Pui Tandoori
1 Martie, 2010 Fripturi, Promo, Retete South Beach faza III |
Pui Tandoori (pentru 6 portii)
Ingrediente:
- 3 piepti mari de pui (aproximativ 450 gr fiecare)
- 1/2 lingurita boia iute
- 1/2 lingurita sare (optional)
- 1 varf de cutit piper negru macinat
- 3 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa
- 1 cana iaurt simplu degresat
- 3 catei de usturoi tocati
- 1/2 lingurita ghimbir
- 1 ceapa mica, tocata grosier
- 1 lingurita seminte de chimen
- 1/2 lingurita hrean ras
- 1 lamaie taiata felii (optional)
- cateva fire de patrunjel (optional)
Mod de preparare:
- Amestecati 1 lingurita de boia iute, sare, piper si zeama de lamaie.
- Frecati pieptii de pui cu acest amestec si puneti-i deoparte pentru 15 minute.
- Folosind mixerul sau robotul de bucatarie amestecati iaurtul, usturoiul, ghimbirul, ceapa, chimenul, hreanul si restul de boia.
- Puneti pieptii de pui intr-un castron si adugati sosul de iaurt amestecand bine pentru a-i acoperi uniform. Acoperiti vasul si tineti la frigider cel putin 8 ore, intorcand carnea din cand in cand.
- Incalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Puneti pieptii de pui intr-o cratita si introduceti-i la cuptor pentru 45-60 de minute sau pana cand se fragezesc bine, adaugand din timp in timp cate o lingura de sos de iaurt.
- Verificati daca s-au copt intepandu-i cu o furculita; zeama care iese trebuie sa fie limpede.
- Serviti fierbinte.
- Inainte de a manca, indepartati pielea de pe carnea de pui.
- Puteti garnisi cu lamaie si patrunjel.
Informatii nutritionale per portie:
150 calorii, 22 gr proteine, 8 gr carbohidrati, 4 gr grasime, 1 gr grasimi saturate, 100 mg sodiu, 90 mg colesterol, 1 gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- Humus
Humus (pentru 5 portii) Ingrediente: 1 conserva de naut (450 gr) 2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa ½ cana tahini (pasta de susan) ¼ cana ceapa tocata 3 catei de usturoi tocati 2 lingurite ulei de masline extravirgin ¼ lingurita piper rosu - Pui cu otet balsamic
Pui cu otet balsamic (pentru 6 portii) Ingrediente: 6 jumatati de piept de pui dezosat si fara piele ½ lingurite frunze proaspete de rozmarin, maruntite 2 catei de usturoi tocati ½ lingurita piper negru proaspat macinat ½ lingurita sare 2 linguri - Salata de pui cu fistic
Salata de pui cu fistic (pentru 4 portii) Ingrediente salata: ½ cana fistic macinat fin ½ + ¼ lingurita sare ½ lingurita + 1 varf de cutit piper negru macinat 4 jumatati de piept de pui dezosat si fara - Salata cuscus cu sos picant de iaurt
Salata de cuscus cu sos picant de iaurt (pentru 4 portii) Ingrediente cuscus: 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 ceapa mica, tocata marunt 1 ramura de telina, tocata marunt 1 cana cuscus 1/2 cana apa Ingrediente sos picant de iaurt: - Piept de pui cu ghimbir
Piept de pui cu ghimbir (pentru 4 portii) Ingrediente: 1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa ½ lingurita ghimbir proaspat ras ½ lingurita piper negru proaspat macinat 2 catei de usturoi 4 jumatati de piept de pui dezosat si fara piele Mod