Crema de ciocolata cu cafea, Montignac faza I
13 Martie, 2012 Deserturi, Dulciuri, Promo, Retete Montignac faza I, Retete Montignac faza II |
Ingrediente:
- 300 ml lapte
- 20 gr fructoza
- 3 linguri cafea instant decofeinizata
- 4 foi de gelatina dr. oetker
- 400 ciocolata neagra (eu am pus 200 gr 70% cacao si 200 gr 90% cacao, gustul este foarte puternic)
- 200 ml frisca (am mai batut 200 ml frisca in plus pentru decor)
Mod de preparare:
Gelatina se pune la inmuiat in apa.
Laptele, fructoza, cafeaua se pun la fiert, cand incepe sa clocoteasca adaugam ciocolata (vreau sa va spun ca pentru mine 400 gr de ciocolata a fost prea mult).
Cand gelatina s-a inmuiat se pune in crema si se amesteca bine.
Cand crema sa racit incepem sa batem frisca, frisca batuta se amesteca cu crema, aceasta crema se pune in pahare (eu am pus in pahar de 250 ml, dar nu le-am umplut am lasat cam doua degete distanta.
Se dau paharele la rece pentru 3 ore sau pana a doua zi (asa cum am facut eu).
Inainte de servire, bateti frisca, dupa care cu ajutorul unui sprint ornati frumos paharele, deasupra puteti pune ciocolata rasa sau graunte de cafea date prin ciocolata.
Pofta buna!
Mai cititi si...
- Tort diplomat cu capsuni
Ingrediente: 3 pachete de spuma de frisca Sly 450 ml lapte 600 gr capuni 3 pliculete gelatina 2 albusuri 3 linguri fructoza 4 kiwi un rand de piscoturi ( optional) Mod de preparare: Punem gelatina la inmuiat in 100 ml apa calduta. Intre timp, spalam capsunile - Panna cotta cu sos de capsuni/fructe de padure
Ingrediente: frisca – 1 pahar lapte – 1 pahar zahar brut/sirop de agave – 75 gr extract natural de vanilie – 1 lingurita gelatina, intarire rapida – 8 gr coaja de lamaie – 1 bucata capsuni/fructe de padure – 300 gr Mod de - Prajitura cu capsuni si crema de iaurt
Ingrediente (pentru 20 bucati): Blat 3 oua 180 gr faina integrala 3 linguri zahar brut 1 pachetel praf de copt 4 linguri de lapte 50 gr unt Crema 300 ml lapte 1,5% grasime 30 gr amidon 2 galbenusuri 30 gr gelatina 400 gr iaurt 130 gr zahar brut 500 gr - Cheesecake cu fructe
Ingrediente: 150 gr biscuiti de ovaz, fara zahar 50 gr ciocolata amara 50 gr unt 450 gr crema de branza (cream cheese) 200 ml frisca 35% 4 linguri zahar brut suc din 1/2 de lamaie 1 lingurita coaja de lamaie rasa 1 lingurita gelatina - Tort cu fructe
Ingrediente blat: ou de gaina – 100 gr (2 bucati) praf de copt, scazut in sodiu – 6 gr faina integrala de grau – 105 gr zahar brut – 13 gr lapte – 60 ml Ingrediente crema: crema de branza (cream cheese)