Bors din tarate de grau
7 Iunie, 2010 Afectiuni cardio-vasculare, Detoxifiere, Info alimente, Obezitate, Promo, Sanatatea in familie |
![]() |
Borsul este considerat un leac deosebit in medicina populara, indeosebi in medicina traditionala ruseasca, unde este folosit ca remediu in foarte multe afectiuni.
La ce este bun borsul de tarate?
Borsul este bogat în minerale (magneziu, siliciu, sodiu, iod, etc), vitamine (B si PP), enzime si acizi.
Borsul este un puternic depurativ si are un rol in detoxifierea organismului. De asemenea, scade tensiunea si reduce colesterolul, previne tromboza si infarctul, iar ultimele studii arata ca este anticancerigen.
Daca vrei sa te lasi de fumat, ai putea incerca o cura cu bors din tarate de grau.
In medicina traditionala borsul este folosit la tratamentul cancerului de colon.
Este folositor in boli cardiace, oboseala cronica, insomnii sau dupa un efort fizic sau intelectual.
Mare atentie in cazul persoanelor care sufera de ulcer gastro-duodenal si gastrita.
In cosmetica, poate fi aplicat pe fata prin folosirea compreselor inmuiate in bors. Lasa un ten catifelat, hraneste si hidrateaza pielea.
De asemenea, se poate urma un regim de slabit cu bors din tarate de grau. Se creste progresiv cantitatea de bors consumata zilnic, incepand cu o cana pe zi, pana se ajunge la 7 cani.
Combinat cu un regim echilibrat, borsul ajuta la slabit.
Cum se prepara?
Aveti nevoie de:
- 500 gr tarate de grau
- 100 g malai
- 1 crenguta cu frunze de visin
- 5 l apa
- 20 g drojdie
Mod de preparare:
- Malaiul, taratele si crenguta de visin se pun intr-un vas mai maricel (lemn, lut sau sticla), nu se folosesc vase din metal.
- Deasupra se toarna apa rece, pana sa acopere ingredientele si se lasa la loc cald pret de cateva ore.
- Mai tarziu, se toarna peste 5 l apa clocotita, se acopera si se lasa la racit.
- Aveti grija ca vasul ales sa fie mare, deoarece atunci cand incepe sa fermenteze, poate sa dea pe dinafara.
- Separat se amesteca drojdia cu 2 linguri de tarate ude din vas si cu putina apa calda. Atunci cand apa din vas s-a mai racit, se adauga taratea cu drojdie, scursa in prealabil de zeama.
- Se amesteca bine cu o lingura de lemn, apoi se acopera cu un prosop.
- Se pune intr-un loc cald si se lasa asa cam 2-3 zile. De cateva ori pe zi se amesteca compozitia din vas.
- Iarna timpul de acrire se mareste pana la 3-4 zile.
Mai cititi si...
- Dieta cu bors de tarate
Bineinteles, ca “ingredientul-minune” in aceasta dieta este borsul de tarate. Se pot face anual cure de detoxifiere cu acest bors. Are proprietati energizante, antiseptice, depurative, antihipertensive, vitaminizante, antiplachetare (previne tromboza si infarctul miocardic), anticolesterolemiante si - Paine Montignac
Ingrediente: 410 gr faina integrala 1 plic drojdie uscata 300 ml apa calda 1 lingurita sare Mod de preparare: Drojdia se pune in apa calduta si se amesteca. Se lasa cam 15 minute. Apoi se adauga faina si sarea, si se amesteca - Paine din faina de porumb si faina integrala de grau
Ingrediente: 1 1/2 cana faina integrala de grau 1/2 cana faina de porumb 1 lingurita drojdie uscata 180 ml lapte 1 ou 25 gr unt/ulei de masline 1 lingurita sare 1 lingurita zahar brut Mod de preparare: Laptele se incalzeste putin, se adauga sarea, zaharul - Paine de soia
Ingrediente: 200g proteine de soia texturate 200g faina de grau integrala 50g tarate de grau 1 lingura de ulei drojdie de bere 1 lingura de zahar apa minerala Mod de preparare: Se amesteca intr-un vas drojdia, o lingura de zahar pudra si 1/2 litru - Cannelloni cu urda “Slabuta”
Cannellonni (din grau dur) cu urda Ingrediente pentru 11 portii: Cannelloni din faina din grau dur – 250g Urda – 250g Oua proaspete – 95g (2 bucati) Sare de/pentru masa – 6g (1 lingurita) Lapte pasteurizat 2,5% grasime – 100ml Apa plata