Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Despre gluten

Cereale fara gluten

Dieta, Info alimente, Promo, Sanatatea in familie 2 Comentarii
Cereale fara gluten

Ce inseamna intoleranta la gluten?
In ultimul timp, cazurile de intoleranta la gluten au crescut foarte mult. Intoleranta la gluten este o boala inflamatorie a intestinului subtire, care apare ca rezultat a unei reactii imunoalergice fata de gluten.
Simptomele intolerantei la gluten difera de la om la om. Sindromul colonului iritabil, tulburarile imunitare, tulburarile gastro-intenstinale (balonare abdominala, ...Citeste »

Faina de migdale

Afectiuni cardio-vasculare, Diabet zaharat, Dieta, Info alimente, Obezitate, Promo, Sanatatea in familie, Sfaturi slabire 3 Comentarii
Faina de migdale

Faina de migdale este o alternativa sanatoasa, nutritiva la traditionala faina de grau si o solutie foarte buna in cazul persoanelor care au intoleranta la gluten. De asemenea, este un aliment bun in cazul unei alimentatii in care se doreste reducerea cantitatii de carbohidrati din surse precum: cerealele. Faina de migdale poate fi folosita la ...Citeste »

Biscuiti cu piper negru, fara gluten

Deserturi, Dulciuri, Promo, Retete lacto vegetariene Comentarii
Biscuiti cu piper negru, fara gluten

Ingrediente:

1 1/2 cana faina de migdale (se poate inlocui cu faina grau integrala)
3/4 cana cacao
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper macinat foarte fin
1/2 lingurita scortisoara macinata
160 gr unt, moale
115 gr zahar brut, natural
1 ou mare
1 1/2 lingurita extract natural de vanilie
zahar brut pentru ornat

Mod de preparare:
Faina de migdale, cacao, sarea, piperul si scortisoara se amesteca foarte ...Citeste »

Paine de casa, din faina macerata

Panificatie, Promo, Retete lacto vegetariene Comentarii
Paine de casa, din faina macerata

In articolele anterioare (art. 1 si art. 2) am vorbit despre importanta pre-prepararii unor cereale, printre care este si faina de grau integrala. Macerarea are ca rol neutralizarea acidului fitic, continut in majoritatea cerealelor, neutralizarea enzimelor inhibitoare si descompunerea glutenului si a altor proteine din cereale in compusi mai simpli, usor de digerat/asimilat. Acidul fitic ...Citeste »

Cereale – macerare, fermentare, incoltire (II)

Afectiuni digestive, Dieta, Info alimente, Obezitate, Promo, Sanatatea in familie Comentarii
Cereale – macerare, fermentare, incoltire (II)

Articolul precedent prezenta generalitati si explicatii stiintifice despre un mod optim si sanatos de preparare a cerealelor. Astfel, am aflat despre metodele prin care acidul fitic, dar si glutenul, continut in majoritatea cerealelor, poate fi partial neutralizat.
Urmeaza descrierea detaliata a fiecarei metode in parte: macerare, fermentare, incoltire.
Macerarea cerealelor
Macerarea cerealelor integrale se face intr-un mediu acid ...Citeste »

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: