Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Dieta potrivita in Sindromul ovarelor polichistice si Rezistenta la insulina

Afectiuni endocrine, Diabet zaharat, Dieta, Obezitate, Promo, Sfaturi slabire


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Dieta potrivita in Sindromul ovarelor polichistice si Rezistenta la insulina, articol scris de catre Slăbuţa

Dieta potrivita

Nivelul de insulina din sangele tau creste dupa ingerarea unei mese. Creste mai mult dupa ce ai baut sau ai mancat ceva care contine carbohidrati.

Carbohidratii se gasesc in grane (paine, paste, orez, cereale), fructe, legume, majoritatea produselor de tip snack (chips-uri, prajituri sau dulciuri) si bauturi racoritoare, sucuri.

dieta incarcatura glicemica Dieta potrivita in Sindromul ovarelor polichistice si Rezistenta la insulinaToti carbohidratii sunt la fel?

Nu. Chiar daca mananci doua alimente care au acelasi continut de carbohidrati, acestea pot avea un efect diferit asupra nivelului de insulina. Acest efect este in stransa legatura cu tipul carbohidratului ingerat.

Carbohidrati bun vs Carbohidrati rai

Varianta optima pentru femeile afectate de Sindromul Ovarelor Polichistice si Rezistenta la Insulina sunt alimentele care contin carbohidrati buni si, in acelasi timp, fibre, care ajuta la mentinerea unui nivel mai scazut de insulina.

Alimente care contin zahar sau grane ultra-procesate, cum ar fi painea alba sau orezul alb pot creste nivelul de insulina. Singurul mod de a supraveghea hiperinsulinemia este sa reduci aportul de carbohidati si sa ai un control cat mai bun asupra tipului de carbohidrati care pot fi ingerati. Unele femei pot tolera foarte bine un aport zilnic de 150 gr de carbohidrati, in timp ce altele se vor simti mai bine cu 80 gr sau chiar 50 gr. In orice caz, nu reduce drastic aportul de carbohidrati si in nici un caz nu scadea sub limita de 40 gr/zi.

Mai multe informatii despre Carbohidrati – clic pe link.

Dieta

Dieta cea mai potrivita in cazul femeilor care sunt afectate de Sindromul Ovarelor Polichistice si Rezistenta la Insulina se bazeaza pe un principiu simplu, dar extrem de eficient – ingerarea de alimente cu indice glicemic si incarcatura glicemica cat mai mici.

Mai multe informatii, descopera aici – clic pe link: Dieta cu Incarcatura glicemica | Ce inseamna Incarcatura Glicemica?

dieta sindrom ovare polichistice rezistenta insulina Dieta potrivita in Sindromul ovarelor polichistice si Rezistenta la insulinaDieta cu incarcatura glicemica este un “stil de a manca”, care are ca scop mentinerea in limite normale a nivelului de glucoza in sange.

Ne plac grasimile sanatoase

Trebuie sa incepi sa introduci in alimentatia ta zilnica cat mai multe alimente-surse de acizi grasi Omega 3: somon, ton, sardine, hering, seminte de in, nuci, etc.

Alte surse de grasimi sanatoase care pot servi drept substituenti grasimilor saturate si grasimilor trans sunt: semintele, nucile, avocado, uleiul de masline si uleiul de canola.

Mai multe informatii descopera aici – clic pe link: Grasimi |  Grasimi rele |  Grasimi bune

Mentiuni speciale – Branzeturi, Lactate

Mai multe informatii despre tipurile de branza care pot fi consumate in cazul femeilor care sufera de Intoleranta la Insulina, le poti afla din acest articol, sub-capitolul Rezistenta la insulina.

Mai cititi si...

  • Dieta cu Incarcatura glicemica
    Conceptul de Incarcatura Glicemica este o noutate in nutritie. Controlul nivelului de zahar din sange este cheia pentru scaderea in greutate si reducerea riscului aparitiei unor anumite boli. A adopta o dieta cu incarcatura glicemica scazuta
  • Incarcatura glicemica
    Atat cantitatea cat si calitatea carbohidratilor continuti intr-un aliment influenteaza raspunsul glicemic. Prin definitie, Incarcatura glicemica permite descrierea calitativa (prin indicele glicemic) si cantitativa a glucidelor ingerate la o masa. Conceptul de Incarcatura glicemica a fost
  • Indice glicemic
    Nu toate produsele alimentare care contin carbohidrati sunt create egal, de fapt, ele se comporta destul de diferit in corpul nostru. Indicele glicemic sau IG arata aceasta diferenta prin clasificarea carbohidratilor in functie de influenta lor
  • Carbohidrati
    Este adevarat. O dieta bogata in carbohidrati poate creste pofta de mancare, dar si “circumferintele” tale. Deci, ce trebuie sa faci? Adevarul este ca, poti manca carbohidrati, doar trebuie sa stii pe care sa-i alegi. Ce sunt carbohidratii? Carbohidratii
  • Branzeturi. Sarcina, Tensiune arteriala, Intoleranta, Efect insulinogenic
    Articolul face parte din seria Branzeturi: Branzeturi. Motive si beneficii Branzeturi. Ce alegem? Branzeturi. Adevarul despre branza topita Mentiuni speciale despre branzeturi Sarcina In timpul sarcinii, trebuie evitate anumite tipuri de branzeturi, care pot dezvolta bacterii precum listeria* (aceasta bacterie poate

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Afectiuni endocrine, Diabet zaharat, Dieta, Obezitate, Promo, Sfaturi slabire (8 / 443)


Sindrom ovare polichistice - DEFINITIE Sindromul Ovarelor Polichistice se refera la un dezechilibru al hormonilor sexuali feminini (estrogeni si progesteroni). Acest dezechilibru poate duce la modificari ale ciclului menstrual, la chisturi ovariene, probleme de conceptie ...