Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Sa gatim sanatos – Condimente naturale

Dieta, Promo, Sfaturi slabire


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Sa gatim sanatos – Condimente naturale, articol scris de catre Slăbuţa

Cum ar fi mancarea fara condimente?! Ce gust ar avea?!

Sa alegem condimente naturale

Magazinele abunda in fel de fel de pachetele, cubulete, borcanele, sticlute… Astazi, putem gasim o gama extrem de larga de condimente care sa imbogateasca aroma si gustul mancarurilor pe care le preparam in casa.

condimente naturale Sa gatim sanatos   Condimente naturaleNimic deosebit pana acum… Insa, aspectul care ne scapa multor dintre noi este faptul ca nici aceasta zona a condimentelor nu a scapat de invazia aditivilor alimentari (e-uri) periculosi.

Multe dintre condimentele proaspete sau uscate sunt recomandate si pentru proprietatile sale terapeutice. Aceasta recomandare nu se poate extinde si asupra celor in a caror compozitie gasim e-uri periculoase si suspecte, precum:

De multe ori, oamenii recurg la aceste “condimente chimice” tocmai pentru ca nu cunosc suficient de bine metodele alternative si sanatoase prin care se poate obtine un gust mult mai bun, mai deosebit si in acelasi timp sanatos, si aceasta fara a folosi pachetele cu arome de pui, vita, smantana, ciuperci, legume si cu o duzina de e-uri.

Cateva recomandari pentru condimentele naturale

Borcanelele si pliculetele de condimente simple (fara alte adaosuri chimice) se pastreaza in locuri ferite de lumina, caldura (gaz, cuptor), umiditate.

Fiecare condiment se pastreaza in recipientul sau, pentru ca absoarbe foarte usor alte mirosuri. Condimentul care isi pierde din aroma si gust nu mai este bun.

In cazul unor condimente, trebuie urmarite cantitatile (dozajul), pentru ca exista risc de otravire sau avort spontan.

Mai cititi si...

  • Glutamat – E621 sau “deliciul alimentelor”
    Celebrul E621 sau potentiatorul de aroma si gust (cunoscut sub “presudonimele”: glutamat monosodic, glutamat disodic, monoglutamat, etc) il gasim mai peste tot. Uneori, cu greu mai poti cumpara ceva care sa nu contina acest E frumusel
  • Tipuri ulei de masline
    Uleiul de masline – sanatate la “puterea extra” Uleiul de masline se obtine prin presarea sau strivirea maslinelor. Se obtin mai multe tipuri de ulei, in functie de gradul de procesare. Exista uleiuri nerafinate (sau virgine) si
  • Bauturi racoritoare – calorii “goale” si multe probleme de sanatate
    Bauturile racoritoare carbogazoase sau necarbogazoase au “invadat” viata noastra. Bauturi racoritoare cu aroma de portocale, cu aroma de capsuni, dietetice sau normale – se gasesc pentru toate gusturile. Bauturile racoritoare ne furnizeaza, pe langa o multime de
  • Inlocuitori de sare (“sare” cu continut scazut de sodiu)
    Sarea (NaCl) este un compus chimic numit clorura de sodiu – 40% sodiu (Na) si 60% clor (Cl). Sodiul este prezent atat in alimente de origine vegetala, animala cat si in apa de baut (plata,
  • Cum se prepara pestele si fructele de mare?
    Nu o singura data am intalnit aceasta intrebare pe forumul slabutelor. Fructele de mare sunt un adevarat deliciu, dar foarte important este si modul in care alegem sa le preparam. Metode de preparare peste si fructe

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Dieta, Promo, Sfaturi slabire (142 / 442)


Cine nu a auzit cat de bun si sanatos este somonul file sau fructele de mare dintre cele mai rafinate si gustoase, sau fructele exotice, branzeturile care mai de care, ecremate...?! Sanatoase, delicioase, dar nu ...