Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Vreau sa ma ingras

Ingrasare, Promo


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Vreau sa ma ingras, articol scris de catre Slăbuţa

Majoritatea femeilor sunt in cautare de mijloace de infrumusetare, intinerire, slabire, intr-un cuvant, apropierea cat mai mult de un ideal.

Cineva vrea sa slabeasca, altcineva vrea sa se ingrase…

Pentru a ne atinge scopul: mergem la sala, testam pe propriul corp o gramada de diete-minune sau chiar ne infometam, sau ne indopam cu fel de fel de alimente doar sa mai punem cateva kilograme in speranta obtinerii unor forme apetisante.

Si in primul, si in al doilea caz conteaza ca intreg procesul de ingrasare/slabire sa fie facut cu cap, fara a dauna propriului organism.

cantar ingrasare Vreau sa ma ingrasDiete de slabire, diete de ingrasare gasesti peste tot, insa, mai importante sunt recomandarile cu adevarat functionale si cel mai important – sanatoase.

Ingrasare – generalitati

Persoanele care vor sa se ingrase ar trebui sa stie cateva lucruri de baza.

In primul rand, trebuie stabilit deficitul de greutate, adica, cate kilograme te despart de o greutate normala pentru varsta, inaltimea si constitutia ta.

(o estimare a greutatii ideale pentru tine o poti afla cu ajutorul acestui calculator: calculator greutate ideala)

In al doilea rand, este nevoie de o investigatie medicala amanuntita pentru a descoperi cauzele neluarii in greutate. S-ar putea sa fie vorba de anumite afectiuni (ex: ginecologice), care merita toata atentia.

In al treilea rand, daca se produce o slabire brusca, fara motive aparente, in cazul unei persoane cu o greutate normala sau supraponderale, acest lucru poate semnala o problema in functionarea normala a organismului si vizita la doctor nu trebuie amanata.

Cum sa ma ingras?

Bineinteles, recomandarea de baza este – mananca, mananca si iar mananca! Dar, trebuie mancat inteligent si nu oricum, doar de dragul de a pune cateva kilograme cu orice pret.

Pentru a te ingrasa, creste apetitul si a a dopta un stil alimentar calitativ, ai nevoie de o dieta specializata, personalizata si sanatoasa.

Nu visa la ingrasari de cateva zeci de kilograme in doar o saptamana, ca si in cazul slabirii trebuie fixat un termen realist, deci, inarmeaza-te cu rabdare si porneste la drum cu incredere.

Prima regula – pofta de mancare, iar “trezirea” ei este destul de usoara; inainte de masa consuma un aperitiv usurel sau un stimulent al apetitului, cum ar fi: sucurile, bineinteles naturale, facute in casa, apa minerala, etc.

Nu dubla sau tripla dintr-o data cantitatea de mancare ingerata la o masa, mananca portii normale, sanatoase, pe care le cresti treptat si de mai multe ori pe zi.

Dupa ce ai luat masa acorda-ti putin timp pentru odihna, macar 30 minute, nu te apuca direct de o activitate fizica.

Nu lasa sa iti fie foame, daca vrei sa mananci – mananca.

Dieta de ingrasare – principii

Ai grija sa mananci variat, meniul zilnic trebuie sa cuprinda alimente din toate grupele principale (proteine, carbohidrati, grasimi).

Mananca carne, peste, oua, produse lactate integrale (evita produsele degresate): cascaval, branza, lapte, iaurt, branza de vaci, smantana. Iti poti prepara deserturi lactate foarte bune in amestec cu fructe, miere sau dulceata naturala. Dar, nici nu exagera cu zaharurile.

Foloseste uleiul de masline la prepararea salatelor; consuma sardine, usturoi.

Pregateste-ti paste cu sosuri sanatoase de rosii. Poti manca si cartofi. Atentie! Nu cartofi prajiti, care sunt complet nesanatosi.

Dulciurile, deserturile este de preferat sa fie facute in casa, au ingrediente sanatoase si nici nu contin aditivii alimentari ca cele din comert.

Mergi la sala, discuta cu instructorul pentru a-ti pregati un program special, axat pe cresterea de masa musculara.

Exista si cateva recomandari naturiste, printre care se numara: coriandru, pelin, papadie, urzica. Aceste plante imbunatatesc apetitul.

Inca un lucru esential este cresterea treptata a aportului caloric zilnic. Nu dubla dintr-o data portiile de mancare, obisnuieste-ti treptat organismul si implicit sistemul digestiv.

Se mai pot administra si vitamine din grupele B, A, E si C.

Mai cititi si...

  • Cum pot sa slabesc?
    Cel mai sigur si sanatos mod de a slabi nu este nici adoptarea unor diete drastice, dat nici supraantrenamentul. Organismului ii plac schimbarile alimentare si fizice lente. De aceea, inarmeaza-te cu rabdare si ofera-ti timp pentru
  • Dieta dupa nastere
    Bineinteles ca nu o singura mama dupa nastere isi pune aceasta intrebare: “Ce-i de facut, cum sa slabesc?” Intrebarea pare sa aiba un raspuns simplu, dar nu este asa, deoarece in perioada de dupa nastere si
  • O viata sanatoasa pentru copilul tau
    Este destul de dificil sa-ti poti convinge copilul sa aiba o alimentatie sanatoasa, in conditiile in care copiii de la gradinita sau scoala mananca fast-food, snack-uri dulci, consuma bauturi carbogazoase pline de aditivi alimentari, etc. Provocarea
  • IMC – Indice de Masa Corporala
    Pentru a determina greutatea corporala se foloseste Indexul Masa – Corp (BMI – Body Mass Index). Rezultatul calculului acestui index ne ofera o imagine mult mai exacta asupra greutatii corporale decat simpla cantarire. Datorita acestei
  • De ce nu slabesc…?
    Motivele pentru care nu reusesti sa slabesti pot fi multe, iar unele dintre ele se pot afla doar cu o consultatie la doctor. Cele de “suprafata” sau mai exact cele care tin de tine se

O părere despre “Vreau sa ma ingras”

  1. 1
    lilisor

    Eu am renunţat să mă mai chinui cu îngrăşatul. De când mănânc doar ce poftesc şi când poftesc, nu-mi mai fac griji în privinţa siluetei, ba chiar am reuşit să pun vreo câteva kilograme. Nu am ajuns la 55 de kg, dar tot am atins nivelul de 51 de kg.
    Culmea, mănânc multe fructe şi multe preparate la grill, nu pentru a ţine vreo cură, ci pentru că asta poftesc. Periodic iau suplimente de complex de vitamina B pentru că organismul are nevoie. Şi mă simt excelent aşa.

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Ingrasare, Promo (186 / 415)


Dieta anti-imbatranire Cuvantul "tinerete" este deosebit de important pentru multi dintre noi. Vorbind de tinerete ne gandim fie la petrecerile/intalnirile cu prietenii, etc, fie la sanatate si frumusete. In lupta cu batranetea, cremele nu au ...