Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

“Oua” de Pasti

Aperitive, Promo, Retete Pasti


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

“Oua” de Pasti, articol scris de catre Slăbuţa

Iata o variatiune interesanta, usoara, dietetica si originala pe tema “oua de Pasti”. Nu trebuie vopsite, nu trebuie incondeiate, ingredientele folosite sunt cele vor da culoare, contrast si aspect frumos.

oua pasti 03 Oua de PastiSe pot folosi ingrediente dintre cele mai variate:

  • sunca
  • mazare fiarta
  • porumb
  • fasole verde
  • masline
  • verdeata
  • ardei gras
  • etc

Vei mai avea nevoie doar de gelatina care sa imite forma oului. Gelatina transparenta, intarire rapida, se foloseste conform instructiunilor de pe ambalaj.

Cojile de oua (cu un singur orificiu, prin care a fost scos continutul oului) umplute cu amestecul dorit (ingrediente + gelatina preparata) se pun intr-un loc rece, pana la intarire.

Oua cu crevete (3 portii)

  • oua pasti 04 Oua de Pasti1 ou fiert tare
  • 1 lingura porumb
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 fir marar
  • 1 fir patrunjel
  • 6 crevete decorticate, dimensiune medie, fierte
  • 1 lingura gelatina pudra
  • 0.5 lingurita sare
  • 0.5 lingurita patrunjel uscat
  • 3 coji de oua intregi, in care se face cate un orificiu de dimensiunea unui crevete

Mod de preparare:

  1. Oul fiert se marunteste. Toata verdeata se toaca marunt.
  2. Cojile de oua se umplu cu porumb, crevete, verdeturi, ou si condimente.
  3. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.
  4. Ouale se umplu cu lichidul obtinut si se dau la rece peste noapte.

Paste Fericit!

foto: gettyimages.com

Mai cititi si...

  • Jeleu de rosii cu mozzarella
    Ingrediente: 600 gr rosii cherry (se poate si cu rosii simple, dar trebuie sa fie mai coapte sau cu rosii pasate) 1 lingura busuioc 1 lingurita ulei de masline sare dupa gust 2 bucati mozzarella 2 pliculete gelatina (intarire rapida) 1 legatura
  • Pate cu jeleu de rodie
    Pate cu jeleu de rodie Ingrediente: ficat de pui – 500 gr ulei de masline – 2 linguri ceapa-salota – 4 bucati usturoi – 2 catei vin alb sec – 100 ml unt – 150 gr ienupar – 7 boabe suc proaspat de rodie
  • Paste cu rucola si masline
    Ingrediente: 30 gr rucola 2 rosii 50 gr mozzarella 3 masline fara samburi 1 fir de ceapa de verde 1 lingurita de ulei de masline sare piper 100 gr fusilli (paste spiralate) Mod de preparare: Spalati si curatati rucola, apoi taiati-o in bucati mai maricele. Rosiile opariti-le,
  • Crevete aromate cu orez salbatic
    Crevete aromate cu orez salbatic (pentru 4 portii) Ingrediente: 180 gr orez salbatic 500 gr crevete curatate 2 lingurite boia 1/2 lingurita piper alb 1/2 lingurita sare 1/2 catel de usturoi tocat 1 lingura ulei de masline extravirgin 2 rosii taiate bucati patrunjel tocat (optional) Mod
  • Maioneza cu verdeata
    Maioneza cu verdeata (pentru 1 cana) Ingrediente: ¾ cana maioneza cu continut redus de grasime ¾ cana verdeata tocata (marar, tarhon, patrunjel) 1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa 1 lingurita sos de soia dietetic 1 catel de usturoi mic Mod de

O părere despre ““Oua” de Pasti”

  1. 1
    Ema

    Un mod de preparare inedit. Outele acestea arata nemaipomenit. Multumiri pentru reteta.

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Aperitive, Promo, Retete Pasti (46 / 426)


Ingrediente (~240 kcal/100 gr): 350 gr branza de vaci 9% 150 gr smantana 15% 100 gr unt 2 bucati oua (galbenusuri) 65 gr zahar brut/sirop de agave/miere esenta de vanilie stafide fructe uscate Mod de ...