Sfaturi slabire
Metabolism bazal (Basal Metabolic Rate, BMR)
22 Februarie, 2012Dictionar, Dieta, Promo, Sfaturi slabire, Stiinta si Tehnologie ComentariiDefinitia metabolismului bazal
Metabolismul bazal, rata metabolica bazala (BMR), descrie cantitatea de energie consumata de corpul uman in starea post-absorbtiva (adica sistemul digestiv este inactiv, de obicei la 12-14 ore dupa ce a fost luata ultima masa), in repaos/relax total, cu o activitate psihica normala si intr-un mediu cu temperatura neutra.
Aceasta stare metabolica standardizata corespunde cu ...Citeste »
Ciclizare calorii – informatii suplimentare
2 Februarie, 2012Calorii, Dieta, Promo, Sfaturi slabire ComentariiIn articolul anterior am vorbit despre notiunile de baza, metoda de aplicare a planului de ciclizare calorii si cateva reguli care trebuie respectate pe parcurs. Suplimentar, a fost creata si unealta care sa usureze aplicarea acestei metode – Calculator ciclizare calorii face toate calcule necesare in locul tau.
In acest articol vei descoperi informatii suplimentare care ...Citeste »
Ciclizare calorii / calorii zig-zag
31 Ianuarie, 2012Calorii, Dieta, Promo, Sfaturi slabire 1 CommentariuCum sa slabim grasime, nu apa sau muschi?
Organismul nostru este un mecanism uimitor si deosebit de adaptabil la orice situatii, conditii sau mediu inconjurator. Organismul nostru “adora” starea de echilibru si mereu va tinde spre ea.
Intr-o dieta de slabire, rezultatul acestei tendinte catre echilibru este perioada de platou/stagnare. Ca sa poata fi depasita aceasta perioada, ...Citeste »
Citrice
24 Ianuarie, 2012Afectiuni cardio-vasculare, Dieta, Info alimente, Promo, Sanatatea in familie, Sfaturi slabire ComentariiIarna este anotimpul in care consumam o cantitate mai mare de citrice (mandarine, portocale, clementine, lamai, etc) decat in alte perioade ale anului… parfumul si gustul lor sunt inconfundabile.
Citrice – profil nutritional, beneficii sanatate
Citricele sunt usor de recunoscut dupa aroma pe care o raspandesc atunci ii curatim de coaja, dar, nu numai aroma si gustul ...Citeste »
In articolele anterioare (art. 1 si art. 2) am inceput discutia despre metodele optime de preparare a cerealelor.
Cereale incoltite
Consumul de cereale rafinate/procesate influenteaza in mod negativ sanatatea noastra, contribuie in mod direct la aparitia unor probleme cum ar fi: obezitatea, nivel ridicat de colesterol, probleme cardiace, hiperglicemia si diabet.
Consumul de cereale incoltite aduce organismului nostru ...Citeste »