Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Pestele – prietenul siluetei tale

Dieta, Info alimente, Sanatatea in familie


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Pestele – prietenul siluetei tale, articol scris de catre Slăbuţa

Aportul regulat de peste este asociat cu frumusetea, sanatatea si silueta armonioasa a unei femei.

Medicii recomanda sa mancam peste de 2-3 ori/saptamana, datorita proprietatilor sale benefice:

  • peste silueta Pestele   prietenul siluetei taleproteinele din peste sunt usor asimilabile si digirabile
  • persoanele care se lupta cu kilogramele in plus, trebuie sa isi asigure un aport constant de peste/mancaruri de peste. Sunt recomandate: heringul, somonul, sardinele, macroul, pentru ca in acestea se contin cantitati mari de acizi grasi, cum ar fi omega-3, care sunt implicati activ in reglarea metabolismului
  • in peste se contin vitaminele B, A, D si E, minerale necesare organismului – potasiu, calciu, iod, mangan, cupru, fier, zinc, bor, magneziu, litiu, fluor, brom, fosfor
  • pestele elimina din organism toxinele si deseurile
  • pestele reduce tensiunea arteriala si previne dezvoltarea bolii cardiace coronariene, infarctului miocardic si accidentului vascular cerebral
  • pestele stimuleaza productia de insulina si normalizeaza nivelul zaharului din sange
  • uleiul de peste creste nvelul serotoninei din corp; te simti mai bine, mai rar ajungi in depresii, stari de panica, mai usor faci fata la stres, etc

Mai cititi si...

  • Susan
    Origine Susanul este unul dintre cele mai vechi condimente din lume. Chiar daca este originar din Asia de Sud, cultivarea lui s-a extins si in India, China, Sudan, Etiopia, Nigeria, Mexic, etc. Descriere Susanul este o planta anuala, cu
  • Gulia
    Gulia – intre varza si ridiche Gulia este o leguma cu o aroma fina si dulce, bogata in potasiu si Vitamina C. Din punct de vedere nutritional, gulia poate fi, cu succes, folosita in dieta de slabire
  • Carnea, sursa importanta de proteine
    In alimentatia noastra este bine sa fie prezente mai multe tipuri de carne, cele mai apreciate sunt: carne de vita, vitel carne de porc carne de manzat carne de miel carne de iepure carne de pui carne de curcan Consumul de proteine animale
  • Ton
    Tonul – un aliment bogat in omega 3 Tonul este, acum, unul dintre cele mai populare soiuri de pesti in Japonia. Are numeroase  beneficii pentru sanatate, printre care scaderea tensiunii arteriale, prevenirea bolilor cardiace si prevenirea bolii
  • Ovaz, fulgi de ovaz
    Ovazul – bun la toate Faina de ovaz si taratele de ovaz sunt surse importante de fibre dietetice. Aceste fibre contin un amestec de aproximativ jumatate fibre solubile si jumatate fibre insolubile. O componenta a fibrelor solubile,

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Dieta, Info alimente, Sanatatea in familie (131 / 145)


In alimentatia noastra este bine sa fie prezente mai multe tipuri de carne, cele mai apreciate sunt: carne de vita, vitel carne de porc carne de manzat carne de miel carne de iepure carne de ...