Sos vinegreta cu otet balsamic (pentru 2/3 cana de sos)
Ingrediente:
1/3 cana ulei de masline extravirgin
1/3 cana otet balsamic
2 lingurite cimbru proaspat, maruntit
1/4 lingurita sare
1/8 lingurita piper alb
1 lingura busuioc proaspta, maruntit
Mod de preparare:
Puneti uleiul de masline, otetul, cimbrul, sarea, piperul si busuiocul intr-un borcan cu capac.
Inchideti borcanul si scuturati bine.
Informatii nutritionale per portie:
90 calorii, 0 ...Citeste »
Ingrediente:
2 catei de usturoi
1 cana frunze de busuioc proaspat, maruntit
2 linguri ulei de masline extravirgin
½ cana parmezan ras
2 linguri seminte de pin (se gasesc in comert; pot fi inlocuite cu nuci sau alune)
Mod de preparare:
Amestecati cu mixerul usturoiul, busuiocul, uleiul de masline, parmezanul si semintele de pin, pana cand obtineti o pasta uniforma.
Ingrediente:
1 galbenus
1 lingura mustar
1/2 lingurita sare
200 g iaurt
zeama de lamaie
Mod de preparare:
Se amesteca galbenusul de ou cu sarea si mustarul.
Apoi se incorporeaza treptat iaurtul.
Se adauga zeama de lamaie dupa gust.