Salata de spanac cu pui si zmeura
22 Februarie, 2010 Promo, Retete South Beach faza II, Salate |
![]() |
Salata de spanac cu pui si zmeura (pentru 4 portii)
Ingrediente:
- 1/4 cana otet de zmeura sau otet de vin alb
- 5 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 lingurita miere
- 1/2 lingurita coaja de portocala rasa fin
- 1/8 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
- 4 jumatati de piept de pui dezosat, fara piele (circa 350 gr in total)
- 8-10 cani spanac tocat sau verdturi mixte maruntite
- 1 cana zmeura proaspata
- 1 papaya curatata de coaja si de samburi, taiata felii
Mod de preparare:
- Intr-un borcan cu capac amestecati otetul, 4 linguri de ulei, mierea, coaja de portocala, sarea si piperul.
- Puneti capacul si scuturati bine. Tineti la rece pana la servire.
- Intr-o cratita mijlocie prajiti puiul in lingura de ulei ramasa la foc potrivit, timp de 8-10 minute sau pana cand puiul se fragezeste si isi pierde culoarea roz. Intoarceti-l des, astfel incat sa se rumeneasca uniform. Apoi scoateti puiul din cratita si taiati-l fasii subtiri.
- Intr-un castron mare amestecati bucatelele de pui cu spanac sau verdeturile.
- Scuturati bine sosul tinut la rece. Adaugati-l impreuna cu zmeura la amestecul de pui si verdeturi. Amestecati usor pentru a repartiza sosul in mod uniform.
- Impartiti salata pe 4 farfurii.
- Daca doriti, decaorati cu felii de papaya. Papaya poate fi inlocuita cu 2 nectarine sau 2 piersici medii curatate de coaja si taiate felii.
Informatii nutritionale per portie:
320 calorii, 22 gr proteine, 16 gr carbohidrati, 19 gr grasime, 3 gr grasimi saturate, 199 mg sodiu, 49 mg colesterol, 5 gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- Salata mediteraneana de pui
Salata mediteraneana de pui (pentru 6 portii) Ingrediente sos: 1/2 cana sos italian fara zahar 1 lingura sos cu piper 1/2 lingurita frunze de menta uscate 1/4 lingurita pulbere de mustar Ingrediente salata: 500 gr piept de pui dezosat, fara - Salata de pui la gratar cu sos tzatziki
Salata de pui la gratar cu sos tzatziki Ingrediente gratar carne de pui: 30 ml ulei de masline extravirgin 1 lingurita oregano 2 lingurite zeama de lamaie proaspat stoarsa 1/4 lingurita sare 1 lingurita piper negru zdrobit 4 jumatati de piept - Pui cu otet balsamic
Pui cu otet balsamic (pentru 6 portii) Ingrediente: 6 jumatati de piept de pui dezosat si fara piele ½ lingurite frunze proaspete de rozmarin, maruntite 2 catei de usturoi tocati ½ lingurita piper negru proaspat macinat ½ lingurita sare 2 linguri - Salata de crevete cu sos de marar
Salata de crevete cu sos de marar (pentru 4 portii) Ingrediente salata de crevete: 1 cana vin alb sec 1 lingurita seminte de mustar ¼ lingurita boia de ardei iute 2 foi de dafin 1 lamaie taiata felii 750 gr crevete - Salata de pui cu fistic
Salata de pui cu fistic (pentru 4 portii) Ingrediente salata: ½ cana fistic macinat fin ½ + ¼ lingurita sare ½ lingurita + 1 varf de cutit piper negru macinat 4 jumatati de piept de pui dezosat si fara