Sanatatea in familie
Orez negru
Orez negru - de ce trebuie sa il incluzi in alimentatia ta Orezul negru este o alternativa mult mai sanatoasa si nutritiva orezului alb, care este ultra-procesat pentru ca sa devina ...Citeste »
Somon salbatic vs Somon de crescatorie
Somonul "adevarat" este apreciat pentru profilul sau nutritiv, in special, pentru continutul deloc neglijabil al acizilor grasi Omega 3. Exista 9 specii de somon, acestea se impart in 2 genuri. ...Citeste »
Galbenus galben vs galbenus portocaliu
Culoarea este un factor important in procesul de selectie al unui produs de catre consumator. Drept rezultat, se folosesc din ce in ce mai multe "trucuri alimentare" care sa ne ...Citeste »
Denumire: E161g – Cantaxantin (cantaxantina)
Tip: aditiv alimentar
Functia: coloranti alimentari
Doza maxima recomandata: 0-0.3 mg/kg corp; 80 mg/kg produs
Aprobare: aprobat in UE si SUA; interzis in Australia si Noua Zeelanda
Reactii organism: pastilele autobronzante au fost asociate cu probleme grave de sanatate (in 95 de cazuri din 411 oameni testati), inclusiv retinopatie cantaxantina, care se caracterizeaza prin depozite ...Citeste »
Ai apelat vreodata, in cazuri cu simptome similare, la prescriptiile medicale mai vechi, primite de la doctor? Ai urmat vreodata sfatul unui prieten care se confrunta cu aceeasi problema si ti-a impartasit tratamentul pe care i l-a recomandat doctorul? Suna cunoscut, nu? Autodiagnosticarea si Automedicatia nu poate inlocui consultatia, recomandarea unui doctor specialist si poate ...Citeste »
Articolul face parte din seria Branzeturi:
Branzeturi. Motive si beneficii
Branzeturi. Ce alegem?
Branzeturi. Adevarul despre branza topita
Mentiuni speciale despre branzeturi
Sarcina
In timpul sarcinii, trebuie evitate anumite tipuri de branzeturi, care pot dezvolta bacterii precum listeria* (aceasta bacterie poate afecta copilul inca nenascut). Branzeturile fine-maturate, cu mucegai, cum ar fi: brie, camembert si chevre (o varietate de branza de ...Citeste »
Sarea (NaCl) este un compus chimic numit clorura de sodiu – 40% sodiu (Na) si 60% clor (Cl). Sodiul este prezent atat in alimente de origine vegetala, animala cat si in apa de baut (plata, minerala, etc). Cel mai mare aport de sodiu vine din alimentele procesate (~75%) sau prin adaugarea sarii la mancaruri, in ...Citeste »
Ce inseamna intoleranta la gluten?
In ultimul timp, cazurile de intoleranta la gluten au crescut foarte mult. Intoleranta la gluten este o boala inflamatorie a intestinului subtire, care apare ca rezultat a unei reactii imunoalergice fata de gluten.
Simptomele intolerantei la gluten difera de la om la om. Sindromul colonului iritabil, tulburarile imunitare, tulburarile gastro-intenstinale (balonare abdominala, ...Citeste »