Salata de fasole, de post
30 Mai, 2010 Promo, Retete lacto vegetariene, Retete post, Retete vegetariene, Salate |
![]() |
Salata de fasole, reteta de post
Ingrediente pentru 4 portii:
- 250 gr fasole boabe (fiarta, cu morcovi, pastarnac si ceapa)
- 3 ridichi
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa rosie, medie
- 1 legatura de patrunjel
- sare, piper, dupa gust
- 2-3 linguri de ulei de masline
- 1 lingura otet balsamic
Mod de preparare:
- Fasolea fiarta se pune la scurs si racit.
- Ceapa, ridichile, ardeiul gras si patrunjelul se curata si se spala.
- Intr-un vas mai maricel se pun fasolea, ceapa taiata rondele, ardeiul gras taiat in cubulete, ridichile feliate si patrunjelul tocat marunt.
- Deasupra se presara sare si piper, dupa gust.
- Separat se prepara dressing-ul din ulei de masline si otet, putina sare si piper.
- Se toarna peste salata.
Pofta mare!
sursa poza: livejournal.com
Mai cititi si...
- Salata Nicoise
Ingrediente pentru 4 portii Pentru salata: 4 oua fierte 100 gr masline negre 100 gr fasole verde 50 gr porumb fiert o ceapa rosie 1 conserva de ton 1 conserva ansoa 200 gr rosii 1 ardei gras rosu 1 salata verde Pentru sos: 2-3 catei de usturoi 1/2 lingurita - Salata bulgareasca
Ingrediente: salata verde branza sau mozzarella oua fierte tari sunca de Praga rosii castraveti ardei galben ceapa verde masline negre sos vinaigrette sare piper Mod de preparare: Sunca de Praga se taie in fasii subtiri, branza sau mozzarella in cubulete si se pun intr-un castron mai maricel. Se taie ouale - Salata de Craciun cu pui
Ingrediente pentru 10 portii: piept de pui – 1 kg salata – 2 capatani ceapa verde – 1 legatura ridiche – 4 bucati medii ardei gras verde – 3 bucati ceapa – 3-4 bucati medii unt – 15-20 gr rodie – 1/2 bucata - Salata de cruditati, dietetica
Salata de cruditati (pentru 2 portii) Ingrediente: ridiche – 162 gr ceapa verde – 31 gr usturoi verde – 22 gr salata verde – 180 gr ulei de masline – 3 lingurite otet de mere – 1,5 lingurita sare, dupa gust Mod de preparare: Se - Ciorba de manzat
Ciorba taraneasca de manzat Ingrediente: Carne manzat (pulpa, spata) – 750 g Morcov – 150 g Patrunjel radacina – 75 g Pastarnac – 75 g Telina radacini – 100 g Ceapa uscata – 150 g Cartofi – 300 g Ardei gras verde – 150