Vitaminele ingrasa?
7 Aprilie, 2009 Info alimente, Sanatatea in familie, Sfaturi slabire |
Deseori aud intrebarea: “vitaminele ingrasa?”. Haideti sa descoperim impreuna raspunsul la aceasta intrebare si, de asemenea, sa aflam cum putem preveni carentele de vitamine.
Multi-vitaminele deseori sunt recomandate persoanelor subponderale pentru a mai creste in greutate. Pornind de la acest aspect probabil multi fac legatura intre vitamine si ingrasare.
Intr-adevar, anumite vitamine iti creeaza pofta de mancare, insa consumul general de vitamine, in doze optime, nu ingrasa. Daca dieta este echilibrata, nu exista riscul de ingrasare. Sedentarismul si alimentatia nesanatoasa sunt principalii responsabili pentru kilogramele in plus.
O dieta saraca in nutrientii esentiali, vitamine si minerale va duce intr-un final la carente grave.
Carentele de vitamine si minerale se manifesta printr-o stare de oboseala permananeta, tonus fizic si psihic scazut.
Vitamine – surse naturale
Ca sa stii de unde iti poti lua in mod natural vitaminele de care are nevoie corpul tau, studiaza recomandarile de mai jos:
- vitamina A – importanta pentru vedere, sanatatea pielii; o gasesti in: lapte, oua, morcovi, cartofi, spanac, etc
- complexul de vitamine B. Vitaminele B le gasim in: carne de pui/porc, fasole, citrice, oua, lapte, etc
- vitamina C – importanta pentru cresterea imunitatii; o gasim in: citrice, capsuni, broccoli, varza
- vitamina D – importanta pentru sanatatea dintilor si oaselor; se gaseste in produse lactate, peste, galbenus de ou
- vitamina E – importanta pentru formarea de globule rosii; se gaseste in: sardine, alune, ulei de masline, etc
- vitamina K – importanta pentru rolul sau de coagulare a sangelui; se gaseste in: ficat, carne de porc, lapte, iaurt, etc
Mai cititi si...
- Ciupercile
Ciupercile se caracterizeaza prin prezenta proteinelor (care induc senzatia de satietate), bogatia in complexul vitaminelor B (riboflavina [vit. B2], niacina [vit. B3] si acid pantothenic [Vit. B5]) si minerale (seleniu, potasiu si cupru). Fibrele ciupercilor taie - Carnea, sursa importanta de proteine
In alimentatia noastra este bine sa fie prezente mai multe tipuri de carne, cele mai apreciate sunt: carne de vita, vitel carne de porc carne de manzat carne de miel carne de iepure carne de pui carne de curcan Consumul de proteine animale - Ouale de prepelita – sanatate in cateva grame
Ouale de prepelita sunt un aliment extrem de nutritiv si important pentru sanatate. Cate oua de prepelita se consuma? Conform studiilor de specilitate, se respecta urmatorele cantitati: copii intre 1-3 ani = nu mai mult de 2 oua/zi copii - Detoxifierea ficatului
Ficatul are un rol major in eliminarea toxinelor din organism si substantelor care provoaca alergii. Pentru a avea un ficat sanatos trebuie sa ii “furnizam” antioxidantii necesari, pe care ii foloseste in procesul de detoxifiere. Nutrienti Extract de - Conopida
Conopida – o “floare” hranitoare Conopida este un aliment foarte sanatos, hranitor si plin de vitamine. Partea comestibila o reprezinta mugurii tineri de flori, de culoare alba. Conopida apartine aceleeasi familii ca si broccoli, varza si varza creata
Octombrie 19th, 2009 at 9:32
vreau sa stiu daca vit aminele b ingrasa iau un tratament pt caderea parului si are un continut mare de vit B