Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Saritul corzii

Promo, Sport


Saritul corzii, articol scris de catre quarc

Cred ca toate fetele au sarit la un moment dat coarda. Cam toate au renuntat la acest exercitiu. De ce?! Nu stim si sincer sa fim ne intereseaza.

Saritul corzii – un exercitiu superb

Haideti sa ne reapucam de sarit coarda. La modul cel mai simplist: luam o coarda si sarim. Pentru inceput, sarim cu picioarele apropiate peste coarda care se invarte si aterizam pe varfuri. Repetam.

saritu corzii beneficii Saritul corziiDin experienta mea, trei minute de vreo doua trei ori pe zi provoaca o stare de bine. Nu este obositor si nici nu se prea transpira pentu ca in primele trei minute se merge in principal pe mecanisme anaerobe.

Se poate creste la 5-10-15 minute pe sedinta cu sprinturi scurte de 10-20 de secunde.

Cand mai castigam in experienta si indemanare putem incerca sa sarim cu coarda incrucisata, apoi sa invartim coarda de doua ori la o saritura. Cu timpul creste si anduranta, putem incepe sa sarim pe un picior, sa alergam pe loc.

Saritul trebuie sa fie intens si exercitiile scurte daca vrem exercitiu anaerob sau putem sa sarim mai rar si cu sprinturi daca vrem un exercitu mai catre aerobic. Ideea e ca dupa un sprint sa ne lasam suficient timp sa ne refacem ca sa putem face urmatorul sprint.

Cum alegem coarda?

Incepatorii se duc si isi cumpara coarda cu snur textil, cu greutati in manere ca sa lucreze cat mai mult o data, trei rulmeti, eventual si counter-digital. Isi propun sa sara de 10000 de ori.

Incep sa sara coarda, nu le iese, manerele sunt grele, counterul nu functioneaza, se frustreaza, mai incearca o data si maine, se frustreaza si renunta. Altii mai norocosi nu gasesc asa ceva sau pur si simplu sunt zgarciti si isi cumpara din prima o coarda din cauciuc cu manare de plastic usoare. Si sar mult si din placere. De ce? Coarda cu greutati este o aberatie. Nu isi are rostul la incepatori.

Luati-va ceea ce in literatura engleza se numeste “speed rope” sau “Liquorice rope”. Este varianta moderna a “leather speed rope”. Coarda este suficient de grea dar suficient de subtire ca sa opuna putina rezistenta la inaintare si sa se invarta repede. Noi saritorii de coarda asta dorim: un ritm alert. Cu timpul “speed rope-ul” ramane in urma si ne dorim ceva si mai rapid. Ei bine s-a inventat “cable speed rope” sau “wire speed rope”. Este un cablu de otel intr-un tub de PVC. Este o coarda grea relativ la diametrul ei si se invarte mai repede ca gandul. Asta inseamna o coarda grea; o coarda grea relativ la rezistenta pe care o opune aerul si este si greu de stapanit cu toate ca greutatea toatala este mica. Manerele grele nu prea isi au rostul – este o parere strict personala.

Mai cititi si...

  • Hai la sarit coarda!
    A venit vara si o data cu ea si caldura. Este timpul sa incepem sa ne miscam din nou in aer liber. Un bun exercitiu pe care il poti face in parc este sa sari coarda.
  • Coarda
    Coarda este o modalitate foarte eficienta de a face miscare, consumatoare de calorii si chiar foarte ieftina (o coarda costa intre 9 si 50 lei).  (consum calorii coarda de sarit) Informatii pentru incepatori Atunci cand alegem acest tip
  • Cum “se construieste” un corp echilibrat si puternic
    Un om batran mi-a spus acum cativa ani “Omul modern este dezechilibrat. E prea puternic sus si prea slab jos. Este ca si cum ai vrea sa pui o sticla pe dop. Se rastoarna usor.”
  • Antrenament cu greutati pentru incepatori – partea I
    Antrenament cu ridicarea greutatilor pentru incepatori Daca vrei sa scapi de grasime sau sa iti modelezi corpul, unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face este antrenamentul cu greutati. Dieta si cardio sunt
  • Nivel de activitate fizica
    Inainte de a porni la drum, pe langa alte informatii pretioase, trebuie sa stii si de ce aport caloric are nevoie organismul tau, adica ce obiective de alimentatie si activitate fizica trebuie sa iti propui

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Promo, Sport (90 / 425)


Ce inseamna intoleranta la gluten? In ultimul timp, cazurile de intoleranta la gluten au crescut foarte mult. Intoleranta la gluten este o boala inflamatorie a intestinului subtire, care apare ca rezultat a unei reactii imunoalergice ...