Sanatatea in familie
O echipa coordonata de Gary Beauchamp si Paul Bresin din Philadelphia au descoperit inca un motiv pentru care ar trebui sa iubim uleiul de masline.
“Substanta-minune” se numeste oleocantal si are proprieti antiinflamatorii.
Studiile actuale arata ca oleocantalul ar putea fi arma secreta impotriva modificarilor ce se petrec la nivelul creierului asociate cu boala Alzheimer.
Pentru a functiona corect, organismul nostru are nevoie de proteine. Proteinele le obtinem din alimentatie; ele ajung in organism atat din surse de origine animala, cat si din cele vegetale.
Exista multe alimente care se remarca printr-un continut mare de proteine vegetale.
Printre ele se numara (valorile sunt pentru 100 gr):
boabe de soia uscate – 39.6 gr
boabe ...Citeste »
Vitaminele ingrasa?
7 Aprilie, 2009Info alimente, Sanatatea in familie, Sfaturi slabire 1 CommentariuDeseori aud intrebarea: “vitaminele ingrasa?”. Haideti sa descoperim impreuna raspunsul la aceasta intrebare si, de asemenea, sa aflam cum putem preveni carentele de vitamine.
Multi-vitaminele deseori sunt recomandate persoanelor subponderale pentru a mai creste in greutate. Pornind de la acest aspect probabil multi fac legatura intre vitamine si ingrasare.
Intr-adevar, anumite vitamine iti creeaza pofta de mancare, ...Citeste »
Pestele – prietenul siluetei tale
6 Aprilie, 2009Dieta, Info alimente, Sanatatea in familie ComentariiAportul regulat de peste este asociat cu frumusetea, sanatatea si silueta armonioasa a unei femei.
Medicii recomanda sa mancam peste de 2-3 ori/saptamana, datorita proprietatilor sale benefice:
proteinele din peste sunt usor asimilabile si digirabile
persoanele care se lupta cu kilogramele in plus, trebuie sa isi asigure un aport constant de peste/mancaruri de peste. Sunt recomandate: heringul, somonul, ...Citeste »
In alimentatia noastra este bine sa fie prezente mai multe tipuri de carne, cele mai apreciate sunt:
carne de vita, vitel
carne de porc
carne de manzat
carne de miel
carne de iepure
carne de pui
carne de curcan
Consumul de proteine animale este important, deoarece acestea sunt complete, adica contin toti aminoacizii esentiali.
Carnea este o sursa importanta de fier usor asimilabil, de ...Citeste »