Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Sanatatea pe locul 1!!! – Cand dorinta de a slabi devine obsesie…

Dieta, Promo, Sfaturi slabire


Andra_aly este o Slabuta Senior in comunitatea Slabute si o sustinatoare dedicata a stilului de viata sanatos. Este cunoscuta prin sfaturile utile pe care le ofera si este una dintre persoanele care contribuie activ la mentinerea, primei si singurei comunitati sanatoase, in top.

Sanatatea pe locul 1!!! – Cand dorinta de a slabi devine obsesie…, articol scris de catre andra_aly

In ultimul timp, am vazut multe fete noi (si nu numai) care nu mananca sanatos…

Stau si ma intreb acum, de ce aleg calea cea mai scurta? e adevarat, corpul nostru poate slabi mai mult de 1 kg pe saptamana, dar de ce sa alegem metode care nu ne vor face bine?

Pentru sanatatea noastra, numarul recomandat de kg slabite/saptamana este de 0.5-1 kg. Iar acest lucru poate fi dezamagitor pentru cineva care vrea mai mult.

Daca tinem cu adevarat la sanatatea noastra, ar trebui sa fim cu capul pe umeri si sa ascultam sfaturile slabutelor care au trecut prin asa ceva, deci, sa punem in practica unele principii deja verificate si care ne vor ajuta sa slabim sanatos.

infometare Sanatatea pe locul 1!!!   Cand dorinta de a slabi devine obsesie...Chiar si doctorii recomanda sa slabim treptat: un numar mai mic de kg… dar sigur. Asa vom putea mentine greutatea obtinuta pe termen lung, vom preveni anumite boli si, bineinteles, vom evita reintoarcerea kilogramelor pierdute (yo-yo).

Trebuie sa spunem NU dietelor “minune” care promit rezultate uimitoare intr-o perioada scurta de timp. Majoritatea propun un meniu foarte sarac cu extrem de putine calorii (de nici macar 1000 kcal/zi).

In felul acesta este si normal sa slabesti, deoarece te infometezi… dar mai tarziu ce vei face? Nu poti manca toata viata in felul acesta, deci pana la urma trebuie sa revii la o alimentatie cat de cat normala. Si imediat dupa, poti fi sigura ca te vei ingrasa la loc. Acestea sunt consecintele unei diete “minune”.

Asa ca as vrea sa va ganditi bine inainte de a urma diete de genul acesta.

Alegeti un stil de viata sanatos pe care il puteti urma si dupa ce ati slabit, ca sa va puteti mentine usor, corect si sanatos.

Citesc tot felul de mesaje in care fetele zic ca nu pot ajunge la 1000 de kcal. Refuz sa cred acest lucru! Nu exista nu pot, mai ales cand vine vorba de sanatate!

Multe dintre ele cred ca, daca mananca 600-700 kcal/zi vor slabi. Acest lucru se va intampla la inceput, apoi o sa stagnati (corpul se va obisnui cu putin) si… ce va urma?! Sa reduceti si mai mult numarul de calorii?

De aceea, va recomand un numar de calorii care sa va asigure necesarul energetic zilnic si sa va permita sa jonglati (scadeti cateva sute de calorii) in cazul in care stagnati.

Multe fete se plang ca nu reusesc sa slabeasca, daca esti si tu una dintre ele, atunci trebuie sa iti pui urmatoarele intrebari:

  • mananc destul… depasesc 1000 kcal/zi?!
  • fac sport macar de 3 ori/saptamana?!
  • mananc sanatos (fara dulciuri, grasimi rele, etc)?!
  • am 3 mese principale/zi si 2-3 gustari?!

Si cea mai importanta intrebare este: de ce vrei sa slabesti?!

Am vazut destule fete care isi doreau sa slabeasca pana la ziua lor, ziua iubitului, a sotului , pana la o nunta sau un botez, pana incepe scoala, etc.

Din acest motiv isi doreau rezultate rapide intr-un timp cat mai scurt. Credeti ca 5 kg in minus fac vreo diferenta fetelor? Nu mai bine avem rabdare si nu facem o obsesie din slabit? Cu rabdare o sa reusim, o sa fim slabute! Altfel o vom lua pe cai gresite.

Asa ca va invit pe toate sa va ganditi bine inainte de a alege o dieta. Sa aveti rabdare si ambitie… doar asa veti reusi.

In comunitatea Slabute.ro se promoveaza stilul de viata sanatos, asa ca haideti sa spunem NU dietelor minune, care ne pot duce spre infometare -> anorexie… si alte probleme grave de sanatate.

Dorinta prea mare de a slabi rapid te expune riscului de a suferi de o boala alimentara. Ori te infometezi si ajungi la anorexie, ori vei dori sa mananci peste masura si apoi sa vomezi, ajungand la bulimie.

Urmeaza o dieta rezonabila, fa exercitii fizice si bea multa apa. Vei slabi treptat, dar sigur.

Mult succes fetelor! Sper ca v-am dat de gandit putin, pe multe dintre voi am incercat sa va fac sa intelegeti ca nu procedati bine… dar vad ca va incapatanati…

Nu uitati, sanatatea e pe locul 1!!!

Mai cititi si...

  • Calorii consumate in diferite activitati sportive
    Sportul este un mod sanatos de a slabi, de a te mentine in forma si de a avea o sanatate de fier. Chiar si cei mai “nesportivi” oameni sunt sigura ca isi vor gasi un
  • Dieta si alaptare
    Acest articolul se adreseaza mamicilor care inca alapteaza! Multe femei dupa nastere incep sa se uite mai insistent in oglinda si, daca in timpul sarcinii isi admirau burtica, acum nu le-a ramas decat sa vada o
  • Nivel de activitate fizica
    Inainte de a porni la drum, pe langa alte informatii pretioase, trebuie sa stii si de ce aport caloric are nevoie organismul tau, adica ce obiective de alimentatie si activitate fizica trebuie sa iti propui
  • Slabeste mancand sanatos
    Pentru multe femei a slabi mancand sanatos, a-si forma obiceiuri alimentare sanatoase, este ceva inimaginabil si imposibil. Pentru multe adolescente a slabi este intotdeauna egal cu a nu manca sau a manca putin, alte cai de
  • Alimente cu putine calorii
    Deseori va treziti dimineata si nu stiti ce sa pregatiti rapid, usor si fara prea multe calorii?! Mai jos veti gasi o lista cu alimente care sunt usor de preparat si in plus au putine calorii. 2/3

4 păreri despre “Sanatatea pe locul 1!!! – Cand dorinta de a slabi devine obsesie…”

  1. 4
    andra_aly

    Multumesc Roxy:) Asta sper si eu;)
    A slabii nu inseamna sa faci foamea, ci sa te controlezi, sa ai grija ce mananci,cat mananci :)si binenteles sport:)
    Iar o dieta saraca in calorii nu e solutia… Ca sa nu mai vorbim de mentinere…

  2. 3
    roxyyc

    Super bun articolul Andra… Felicitari… Sper ca acest semnal de alarma sa ajunga exact unde trebuie, iar articolul sa fie citit de cat mai multe fete care doresc sa slabeasca rapid, recurgand la infometare sau “miraculoase” produse de slabit…. Felicitari inca o data…

  3. 2
    andra_aly

    Asa este Alina… tu esti exemplul cel mai bun. ai reusit sa slabesti atat de mult, si ti-ai dat seama ca slabit sanatos nu inseamna sa faci foamea. cum din pacate cred altii:(

  4. 1
    Alina82

    Bravo Andra pt semnalul de alarma tras:)Foarte bun articolul si sa speram k cine trebuie sa traga anumite concluzii si nvataminte de aici le vor trage.E total nesanatos sa mananci sub 1000 de calorii si la fel de rau este si sa ajungi sa te menti cu 1000-1100cal:)

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Dieta, Promo, Sfaturi slabire (172 / 442)


Odata cu varsta apar si unele probleme legate de aspectul fizic care ne pot intrista... da, ai ghicit - ridurile. In ziua de azi exista multe solutii cosmetice (creme, masti, geluri, etc) care au ca ...