Ovaz, fulgi de ovaz
19 Aprilie, 2010 Afectiuni cardio-vasculare, Afectiuni digestive, Calorii, Diabet zaharat, Info alimente, Obezitate, Promo, Sanatatea in familie |
![]() |
Ovazul – bun la toate
Faina de ovaz si taratele de ovaz sunt surse importante de fibre dietetice.
Aceste fibre contin un amestec de aproximativ jumatate fibre solubile si jumatate fibre insolubile. O componenta a fibrelor solubile, gasita in ovaz, sunt beta-glucanii, fibre solubile, care s-au dovedit eficiente in reducerea colesterolului din sange.
Ovazul este, de asemenea, una dintre cele mai bune surse de compusi numiti tocotrienoli. Tocotrienolii inhiba sinteza colesterolului si duc la scaderea colesterolului rau din sange.
Acumularea de colesterol este cauza mai multor tipuri de boli cardiovasculare.
Pentru efecte benefice maxime asupra sanatatii, cel mai bine este sa consumati ½ ceasca de ovaz in fiecare zi.
Controlul glicemiei si al nivelului de insulina este esential în prevenirea multor complicatii asociate cu diabet zaharat. Ovazul beta-glucan incetineste cresterea nivelului de glucoza din sange.
O portie zilnica de ovaz, bogat in fibre solubile, poate reduce hipertensiunea arteriala.
Ovazul are un continut ridicat de fibre. Fibrele ajuta in cazul constipatiei, de aceea este important ca ovazul sa fie consumat, zilnic, in cazul persoanelor care au astfel de probleme.
Cercetatorii au descoperit ca persoanele care mananca regulat ovaz au mai putine probleme de greutate (exces ponderal).
Ovazul contine fitochimicale, care au fost asociate cu prevenirea in cazul unor boli, cum ar fi cancerul.
Ovazul prezinta un bun echilibru de acizi grasi esentiali, care au fost legate de longevitate si sanatate generala buna, si, de asemenea, are unul dintre cele mai bune profile de amino-acizi din toate cereale.
Ovazul este o buna sursa de vitamine esentiale, cum ar fi tiamina, acid folic, biotina, acid pantotenic si vitamina E. Acesta contine, de asemenea, zinc, seleniu, cupru, fier, mangan si magneziu.
- Informatii nutritionale ovaz / fulgi de ovaz (calorii ovaz, proteine, grasimi, etc)
- Indicele glicemic ovaz / fulgi de ovaz
- Puncte Weight Watchers ovaz / fulgi de ovaz
Retete dietetice cu ovaz / fulgi de ovaz:
Mai cititi si...
- Ceai verde
Ceaiul verde este unul din alimentele-miracole, cu foarte multe beneficii pentru sanatatea noastra. Chinezii au cunoscut aceste beneficii inca din antichitate, folosindu-l pentru a trata orice, de la dureri de cap pana la depresie. Ceaiul - Clatite din fulgi de ovaz
Clatite din fulgi de ovaz (pentru 1 portie) Ingrediente: 1/2 cana fulgi de ovaz clasici (nu instant) 1/4 cana branza de vaci dietetica (sau tofu) 4 albusuri 1 lingurita esenta de vanilie 1/4 lingurita scortisoara 1/4 lingurita nucsoara Mod de preparare: Amestecati cu mixerul - Grasimi bune
In ultimii ani, modul de abordare a subiectului “grasimi” s-a schimbat radical. La inceput, toate grasimile erau considerate nesanatoase si responsabile pentru diverse boli (de la boli cardiovasculare pana la diabet). Dar, multiplele cercetari au - Beneficiile exercitiilor aerobice
Indiferent de varsta, greutate sau rezistenta la sport, activitatea aerobica este benefica pentru sanatatea ta. Pe masura ce corpul se adapteaza la exercitiile aerobice regulate, vei obtine atat rezistenta mai mare cat si rezultate pe masura. In - Grasimi
Grasimile sau lipidele sunt substante organice esentiale, indispensabile sanatatii si o sursa de energie. Alimentele cu continut mare de grasimi provin din produse de origine animala, cum ar fi: carne, lapte si oua, la care se