Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Istoric Slabute

Comuniunea frumoasa dintre experienta, cunoastere, dragoste pentru oameni si pasiune pentru tehnologie a dat nastere “fenomenului Slabute” – o comunitate de oameni exceptionali care, impreuna, au facut poate cel mai important pas din viata lor si a celor din jur, au ales sa se informeze corect, sa adopte un stil de viata sanatos si, cel mai onorabil, sa transmita aceste cunostinte si celor din jur, incepand cu cei apropiati si pana la sutele de mii de vizitatori necunoscuti care apreciaza Slabute.ro.

Aceasta este istoricul primei comunitati 100% pentru stilul de viata sanatos din Romania, comunitate care sta la baza “miscarii pentru stilul de viata sanatos din Romania” si care in  doar 3 ani a devenit referinta atat in domeniul stilului de viata sanatos, cat si in unele domenii adiacente.

Ce reprezinta Slabute.ro?

Slabute.ro este o sursa de educare, informare si promovare a stilului de viata sanatos, alimentatiei corecte si a slabitului sanatos. Slabute.ro prezinta articole din domeniul alimentatiei, informatii si sfaturi utile, experiente reale si rezultate masurabile, obtinute cu ajutorul uneltelor complexe dezvoltate si puse la dispozitie gratuit pentru promovarea stilului de viata sanatos in Romania.

Cunoasterea, pasiunea si experienta cu care a fost creat Slabute.ro au transformat ideea propusa de Slabuta intr-o pauza de pranz in cel mai complex si apreciat proiect online din Romania si una dintre cele mai mari investitii private in domeniul stilului de viata sanatos.

Preocuparea pentru viata oamenilor, abordarea constanta a unor subiecte de interes public, vitale pentru societate, intr-o maniera impartiala si corecta, a facut din Slabute.ro unul dintre sursele de referinta in domeniul stilului de viata sanatos atat in mediul personal cat si profesional.

Chiar de la crearea comunitatii directiile de baza abordate in educarea, informarea si schimbul de experienta sunt:

 1. Alimentatia incorecta si nesanatoasa
 2. Slabitul incorect si nesanatos
 3. Sedentarismul
 4. Rezultate obtinute prin alte metode nesanatoase

In timp, alaturi de Slabute.ro, s-au alaturat mai multe persoane atat din Romania cat si de peste hotare.

Drept consecinta, in ultimii doi ani, Slabute si Slabuta au ajuns unele dintre cele mai vehiculate si cautate nume in domeniu.

Toate cele prezentate mai sus, au dus la aparitia si cunoasterea atat in Romania cat si peste hotare a conceptului Slabute.ro

Ce reprezinta logo Slabute.ro?

Logo Slabute.ro

Logo-ul Slabute.ro a fost conceput in asa fel incat sa reprezinte cat mai bine comunitatea, membrii comunitatii si valorile pe care le promoveaza si le reprezinta Slabute.ro.

Pe logo sunt prezentate trei personaje sub aceeasi cupola de culoare rosie care reprezinta spatiul protector al comunitatii. Cele trei personaje sunt inconjurate de un centimetru, care reprezinta stiinta, precizie, corectitudine, masurabilitate si rezultate obtinute impreuna.

 • In centru logo-ului este reprezentat Co-Fondatorul comunitatii – Slabuta care tine in mana un mar – simbol al stilului de viata sanatos si alimentatiei corecte.
 • In partea dreapta este prezentata o slabuta care tine in mana o haltera – simbol al sportului si sanatatii.
 • In partea stanga este prezentata o slabuta care are in mana un fluture – simbol al frumusetii si senzualitatii.

Intern, logo-ul Slabute poarta si denumirea de logo celor trei SSlabuta, Sport (Sanatate), Senzualitate.

Ce reprezinta sloganul Slabute.ro?

Sloganul Slabute.ro este: Descopera slabuta din tine.

Este un slogan care indeamna pe fiecare dintre noi sa se descopere si sa se inteleaga din mai multe puncte de vedere: psihologic, fizic si estetic.

Ce reprezinta contoarele sanatatii?

Contoarele sanatatii sunt deja cunoscutele cifre in partea de sus a fiecarei paginii, care prezinta rezultatele comune ale comunitatii si anume:

 • slabute inregistrate – numarul de membri inregistrati in comunitate
 • calorii arse – numarul de calorii arse prin exercitii fizice
 • minute exercitii – numarul de minute exercitii efectuate
 • kg slabite sanatos – numarul de kilograme slabite sanatos si corect
 • pahare de apa – numarul de pahare cu apa consumate de catre slabute
 • info alimente – numarul de alimente in baza de date a calculatorului nutritional

Contoarele sanatatii au fost necesare pentru a cuantifica rezultatele promovarii stilului de viata sanatos in Romania. Trebuie de mentionat ca aceste contoare prezinta doar rezultatele utilizatorilor activi din comunitate, cifrele in realitate find mult mai mari.

Cum a aparut Slabute.ro?

Initial comunitatea a fost fondata de doua persoane cunoscute sub numele de Slabuta si Vadmin (Dorin Sîrbu).

Conceptul Slabute.ro a luat nastere la inceputul lunii August 2008 in timpul unei discutii intr-o pauza de pranz. Atunci, Slabuta i-a povestit lui Vadmin despre problemele care exista cu sanatatea, slabitul, pastilele de slabit, alimentatia nesanatoasa, sedentarismul de la birou, etc. Pentru Vadmin, slabitul si stilul de viata sanatos era un subiect nou, de care nu s-a preocupat anterior, dar i s-a parut interesant si util. Drept consecinta, i-a propus Slabutei sa-si scrie ideile intr-un site mic pe care s-a oferit sa-l instaleze si sa-l publice online. Acel site mic semana foarte mult cu un jurnal in care Slabuta povestea despre ea, despre sport, despre retete si alte subiecte ce tin de acest domeniu.

Slabuta este o persoana care depune foarte mult suflet si pasiune in tot ceea ce face. Din cauza unor probleme cu glanda tiroida, inca din copilarie, a fost nevoita sa treaca prin mai multe experiente legate de diete, alimentatie, pastile, exercitii, experiente pe care a decis sa le impartaseasca si cu alte persoane initial prin intermediul unui site mic. Pana in momentul de fata Slabuta a scris o cifra record de aproximativ 20000 de sfaturi, articole despre stil de viata sanatos, slabit si alimentatie, retete dietetice si alte informatii utile. De asemenea a participat activ cu sfaturi si consultanta la uneltele prezentate pe Slabute.ro, fapt care a dus ca aceste unelte sa ajunga la complexitatea si utilitatea pe care o cunoasteti.

Vadmin este o persoana cu experienta de peste 10 ani in domeniul – tehnologia informatiilor (IT). Pasiunea atat pentru dezvoltare si proiectare aplicatii software, cat si pentru unele domenii adiacente, au facut ca visul si cunostintele Slabutei, alaturi de propunerile si cerintele membrilor din comunitate sa prinda viata, prin implementarea, intretinerea si dezvoltarea infrastructurii Slabute.ro.

Cum a aparut numele de Slabute? La sfartitul lunii August 2008, la achizitionarea numelui de domeniu, necesar pentru a fi prezent online acel mic site, trebuia gasit un nume. Atunci Slabutei i-a venit ideea: “…un loc pentru femei slabute”. Asa a aparut numele Slabute si prin consecinta, numele de domeniu a fost numit Slabute.ro. Persoana care scria sfaturi si experiente pentru slabute, era o slabuta. Asa a aparut numele Slabuta, prima slabuta care a scris sfaturi si experiente pentru celelalte femei slabute. De atunci, sub acest nume, care s-a pastrat pana in prezent, persoana care a venit cu ideea crearii acestui concept, toti o cunosc sub numele Slabuta.

La inceput, ideile scrise erau impartasite cu putinii utilizatori care veneau pe site (de ordinul zecilor). La scurt timp, acel mic site a inceput sa aiba mai multi vizitatori care lasau sub forma de comentarii sfaturi si experiente personale. Vadmin a observat cresterea si necesitatea crearii unui loc pentru discutii si schimb de experiente. Pe data de 24 ianuarie 2009 apare online comunitatea slabutelor: forum.slabute.ro. Atunci s-au creat primii utilizatori ai comunitatii Slabuta si Vadmin, marcand lansarea comunitatii 100% sanatoase din Romania cu persoane care opteaza exclusiv pentru stil de viata sanatos, slabit corect, informare impartiala despre efectele provocate de anumite medicamente, prezentare de experiente personale si alte informatii din domeniul alimentatiei.

Printre noutatile cu care a venit Slabute si care erau necesare in acel moment au fost: informarea asupra infometarii si asupra efectelor secundare care pot fi produse de pastilele de slabit, atragerea atentiei si informarea asupra problemelor din alimentatie si asupra aditivilor alimentari, informarea corecta despre diete si efectele secundare pe care le pot avea asupra sanatatii si alte subiecte care pot fi citite in articolele si experientele prezentate.

Tot pe 24 Ianuarie 2009, la deschiderea comunitatii, Slabuta creeaza o categorie care va avea un impact major asupra
stilului de alimentatie sanatos si asupra slabitului, sectiunea Retete dietetice. Pasiunea Slabutei pentru acest domeniu si importanta pe care i-o acorda, a dus la crearea de retete personale “Slabuta” care demonstreaza inca o data ca se poate slabi si manca gustos si sanatos. Printre cele mai cunoscute retete inventate de Slabuta se numara: Pizza fara aluat, Drob “Slabuta”, Chec dietetic cu cacao si pomelo uscat “Slabuta”, Zucchini Pie (placinta cu zucchini) “Slabuta”, Tarta “Slabute”, Fursecuri de nuci, etc.

In 30 mai 2009, Vadmin dezvolta si lanseaza calorii.slabute.ro, un calculator nutritional, de calcul valori nutritive
pentru alimente, care pe atunci avea o baza de date cu doar 210 alimente, dar care venea cu o premiera in Romania, si
anume prima agenda de meniuri. Datorita succesului pe care l-a avut si a cerintelor din partea membrilor comunitatii, pe 06 Septembrie 2009 se lanseaza urmatoarea versiune imbunatatita a calculatorului nutritional (v2.0). Pe parcursul ultimilor ani, Vadmin cu ajutorul Slabutei si a slabutelor din comunitate au studiat si au perfectionat continuu formulele de calcul si functionalitatile calculatorului nutritional calorii.slabute.ro si l-au adus la forma lui actuala. Complexitatea la care a ajuns calculatorul nutritional de pe Slabute a impus si impune o cercetare si o dezvoltare continua a acestuia.

Conceptul Slabute.ro si promovarea stilului de viata sanatos si a slabitului corect s-a dovedit atat de important, interesant, informativ si util, incat pornind cu primavara 2009 a inceput sa se propage atat prin Internet cat si in afara lui. Apogeul de preocupare generala maxima pentru stilul de viata sanatos atat la nivel national cat si la nivel international s-a atins la inceputul anului 2010 si continua si in ziua de azi.

Pe 18 Ianuarie 2011, Slabute.ro lanseaza inca o premiera in Romania, primul concurs online de slabit sanatos pe
grupuri
Slabute de Pasti!. Se studia de mult timp implementarea acestui tip de concurs si se organizau astfel de concursuri in care Slabuta calcula manual punctele, dar abia pe 18 Ianuarie 2011 a fost lansat sub forma unui program.

Calitatea, informatiile si inovatiile permanente aduse in domeniu au dus nu doar la cresterea comunitatii, dar si la aparitia unor persoane, care au ajutat la dezvoltarea si promovarea valorilor comunitatii Slabute.ro. In comunitate aceste persoane sunt cunoscute sub numele de Slabute Senior si Slabute Model. Aceste persoane care au dat dovada de calitati exceptionale, s-au alaturat si au ajutat in mod constant comunitatea, sunt:

 • andra_aly
 • anqutz
 • Adella
 • mvthebest
 • ras_cristalin
 • Sabine_28
 • VAmedeea
 • VentoFreddo
 • ali_lumi
 • amy0404
 • sunshine
 • ianna

Efortul intelectual si financiar depus pentru a crea conceptul Slabute.ro asa cum este cunoscut, este mult mai mare si mai complex decat poate fi descris in cateva pagini, dar rezultatul este cel pe care-l cunoasteti fiecare pe parcursul ultimilor ani.

Ce s-a reusit pana acum?

S-a reusit evolutia de la o simpla idee intr-o pauza de pranz la o comunitate mare care a revolutionat si a impus
noi abordari si standarde in domeniul stilului de viata sanatos in Romania. Printre noutatile aduse de Slabute.ro se numara: promovarea in exclusivitate a stilului de viata 100% sanatos, cu rezultate masurabile, cea mai mare baza de date cu informatii nutritionale pentru alimente, prima agenda de meniuri cu monitorizare alimentatie, sport si greutate, primul concurs online de slabit sanatos, prima baza de date cu informatii despre Incarcatura Glicemica a alimentelor si aceasta lista va continua.

De la lansare, comunitatea a crescut foarte mult, in prezent fiind dezvoltate si oferite gratuit atat membrilor comunitatii cat si vizitatorilor 11 sectiuni:

De la aparitia Slabute.ro, amploarea pe care a luat-o stilul de viata sanatos si preocuparea intr-un mod serios fata de subiecte cum ar fi infometarea, obezitatea, pastilele de slabit, aditivii alimentari, este vizibila peste tot.

S-a reusit crearea unei echipe de slabute exceptionale care, alaturi de Slabuta, au depus si depun suflet, pasiune si dedicare in tot ceea ce fac, cu rezultate pe masura.

S-au implementat unelte complexe, disponibile gratuit, care ajuta oamenii sa intelega cum sa traiasca si sa se alimenteze sanatos, cum sa faca miscare si cum sa slabeasca sau sa se ingrase corect.

Stilul de viata sanatos este un domeniu care trebuie sa preocupe pe toti, indiferent de varsta, sex sau categorie sociala. Ajutorul oferit in acest domeniu, face ca toti cei care participa la evolutia conceptului Slabute.ro sa fie mandri si bucurosi de lucrurile care le fac.

Pe aceeasi tema

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: