Articolul face parte din seria Branzeturi:
Branzeturi. Ce alegem?
Branzeturi. Sarcina, Tensiune arteriala, Intoleranta, Efect insulinogenic
Branzeturi. Adevarul despre branza topita
De ce sa mancam branzeturi?
O alimentatie sanatoasa si echilibrata inseamna “a include o varietate cat mai mare de alimente sanatoase, care asigura necesarul de nutrienti pentru functionarea corecta a organismului, pentru a fi sanatosi, pentru a ne simti ...Citeste »
In articolele anterioare (art. 1 si art. 2) am inceput discutia despre metodele optime de preparare a cerealelor.
Cereale incoltite
Consumul de cereale rafinate/procesate influenteaza in mod negativ sanatatea noastra, contribuie in mod direct la aparitia unor probleme cum ar fi: obezitatea, nivel ridicat de colesterol, probleme cardiace, hiperglicemia si diabet.
Consumul de cereale incoltite aduce organismului nostru ...Citeste »
Faina de migdale este o alternativa sanatoasa, nutritiva la traditionala faina de grau si o solutie foarte buna in cazul persoanelor care au intoleranta la gluten. De asemenea, este un aliment bun in cazul unei alimentatii in care se doreste reducerea cantitatii de carbohidrati din surse precum: cerealele. Faina de migdale poate fi folosita la ...Citeste »
Origine
Susanul este unul dintre cele mai vechi condimente din lume. Chiar daca este originar din Asia de Sud, cultivarea lui s-a extins si in India, China, Sudan, Etiopia, Nigeria, Mexic, etc.
Descriere
Susanul este o planta anuala, cu tulpina lunga si dreapta si care poate ajunge la inaltimi de peste 100 cm. Florile acestei plante sunt galbene, dar ...Citeste »
Varsta 50+ (caracteristici)
Iata ca ai ajuns si la varsta menopauzei. Ovarele secreta tot mai putin estrogen. La aceasta varsta kilogramele in plus, pe langa probleme de sanatate, vor aduce si cativa ani in plus, tot asa cum o silueta bine proportionata iti va ascunde varsta.
Varsta femeii este data de felul in care arata: fizicul este ...Citeste »