Pestele – prietenul siluetei tale
6 Aprilie, 2009 Dieta, Info alimente, Sanatatea in familie |
![]() |
Aportul regulat de peste este asociat cu frumusetea, sanatatea si silueta armonioasa a unei femei.
Medicii recomanda sa mancam peste de 2-3 ori/saptamana, datorita proprietatilor sale benefice:
proteinele din peste sunt usor asimilabile si digirabile
- persoanele care se lupta cu kilogramele in plus, trebuie sa isi asigure un aport constant de peste/mancaruri de peste. Sunt recomandate: heringul, somonul, sardinele, macroul, pentru ca in acestea se contin cantitati mari de acizi grasi, cum ar fi omega-3, care sunt implicati activ in reglarea metabolismului
- in peste se contin vitaminele B, A, D si E, minerale necesare organismului – potasiu, calciu, iod, mangan, cupru, fier, zinc, bor, magneziu, litiu, fluor, brom, fosfor
- pestele elimina din organism toxinele si deseurile
- pestele reduce tensiunea arteriala si previne dezvoltarea bolii cardiace coronariene, infarctului miocardic si accidentului vascular cerebral
- pestele stimuleaza productia de insulina si normalizeaza nivelul zaharului din sange
- uleiul de peste creste nvelul serotoninei din corp; te simti mai bine, mai rar ajungi in depresii, stari de panica, mai usor faci fata la stres, etc
Mai cititi si...
- Susan
Origine Susanul este unul dintre cele mai vechi condimente din lume. Chiar daca este originar din Asia de Sud, cultivarea lui s-a extins si in India, China, Sudan, Etiopia, Nigeria, Mexic, etc. Descriere Susanul este o planta anuala, cu - Gulia
Gulia – intre varza si ridiche Gulia este o leguma cu o aroma fina si dulce, bogata in potasiu si Vitamina C. Din punct de vedere nutritional, gulia poate fi, cu succes, folosita in dieta de slabire - Carnea, sursa importanta de proteine
In alimentatia noastra este bine sa fie prezente mai multe tipuri de carne, cele mai apreciate sunt: carne de vita, vitel carne de porc carne de manzat carne de miel carne de iepure carne de pui carne de curcan Consumul de proteine animale - Ton
Tonul – un aliment bogat in omega 3 Tonul este, acum, unul dintre cele mai populare soiuri de pesti in Japonia. Are numeroase beneficii pentru sanatate, printre care scaderea tensiunii arteriale, prevenirea bolilor cardiace si prevenirea bolii - Ovaz, fulgi de ovaz
Ovazul – bun la toate Faina de ovaz si taratele de ovaz sunt surse importante de fibre dietetice. Aceste fibre contin un amestec de aproximativ jumatate fibre solubile si jumatate fibre insolubile. O componenta a fibrelor solubile,