Retete vegetariene
Salata de cruditati (pentru 2 portii)
Ingrediente:
ridiche – 162 gr
ceapa verde – 31 gr
usturoi verde – 22 gr
salata verde – 180 gr
ulei de masline – 3 lingurite
otet de mere – 1,5 lingurita
sare, dupa gust
Mod de preparare:
Se spala bine toate legumele.
Se taie ceapa si ustoroiul inele.
Ridichile se impart in jumatati si se feliaza.
Salata verde se taie fasii.
Toate ...Citeste »
Ingrediente:
telina – 85 gr
ceapa rosie – 60 gr
pastarnac – 42 gr
ardei gras rosu – 180 gr
rosii pasate – 500 gr
rosii intregi decojite – 300 gr
leustean – 10 gr
apa – 1500 ml
ulei masline – 15 ml
sare
vegeta dietetica
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert.
Intre timp se curata toate legumele si taie cubulete.
Cand incepe apa sa fiarba, punem ...Citeste »
Salata calda de orez
12 Aprilie, 2010Retete lacto vegetariene, Retete vegetariene, Salate ComentariiSalata calda de orez
Ingrediente:
orez fiert caldut
50 grame de nuci prajite si maruntite
1 legatura de busuioc maruntit
un catel de usturoi maruntit
putin suc de lamaie sau otet
ulei de masline
sare
cateva ridichi feliate
Mod de preparare:
Amesteca orezul cu nucile maruntite, separat amesteca restul ingredientelor si verifica sarea sa se fi dizolvat.
Pune totul intr-un bol, amesteca bine si serveste!
Pofta mare!
Budinca dietetica de ciocolata
Ingrediente pentru 1 portie:
1 banana medie – 147 gr
10 ml apa
1 lingurita miere – 14 gr
cacao – 3 gr
capsuni – 51 gr
Mod de preparare:
Se amesteca toate ( fara capsuni) la blender.
Se orneaza deasupra cu capsuni.
Informatii nutritionale per 100 gr de budinca: Budinca de ciocolata
Fursecuri cu migdale (pentru 13 bucati)
Ingrediente:
5 gr tarate fine de grau
58 gr faina integrala
30 gr fructoza, sirop de agave
4 ml esenta de vanilie, lamaie
10 ml ulei masline, o lingura
13 migdale
5 gr scortisoara
25 gr unt/(nu margarina)
Mod de preparare:
Se topeste untul si se freaca cu fructoza pana se topeste.
Se adauga uleiul si se amesteca bine.
Apoi esentele, taratele, ...Citeste »