Salata de Craciun “Glob brad”
13 Decembrie, 2010 Promo, Retete Craciun, Salate |
![]() |
Ingrediente pentru 10 portii:
- ton in suc propriu – 1 conserva (200 gr)
- oua fierte – 3 bucati
- ceapa – 1 bucata
- mar – 1 bucata
- cascaval (cheag tare) – 100 gr
- rodie – 1/2 bucata
- sare, piper negru – dupa gust
- maioneza light – 75 gr
- iaurt natur (smantana) – 50 gr
Mod de preparare:
- Se amesteca maioneza cu iaurt.
- Ceapa se taie marunt, se pune intr-un vas, iar deasupra se toarna apa fierbinte, dupa se clateste cu apa rece si se amesteca cu 2 linguri de amestec maioneza si iaurt.
- Se ia un platou/farfurie rotunda si se pune ceapa in forma de cerc.
- Deasupra se pune urmatorul strat, de ton, amestecat cu 1 lingura de maioneza si iaurt.
- Al treilea strat – ouale fierte maruntite si amestecate cu 2 linguri de maioneza si iaurt.
- Al patrulea strat - 2/3 rodie.
- Al 5 strat – marul dat pe razatoare si amestecat cu 2 linguri de maioneza si iaurt.
- Marginile se dau cu restul de amestec maioneza si iaurt.
- Deasupra, se presara cascavalul dat pe razatoare fina.
- Bobitele de rodie ramase le folosim la decorare.
- Se serveste dupa 3-4 ore.
Pofta buna!
Mai cititi si...
- Salata de Craciun cu pui
Ingrediente pentru 10 portii: piept de pui – 1 kg salata – 2 capatani ceapa verde – 1 legatura ridiche – 4 bucati medii ardei gras verde – 3 bucati ceapa – 3-4 bucati medii unt – 15-20 gr rodie – 1/2 bucata - Salata “Coronita de Craciun”
Ingrediente pentru 12 portii: ton in ulei sau suc propriu – 1 conserva (200 gr) morcovi fierti – 2 bucati cartofi medii fierti – 2 bucati castravete proaspat – 1 bucata oua fierte – 2 bucati maioneza slaba ceapa verde, rosii cherry - Salata de Craciun si Revelion
Ingrediente pentru 10 portii: champignon marinate – 200 gr cascaval cheag tare – 100 gr oua fierte – 4 bucati piept pui fiert/limba vita sau porc fiarta – 300-350 gr verdeata (marar, patrunjel) maioneza light – 150 gr ulei de masline sare, piper - Pate cu jeleu de rodie
Pate cu jeleu de rodie Ingrediente: ficat de pui – 500 gr ulei de masline – 2 linguri ceapa-salota – 4 bucati usturoi – 2 catei vin alb sec – 100 ml unt – 150 gr ienupar – 7 boabe suc proaspat de rodie - Rulada de carne a la Montignac
Ingrediente: carne tocata (poate sa fie de vita, de pui sau amestec vita cu porc) 2 oua crude oua fierte branza ardei rosu Mod de preparare: Se condimenteaza carnea, se pun si 2 oua crude, apoi din amestecul acesta se intinde o