Salata de Craciun cu pui
14 Decembrie, 2010 Promo, Retete Craciun, Salate |
Ingrediente pentru 10 portii:
- piept de pui – 1 kg
- salata – 2 capatani
- ceapa verde – 1 legatura
- ridiche – 4 bucati medii
- ardei gras verde – 3 bucati
- ceapa – 3-4 bucati medii
- unt – 15-20 gr
- rodie – 1/2 bucata medie
- maioneza light (1 borcanel)
- sare, piper negru – dupa gust
Mod de preparare:
- Pieptul de pui se pune la fiert cu 1 lingurita sare, pentru 25-30 minute la foc mic.
- Salata se spala si se toaca.
- Ceapa verde se taie marunt.
- Ridichile se dau pe razatoare.
- Ardeii grasi si ceapa se taie marunt.
- O tigaie cu unt se pune pe foc mic, se adauga ceapa si se innabusa cam 15-20 minute, pana devine rumena, in nici un caz prajita-maro.
- Pieptul de pui se scoate din apa si se lasa la racit.
- Bobitele din 1/2 rodie se amesteca cu salata, pieptul de pui racit si taiat felii subtiri si mici se adauga si el.
- Se sareaza si pipereaza dupa gust.
- Se adauga si maioneza, se amesteca bine.
- Se orneaza cu rondele de ardei gras.
Pofta buna!
Mai cititi si...
- Salata de Craciun “Glob brad”
Ingrediente pentru 10 portii: ton in suc propriu – 1 conserva (200 gr) oua fierte – 3 bucati ceapa – 1 bucata mar – 1 bucata cascaval (cheag tare) – 100 gr rodie – 1/2 bucata sare, piper negru – dupa gust maioneza - Pate cu jeleu de rodie
Pate cu jeleu de rodie Ingrediente: ficat de pui – 500 gr ulei de masline – 2 linguri ceapa-salota – 4 bucati usturoi – 2 catei vin alb sec – 100 ml unt – 150 gr ienupar – 7 boabe suc proaspat de rodie - Ardei umpluti cu pui si castraveti murati
Ingrediente: 4 ardei grasi de diverse culori sau 4 gogosari 5 linguri de maioneza sau sos de iaurt 3-4 castraveti in otet 200 gr piept de pui 1 mar 1 legatura de marar proaspat 1 rosie sare piper Mod de preparare: Pieptul de pui se fierbe - Ratatouille cu sos de iaurt si usturoi
O mancare ideala pentru masa de pranz sau cina. Ingrediente pentru ratatouille: 4-5 rosii 2 ardei grasi 1 vanata 2 dovlecei 1 ceapa 2 catei de usturoi piper proaspat macinat sare cateva fire de cimbru sau alta verdeata ulei de masline Ingrediente pentru sos de iaurt si - Turte de quinoa
Ingrediente pentru 13-15 bucati: foto: livejournal.com 200 gr quinoa nepreparat 2-3 oua 1 ceapa 100 gr parmezan 4 catei de usturoi ceapa verde 100 gr fulgi de ovaz macinati 1/2 lingurita sare, piper dupa gust Mod de preparare: Quinoa se prepara conform indicatiilor de pe punga