Maioneza cu verdeata
5 Februarie, 2010 Retete South Beach faza I, Retete lacto vegetariene, Sosuri |
![]() |
Maioneza cu verdeata (pentru 1 cana)
Ingrediente:
- ¾ cana maioneza cu continut redus de grasime
- ¾ cana verdeata tocata (marar, tarhon, patrunjel)
- 1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa
- 1 lingurita sos de soia dietetic
- 1 catel de usturoi mic
Mod de preparare:
- Puneti in mixer sau in robotul de bucatarie maioneza, verdeata, zeama de lamaie, sosul de soia si usturoiul.
- Amestecati bine.
Informatii nutritionale per lingura:
36 calorii, 0 gr proteine, 3 gr carbohidrati, 3 gr grasime, 1 gr grasimi saturate, 104 mg sodiu, 4 mg colesterol, o gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- Salata de cuscus cu rosii si busuioc
Salata de cuscus cu rosii si busuioc (pentru 7 portii) Ingrediente: 3/4 cana cuscus fiert 1 rosie tocata 1/3 cana naut din conserva, scurs si uscat 2 hasme tocate 1 lingurita ulei de masline extravirgin 1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa 1 - Salata cu ton
Salata South Beach cu ton (pentru 1 portie) Ingrediente salata: 1 conserva de ton in suc propriu (250 gr) ½ cana castravete maruntit ½ cana rosii maruntite ½ cana avocado tocat ½ cana telina tocata ½ cana ridichi tocate 1 cana frunze de - Parfe “rasaritul soarelui”
Parfe “Rasaritul soarelui” (pentru 2 portii) Ingrediente: 1 cana capsune taiate felii 1 cana iaurt cu vanilie, degresat si fara zahar 1/2 cana cereale cu continut ridicat de fibre Mod de preparare: Asezati in starturi capsunele, iaurtul si cerealele in 2 - Salata de soia
Salata de soia (pentru 4 portii) Ingrediente: 1 punga (450 gr) de soia verde congelata ¼ cana otet de orez condimentat 1 lingura ulei vegetal ¼ lingurita sare ¼ piper negru proaspat macinat 1-2 legaturi ridichi (250 gr), taiate felii subtiri 1 cana - Sos olandez
Sos olandez (pentru 2 portii) Ingrediente: 1 galbenus de ou 1 lingura margarina 1 lingurita zeama de lamaie proaspat stoarsa ½ lingurita mustar de Dijon piper rosu macinat Mod de preparare: Amestecati intr-o craticioara galbenusul si margarina. Puneti-le pe foc pentru a se topi