Salata de Craciun si Revelion
14 Decembrie, 2010 Promo, Retete Craciun, Salate |
![]() |
Ingrediente pentru 10 portii:
- champignon marinate – 200 gr
- cascaval cheag tare – 100 gr
- oua fierte – 4 bucati
- piept pui fiert/limba vita sau porc fiarta – 300-350 gr
- verdeata (marar, patrunjel)
- maioneza light – 150 gr
- ulei de masline
- sare, piper negru – dupa gust
Mod de preparare:
- Se ia o farfurie adanca si se unge cu putin ulei de masline.
- Se aseaza ciupercile champignon cu palariile in jos. Se presara verdeata. Se unge cu maioneza.
- Apoi, se aseaza al doilea strat – de cascaval razuit.
- Al treilea strat – ouale fierte tocate marunt.
- Se unge cu maioneza.
- Deasupra se aseaza carnea sau limba de vita/porc tocata marunt.
- Se da la frigider pentru 45-60 minute.
- Se ia o farfurie mare cu care acoperim farfuria adanca cu salata. Rasturnam salata.
- Pe margini se mai unge cu maioneza si se mai da la frigider pentru 60-120 minute.
Pofta buna!
Mai cititi si...
- Salata de Craciun “Glob brad”
Ingrediente pentru 10 portii: ton in suc propriu – 1 conserva (200 gr) oua fierte – 3 bucati ceapa – 1 bucata mar – 1 bucata cascaval (cheag tare) – 100 gr rodie – 1/2 bucata sare, piper negru – dupa gust maioneza - Rulada de carne a la Montignac
Ingrediente: carne tocata (poate sa fie de vita, de pui sau amestec vita cu porc) 2 oua crude oua fierte branza ardei rosu Mod de preparare: Se condimenteaza carnea, se pun si 2 oua crude, apoi din amestecul acesta se intinde o - Salata “Coronita de Craciun”
Ingrediente pentru 12 portii: ton in ulei sau suc propriu – 1 conserva (200 gr) morcovi fierti – 2 bucati cartofi medii fierti – 2 bucati castravete proaspat – 1 bucata oua fierte – 2 bucati maioneza slaba ceapa verde, rosii cherry - Aspic dietetic, reteta pentru Craciun sau Revelion
Ingrediente pentru 16 portii: file de pui/piept de pui – 3 bucati bulion de pui cascaval slab/mozzarella – 300 gr broccoli – 500 gr champignon marinati – 300 gr verdeata – multa capere rosii – pentru decor gelatina sare – dupa gust Mod de preparare: Pieptul de - Ardei umpluti cu pate
Ardei umpluti cu pate Ingrediente pentru 6 portii: ficat de vita – 350 gr carne tocata de vita – 150 gr ardei gras – 3 bucati ceapa, marime mare – 1 bucata usturoi pisat – 2 catei spanac – 100 gr ulei de
Ianuarie 4th, 2012 at 22:16
e foarte delicioase!