Somonul “adevarat” este apreciat pentru profilul sau nutritiv, in special, pentru continutul deloc neglijabil al acizilor grasi Omega 3. Exista 9 specii de somon, acestea se impart in 2 genuri. Primul gen, Salmo, contine doar o singura specie, somonul de Atlantic, care se gaseste in Atlanticul de Nord. Cel de-al doilea gen, Oncorhynchus, contine opt ...Citeste »
Felul I
Supa de peste finlandeza
Ingrediente pentru 8 portii:
somon (de preferat cotlet, coada, dar nu file!) – 400 gr
cartofi, marime medie – 2 bucati
ceapa – 1 bucata
unt – 50 gr
frisca pentru gatit – 1 pahar
marar – 1/4 pahar
arpagic – 1/4 pahar
frunze de dafin
piper, boabe
cuisoare
sare
Mod de preparare:
Din somon, frunze de dafin, piper si cuisoare se prepara un ...Citeste »
Somon – un “izvor” de Omega 3
Sunt atat de multe lucruri bune pe care trebuie sa le stiti despre somon, incat nu stiu de unde sa incep.
Este un peste care, chiar si persoanelor care evita preparate/mancaruri din peste, cu siguranta le va placea.
Isi pastreaza “fermitatea” chiar si atunci cand este preparat la gratar.
Poate fi ...Citeste »