Retete Pasti
Miel cu rozmarin la cuptor (pentru 4 portii)
Ingrediente:
800 gr pulpa carne de miel
5 fire de rozmarin proaspat tocat
4 fire de menta proaspata tocata
4 fire patrunjel verde tocat
5 catei de usturoi tocat
ulei de masline
2 lamai taiate felii
800 gr rosii
2 frunze de dafin
sare
piper
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul.
Carnea de miel se cresteaza in cateva locuri cu un cutit ...Citeste »
Stufat de miel dietetic
Ingrediente:
1 kg de carne de miel
4 legaturi de ceapa verde
4 legaturi de usturoi verde
1 lingurita de sare
1 lingurita de piper
4 linguri de bulion de rosii
100 gr ulei de masline
Mod de preparare:
Curatati carnea de miel, spalati-o si taiati-o in bucati potrivite, dupa care puneti-0 la fiert, adunand din cand in cand spuma formata.
Spalati ...Citeste »
Drobul este o reteta traditionala romaneasca care nu trebuie sa lipseasca de pe masa noastra de Pasti.
Drob de miel dietetic
Ingrediente:
maruntaiele de la miel (1 ficat, 2 rinichi, 1/2 plaman)
3 legaturi de ceapa
3 legaturi de marar
8 oua
1 lingurita de piper
1 lingurita de sare
2 linguri de faina integrala
1 lingura de unt
50 g ulei de masline
Mod de ...Citeste »
Nu poti sa stai departe de cozonac? Ti-e frica ca dupa Pasti kilogramele in plus isi vor face aparitia.
Iata o reteta, care, cu siguranta, te va bucura, un cozonac dietetic, pe care il vei putea gusta, fara sa aduci mari pagube dietei.
Cozonac dietetic, de Pasti
Ingrediente:
30 gr drojdie de bere
300 ml lapte degresat/semidegresat
150 gr fructoza
300 ...Citeste »
O reteta delicioasa, pentru masa de Pasti, recomandata de slabuta Roxana.
Friptura de miel
Ingrediente:
Pulpele din spate
Mod de preparare:
Carnea de miel se spala bine, se sareaza si se pune intr-o tava.
Cu ajutorul unui cutit se fac crestaturi si se introduc, in acele adancituri, catei de usturoi. Se mai pot adauga si condimente speciale pentru carne de miel.
Se ...Citeste »