Ciorba de manzat
21 Ianuarie, 2010 Ciorbe, supe, borsuri |
Ciorba taraneasca de manzat
Ingrediente:
- Carne manzat (pulpa, spata) – 750 g
- Morcov – 150 g
- Patrunjel radacina – 75 g
- Pastarnac – 75 g
- Telina radacini – 100 g
- Ceapa uscata – 150 g
- Cartofi – 300 g
- Ardei gras verde – 150 g
- Varza alba – 100 g
- Rosii – 300 g
- Bulion de tomate – 50 g
- Leustean verde – 50 g
- Mazare verde boabe – 100 g
- Fasole verde – 150 g
- Patrunjel Verde – 50 g
- Bors – 1000 ml
- Sare – 30 g
Mod de preparare:
Carnea de manzat se spala si se taie in cuburi.
Legumele radacinoase, dupa curatire si spalare, se taie in triunghiuri.
Ardeii, curatati si spalati, se taie in fasii, varza curatata se taie in careuri, iar ceapa se taie marunt.
Cartofii se curata, se spala si se taie in cubulete.
Rosiile curatate si spalate se oparesc, se decojesc si se taie in felii.
Pastaile de fasole se rup in cate 2-3 bucati si impreuna cu mazarea, curatate si spalate, se fierb.
Leusteanul si patrunjelul, dupa curatare si spalare, se taie marunt.
Carnea se fierbe in apa rece cu sare; se spumeaza de mai multe ori. Se adauga ceapa, morcovii, pastranacul si patrunjelul radacini si telina si se fierb.
Dupa 10-15 minute, se adauga ardeiul gras, cartofii si varza si se continua firberea.
Cand cartofii au fiert, se adauga fasolea si mazarea fierte, pasta de tomate diluata cu putina apa, borsul, rosiile; se sareaza dupa gust si se continua fierberea 5-6 minute.
La sfarsit se adauga leusteanul si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.
Informatii nutritionale: Ciorba de manzat
Reteta adaugata de slabuta: Firechild
Mai cititi si...
- Taboule aux Quinoa
Ingrediente salata: 77 gr quinoa 1 legatura patrunjel 1 castravete 1 rosie mare sau 2 medii 1 legatura ceapa verde Ingrediente sos: 1/4 suc de lamaie (3-4 linguri) 1/4 ulei de masline (3 linguri ) 1/4 lingurita piper 1/2 lingurita sare Mod de preparare: Quinoa se spala - Salata de spanac, Montignac Faza I
Reteta pentru faza I dieta Montignac, recomandata de slabuta Teodora Ingrediente: jumatate kg de spanac 2 fire de ceapa verde o legatura mica de marar proaspat ulei de masline otet sare Mod de preparare: Se spala bine spanacul. Se taie fasii. Se spala si se taie - Salata de Craciun cu pui
Ingrediente pentru 10 portii: piept de pui – 1 kg salata – 2 capatani ceapa verde – 1 legatura ridiche – 4 bucati medii ardei gras verde – 3 bucati ceapa – 3-4 bucati medii unt – 15-20 gr rodie – 1/2 bucata - Salata de oua cu ridichi
Salata de oua cu ridichi (270 kcal/portie) Ingrediente pentru 1 portie: 2 oua (crude sau fierte tari) 1/2 legatura de ridichi 1/2 legatura de patrunjel 1/2 legatura de arpagic 1 lingura crema de branza 2 linguri iaurt slab 1/2 lingurita suc de lamaie 1/2 - Cartofi noi copti cu usturoi, susan si sos de smantana
sursa foto: www.livejournal.com Ingrediente: 1 kg cartofi noi 3-4 linguri susan 1 capatana usturoi verde sare ulei de masline patrunjel 300 ml smantana slaba 2 linguri hrean Mod de preparare: Cartofii se spala foarte bine, se sterg cu un prosop de bucatarie si se taie in