Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Cheesecake de lamaie-ciocolata, fara gluten

Deserturi, Dulciuri, Promo, Retete Craciun


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Cheesecake de lamaie-ciocolata, fara gluten, articol scris de catre Slăbuţa

Ingrediente blat:

  • cheesecake lamaie ciocolata Cheesecake de lamaie ciocolata, fara gluten250 gr faina de migdale
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • 1 ou
  • 125 gr unt
  • 80 gr sirop agave
  • putina sare

Ingrediente crema:

  • 600 gr crema de branza (cream-cheese)
  • 3 oua
  • 100 gr sirop agave
  • 1 limette
  • 100 gr ciocolata neagra (procent mare de cacao)
  • 40 gr praf de budinca frisca

Mod de preparare aluat:

  1. Se pregateste un aluat din faina de migdale, cacao, sare, sirop de agave, ou si unt.
  2. Se inveleste intr-o folie alimentara si se pune pentru 30 de minute la frigider.
  3. Dupa 30 de minute, se intinde aluatul si se aseaza atent intr-o forma cu diam. 22 cm. Se preseaza marginile.

Mod de preparare crema:

  1. Crema de branza se bate cu ouale si siropul de agave. Se adauga incet praful de budinca si inca o data se mixeaza.
  2. Toata compozitia se imparte in doua parti.
  3. In prima parte se adauga sucul de la 1 limette si coaja rasa, in cealalta parte – ciocolata neagra topita in bain-marie cu 1 lingura de apa.
  4. Peste aluat, se aseaza mai intai stratul amestecat cu ciocolata, se niveleaza. Deasupra, se aseaza stratul amestecat cu limette.
  5. Se da la cuptor preincalzit la 175C, ~50 minute. Dupa ce, cheesecake-ul este gata, se deschide usa de la cuptor si se lasapentru inca 30 de minte.
  6. Dupa ce s-a racit, se pune la frigider pentru 2-3 ore.

Craciun Fericit si Pofta Buna!

sursa foto: livejournal.com

Mai cititi si...

  • Cheesecake de lamaie-mac, fara gluten
    Ingrediente blat: 250 gr faina de migdale 1 ou 125 gr unt 75 gr sirop agave putina sare Ingrediente umplutura de mac: 150 gr mac 1 galbenus 2 linguri sirop de agave Ingrediente crema: 500 gr crema de branza (cream-cheese) 3 oua 100 gr sirop agave 1 lingurita coaja
  • Sarlota de ciocolata, Montignac Faza II
    Ingrediente: 1 avocado 1 pahar mare de 400 gr de zmeura 2 tablete de ciocolata 75% cacao 2 linguri de lapte de cocos ( cocos, apa, emulgator) 2 linguri (mari de ciorba) de sirop de agave Mod de preparare: Am facut din
  • O, brad frumos si dietetic, fara gluten!
    Ingrediente pentru 1 brad: 1 pahar faina de migdale putina sare 1/2 lingurita praf de copt 50 gr unt moale 50 gr sirop de agave 1 1/2 linguri miere, incalzita putin de tot 1 galbenus cate 1/4 lingurita de: ghimbir, scortisoara, cardamon, nucsoara
  • Cheesecake sicilian aromat de Craciun
    Iti propunem o alta varianta de desert dietetic delicios pentru masa de Craciun – o reteta de cheesecake sicilian. Ingredientele sunt pentru 12 portii, iar o portie are ~230 kcal. Ingrediente blat: oua – 2 bucata fructoza/sirop agave/miere –
  • Prajiturele de cocos fara foc, pentru Craciun
    Ingrediente pentru 16 prajiturele: zahar brun/fructoza/sirop de agave – 100 gr galbenusuri fierte – 4 bucati unt – 30 gr rom/lichior de oua – 3 linguri nuca de cocos rasa – 100 gr ciocolata Mod de preparare: Toate ingredientele, in afara de ciocolata,

3 păreri despre “Cheesecake de lamaie-ciocolata, fara gluten”

  1. 3
    flory

    Buna Slabuta,

    Pai tocmai de asta ziceam pentru ca le-am comparat gata macinate si erau la fel ca faina (bine, nu foarte fine ci putin mai grunjoase :D). Cand le-am pus la cuptor au inceput sa lase grasime nu inainte… :)

  2. 2
    Slăbuţa

    Buna Flory,

    Tu ai macinat in casa migdalele? Daca iti mai aduci aminte, cum aratau dupa macinare? erau deja uleioase si lipicioase? Eu cand am folosit prima data faina de migdale (la niste biscuiti), am macinat migdalele prea mult, ‘curgea’ grasimea din ele. Dupa macinare era mai mult o pasta decat faina, din punct de vedere textura.

  3. 1
    flory

    Eu nu stiu cum a iesit la voi dar la mine nu a fost nu stiu ce. Foarte multa grasime iesita la suprafata (de la migdale) care, pe langa faptul ca arata aiurea nu era nici foarte placuta la gust. Branza a prins un gust destul de aiurea de la migdale iar imaginea din poza…foarte departe de realitate. Nu zic, am avut 2 straturi dar nu asa cum ma asteptam. Oricum a fost bun, decat nimic :)

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Deserturi, Dulciuri, Promo, Retete Craciun (119 / 434)


Sectiunea de concursuri de pe Slabute are o infatisare noua - mai multa culoare, interactivitate si design autentic. Concursurile au fost impartite in 3 categorii de baza: Concursuri de slabit sanatos Odata cu lansarea primului ...