Salate
Ingrediente salata:
77 gr quinoa
1 legatura patrunjel
1 castravete
1 rosie mare sau 2 medii
1 legatura ceapa verde
Ingrediente sos:
1/4 suc de lamaie (3-4 linguri)
1/4 ulei de masline (3 linguri )
1/4 lingurita piper
1/2 lingurita sare
Mod de preparare:
Quinoa se spala o data dupa care se pune in apa 250ml pentru 15 min.
Dupa ce s-a fiert, se lasa la racit.
Intre timp ...Citeste »
Salata de oua cu ridichi (270 kcal/portie)
Ingrediente pentru 1 portie:
2 oua (crude sau fierte tari)
1/2 legatura de ridichi
1/2 legatura de patrunjel
1/2 legatura de arpagic
1 lingura crema de branza
2 linguri iaurt slab
1/2 lingurita suc de lamaie
1/2 lingurita mustar
1 lingurita ulei de masline
sare
piper
Mod de preparare:
Se fierb ouale, ~12 minute. Dupa, se toarna apa rece peste ele. Se ...Citeste »
Salata de fasole, reteta de post
Ingrediente pentru 4 portii:
250 gr fasole boabe (fiarta, cu morcovi, pastarnac si ceapa)
3 ridichi
1 ardei gras rosu
1 ceapa rosie, medie
1 legatura de patrunjel
sare, piper, dupa gust
2-3 linguri de ulei de masline
1 lingura otet balsamic
Mod de preparare:
Fasolea fiarta se pune la scurs si racit.
Ceapa, ridichile, ardeiul gras si patrunjelul se curata ...Citeste »
Reteta recomandata de slabuta Babi.
Ton cu iaurt (pentru 1 portie)
Ingrediente:
1 conserva ton (in suc propriu)
1 iaurt dietetic
porumb dulce
o legatura de marar
Mod de preparare:
Tonul se scurge de apa si se amesteca cu iaurtul pana se obtine o pasta.
Se adauga porumbul si mararul.
Toata salata are 150 kcal. Este foarte sanatoasa si nutritiva.
Salata de cruditati (pentru 2 portii)
Ingrediente:
ridiche – 162 gr
ceapa verde – 31 gr
usturoi verde – 22 gr
salata verde – 180 gr
ulei de masline – 3 lingurite
otet de mere – 1,5 lingurita
sare, dupa gust
Mod de preparare:
Se spala bine toate legumele.
Se taie ceapa si ustoroiul inele.
Ridichile se impart in jumatati si se feliaza.
Salata verde se taie fasii.
Toate ...Citeste »