Salata “Coronita de Craciun”
7 Decembrie, 2010 Retete Craciun, Salate |
![]() |
Ingrediente pentru 12 portii:
ton in ulei sau suc propriu – 1 conserva (200 gr)
- morcovi fierti – 2 bucati
- cartofi medii fierti – 2 bucati
- castravete proaspat – 1 bucata
- oua fierte – 2 bucati
- maioneza slaba
- ceapa verde, rosii cherry si fasii de ridiche alba – pentru ornat
Mod de preparare:
Morcovii, cartofii date pe razatoare, ouale si castravetele taiate cubulete mici.
Pe un platou/farfurie rotunda asezam pe centru un recipient cu diametru mai mic ca cel al farfuriei.
De jur-imprejur asezam in straturi:
- 1 cartof fiert
- tonul
- maioneza (strat subtire)
- morcovii
- ouale
- castravetele
- cartofii ramasi
- se “unge” deasupra cu maioneza
Salata se orneaza cu jumatatile de rosii cherry, fasiile de ridiche alba si ceapa verde tocata marunt.
Pofta buna si Sarbatori Fericite!
Mai cititi si...
- Salata de Craciun “Glob brad”
Ingrediente pentru 10 portii: ton in suc propriu – 1 conserva (200 gr) oua fierte – 3 bucati ceapa – 1 bucata mar – 1 bucata cascaval (cheag tare) – 100 gr rodie – 1/2 bucata sare, piper negru – dupa gust maioneza - Dieta Elvetiana
Nutritionistii elvetieni ne propun o dieta pe care trebuie sa o urmam o singura saptamana pe luna. Intr-o zi se alege una din urmatoarele variante propuse la fiecare masa. Micul dejun 1 pahar de lapte, 1 ou, paine - Salata de Craciun cu pui
Ingrediente pentru 10 portii: piept de pui – 1 kg salata – 2 capatani ceapa verde – 1 legatura ridiche – 4 bucati medii ardei gras verde – 3 bucati ceapa – 3-4 bucati medii unt – 15-20 gr rodie – 1/2 bucata - Salata de Craciun si Revelion
Ingrediente pentru 10 portii: champignon marinate – 200 gr cascaval cheag tare – 100 gr oua fierte – 4 bucati piept pui fiert/limba vita sau porc fiarta – 300-350 gr verdeata (marar, patrunjel) maioneza light – 150 gr ulei de masline sare, piper - Ciorba de manzat
Ciorba taraneasca de manzat Ingrediente: Carne manzat (pulpa, spata) – 750 g Morcov – 150 g Patrunjel radacina – 75 g Pastarnac – 75 g Telina radacini – 100 g Ceapa uscata – 150 g Cartofi – 300 g Ardei gras verde – 150