Ceai alb
20 Februarie, 2010 Info alimente, Promo, Slabit naturist |
![]() |
La fel ca si celelalte ceaiuri (ceai negru, ceai verde, ceai oolong), ceaiul alb provin de la plante Camellia Sinensis.
In cazul ceaiului alb, frunzele sunt culese si recoltate inainte de a fi deschise pe deplin, atunci cand mugurii sunt inca acoperite de puf alb, fin. De aici si numele de ceai alb.
Ceaiul alb este mai rar intalnit in magazine decat celelalte ceaiuri traditionale, si este un pic mai scump.
Ceaiul alb este mai putin prelucrat decat cel verde sau negru, si din aceasta cauza contine mai multi nutrienti importanti pentru sanatate.
Aroma si gustul ceaiului alb, il deosebesc net fata de restul ceaiurilor. Are un miros dulceag si o aroma fina si delicata.
O alta calitatea a ceaiului alb este legata de continutul de cofeina, mult mai mic fata de restul ceaiurilor, 15 mg per portie, fata de 40 mg pentru ceai negru, si 20 mg pentru verde.
Unele studii au aratat, de asemenea, ca ceaiul alb contine mai multi antioxidanti activi, decat ceaiul verde, care joaca un rol esential in prevenirea cancerului.
Ca si in cazul tuturor ceaiurilor, exista mai multe varietati de ceai alb, dar cel mai apreciat dintre ele este Yin Zen (ace de argint).
Ceaiurile albe sunt produse in principal in China si Japonia, dar regiunea Darjeeling din India, de asemenea, produce unele varietati de ceai alb, fine.
Efectele benefice ale ceaiului alb
Antioxidantii sunt substante nutritive care protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi. Ceaiul alb este bogat in aceste substante nutritive de protectie.
Prevenirea cancerului
Ceaiul alb poate avea un rol important in eliminarea celulelor-canceroase cauzatoare de cancer, precum si impotriva mai multor tipuri de cancer, cum ar fi de colon, prostata sau cancerul de stomac.
Flavonoidele, o clasa de antioxidanti, continute in ceaiul alb, inhiba cresterea celulelor canceroase si preveni dezvoltarea de unele noi. In unele cazuri, ceaiul alb, a actionat la fel de bine ca si unele medicamente prescrise, dar fara a avea efecte adverse spre deosebire de tratamentele medicamentoase.
Scaderea tensiunii arteriale
Studiile arata ca ceaiul alb poate imbunanati functia arterelor. Aceasta ajuta la reducerea tensiunii arteriale mari.
Scaderea colesterolului
Un alt grup de antioxidanti, continuti in ceaiul verde, reduc colesterolul.
Exista colesterol bun si colesterol rau, iar ceaiul alb creste pe cel bun si il scade pe cel rau. Acest lucru ajuta la prevenirea ingrosarii arterelor si blocarea fluxului sanguin.
Inima sanatoasa
Prin diluarea sangelui, scaderea tensiunii arteriale, precum si reducerea colesterolului, ceaiul alb protejeaza inima si intreg sistemul circulator.
Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca persoanele care beau 2 sau mai multe cesti de ceai alb pe zi au cu aproape 50% mai multe sanse de a supravietui dupa un atac de cord.
Ceaiul alb este intr-adevar un tonic remarcabil pentru inima.
Oase mai puternice
Studiile au descoperit ca oamenii care au baut ceai alb cu regularitate au avut densitatea osoasa si rezistenta mai mare decat ceilalti.
Ceaiul alb poate avea, de asemenea, efecte benefice pentru cei care sufera de artrita si de osteoporoza.
Efect antibacterian si antiviral
Ceaiul alb este un “ucigas” natural de bacterii si virusi. Antioxidantii atat de numerosi din ceaiul alb protejeaza intreg sistemul imunitar, impotriva unei game largi de boli.
La aceste se adauga protectia impotriva gripei si posibilitatea de a ajuta in ameliorarea simptomelor de HIV.
Dinti si gingii sanatoase
Ceaiul alb contine cantitati mici de fluor si alte elemente nutritive care mentin dintii puternici si sanatosi. De asemenea, ucide bacteriile care provoaca cariile dentare si cele care sunt cauzatoarea de o respiratie urat mirositoare.
Piele sanatoasa
Tot datorita antioxidantilor sai, ceaiul alb protejeaza pielea de actiunea razelor UV. Consumul de ceai alb asigura o piele sanatoasa si stralucitoare.
Informatii nutritionale pentru o cana de ceai alb:
- 0 kcal
- 0 gr proteine
- 0 gr carbohidrati
- 0 gr lipide
- 20 mg potasiu
- 10.008 mg niacin
- 1.008 mg vitamina B6
- 3 mcg vitamina B12
- 60 mg vitamina C
- 7.49 mg vitamina E
Poti discuta pe forum despre Ceai alb.
Mai cititi si...
- Top 10 beneficii ale ceaiului verde
Poporul chinez antic a cunoscut beneficiile ceaiului verde pentru sanatate si ne-a transmis si noua cunostinte despre acest “medicament” natural. Chinezii au folosit, intotdeauna, ceaiul verde in scopuri medicale, mai ales impotriva durerilor de cap si - Ceai rosu
Ceai rosu – un ceai fara cofeina Ceaiul este bautura cea mai frecvent consumata în lume, si asta pentru ca este o bautura sanatoasa, care ofera multe beneficii sanatatii noastre. Soiurile de ceai, cum ar fi ceai - Ceai verde
Ceaiul verde este unul din alimentele-miracole, cu foarte multe beneficii pentru sanatatea noastra. Chinezii au cunoscut aceste beneficii inca din antichitate, folosindu-l pentru a trata orice, de la dureri de cap pana la depresie. Ceaiul - Alimente permise in dieta (I)
Ulei de masline si Grasimi Uleiul de masline extravirgin contine o substanta antiinflamatoare Grasimi bune Tipuri ulei de masline - Dieta cu ceai rosu
Dieta cu ceai rosu te poate ajuta sa pierzi kilogramele in plus intr-un mod sanatos si fara infometare. Este recomandat sa se bea 4 cani de ceai rosu pe zi: la mic dejun, gustari, pranz si