Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Simti gustul grasimii?

Stiri


Simti gustul grasimii?, articol scris de catre Meapasarica

Al saselea gust este al grasimii, fapt descoperit de cercetatorii australieni, iar cei care simt acest gust risca mult mai putin sa se ingrase.

burger Simti gustul grasimii?De-a lungul anilor, gusturile cele mai bine recunoscute de oameni sunt: dulce, acru, sarat, amar si un al cincilea gust numit umami, gust specific bucatariilor japoneze si chineze.

Se pare ca oamenii care disting gustul grasimii tind sa se ingrase mai putin si sa devina obezi, a declarat cercetatorul Russel Keast pentru Reuters.

Continutul de grasimi a devenit tot mai ridicat in produsele alimentare actuale ceea ce a condus la o slabire, inrautatire a gustului cu numarul sase. Aceasta constatare indica faptul ca anumite persoane exagereaza si consuma mult mai multa grasime decat necesara.

Urmatorul pas al cercetatorilor este de a descoperi motivul pentru care anumite persoane sunt mai sensibile decat altele la grasime.

Articol adaptat si tradus din Aftonbladet.

Mai cititi si...

  • Celulita – generalitati
    Ce este celulita? Celulita este un cuvant, folosit pentru a descrie aspectul “deluros” al pielii, cauzat de depozitele de grasime. Celulita o intalnim in anumite zone ale corpului, pe abdomen, coapse, solduri si fese, si apare de
  • Densitate calorica
    Atunci cand incerci sa slabesti nu doar numarul de calorii este de luat in calcul. Un studiu clinic a aratat ca densitatea calorica este importanta atunci cand vrem sa slabim sanatos si sa ne mentinem
  • 18 capcane ale slabitului
    Te-ai hotarat sa slabesti si ai ascuns sucurile acidulate, chipsurile si ciocolata? Chiar daca esti motivat sa slabesti, exista anumite capcane in care poti cadea atunci cand vrei sa scazi in greutate . 1. Mananci acelasi
  • Capcanele slabitului
    Te-ai hotarat sa slabesti si ai ascuns sucurile acidulate, chipsurile si ciocolata? Chiar daca esti motivata sa slabesti, exista anumite capcane in care poti cadea atunci cand vrei sa scazi in greutate. Mananci acelasi lucru de
  • Carnea, sursa importanta de proteine
    In alimentatia noastra este bine sa fie prezente mai multe tipuri de carne, cele mai apreciate sunt: carne de vita, vitel carne de porc carne de manzat carne de miel carne de iepure carne de pui carne de curcan Consumul de proteine animale

4 păreri despre “Simti gustul grasimii?”

  1. 4
    caress

    Da, asa este…..pe mine dulciurile “ma omoara” nu mancarea…si din categoria dulciuri mananc, sau mai bine zis mancam caci a fost demult in vremurile demult apuse, doar inghetata, alt dulce nu-mi place. Dar in articolul respectiv trebuia precizata chestia asta: chiar daca oamenii care simt si detesta gustul grasimii tot se ingrasa daca mananca dulciuri. “Se pare ca oamenii care disting gustul grasimii tind sa se ingrase mai putin si sa devina obezi, a declarat cercetatorul Russel Keast pentru Reuters.” …..afirmatie incompleta.

  2. 3
    slabuta

    Daca simti gustul grasimii automat te feresti de produsele foarte grase, deci, eliminand mezelurile, carnurile, sosurile grase… elimini un “factor” care te-ar putea ingrasa.

    Poate trebuia sa specifici ca alimentatia ta contine alte alimente nocive, dulciuri, snackuri… nu te poti ingrasa din aer, ar trebui si acolo sa iti dezvolti gusturi.

  3. 2
    caress

    Si mai exista un gust pe care nu-l suport, si anume gustul sarii. Nu adaug niciodata sare in salate cu rosii, castraveti, ardei, ceapa, salata verde, oua fierte, fripturi, doar in mancarea gatita pun foarte putina sare doar sa-i schimbe putin gustul. La fel si branza pe care o consum doar nesarata. Cand eram mica am constatat ca ma ustura limba si buzele cand mancam salate in care adaugam sare, iar cand am renuntat la sare nu m-a mai usturat nimic.

  4. 1
    caress

    Este fals tot ce scrie in acest articol. Eu sunt una dintre persoanele care simt gustul grasimii si-l detest, dar tot m-am ingrasat foarte mult. Imi venea sa vomit atunci cand mancam carne de porc si simteam bucatelele de grasime aflate in friptura de porc, sau nu suportam pielita de pui, la fel aveam greturi de la ea, sau caimacul de la laptele de vaca la fel imi producea greturi. Asadar, ce scrie in articol despre cel de-al saselea gust, cel al grasimii, este fals….din pacate.

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Stiri (32 / 39)


Cu ocazia Sfintele Sarbatori de Pasti, va oferim o colectie noua si frumoasa de felicitari. Pentru a vizualiza colectia, clic aici: Felicitari Paste ...