Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Dieta cu Incarcatura glicemica

Incarcatura glicemica, Promo


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Dieta cu Incarcatura glicemica, articol scris de catre Slăbuţa

Conceptul de Incarcatura Glicemica este o noutate in nutritie.

Controlul nivelului de zahar din sange este cheia pentru scaderea in greutate si reducerea riscului aparitiei unor anumite boli. A adopta o dieta cu incarcatura glicemica scazuta este o metoda inteligenta si sanatoasa de a slabi.

Incarcatura glicemica

Incarcatura glicemica masoara efectul alimentelor ingerate (mancate) asupra nivelului glicemiei din sange.

Ingerarea de alimente cu incarcatura glicemica mare inseamna cresterea metabolismului de energie disponibila imediat si, deci, mai multe sanse de a aparea poftele.

Alimentele bogate in zaharuri simple, cum ar fi produsele de patiserie, dulciurile si fructele dulci (banane, curmale, etc), au incarcatura glicemica mare.

Alimentele cu incarcatura glicemica scazuta se digera lent, au un impact minor asupra nivelului glicemiei si furnizeaza organismului energie pentru o perioada mai lunga de timp, spre deosebire de alimentele cu incarcatura glicemica mare care se caracterizeaza prin energia disponibila imediat.

(mai multe informatii gasesti aici: Ce este Incarcatura Glicemica)

Incarcatura glicemica a alimentelor

incarcatura glicemica splash Dieta cu Incarcatura glicemica

Dieta cu Incarcatura Glicemica

Dieta cu incarcatura glicemica este un “stil de a manca”, care are scopul de a mentine nivelul glucozei in organism, in limite normale, pentru a controla poftele alimentare.

Carbohidratii sunt cea mai simpla forma de combustibil pentru organismul nostru, dar carbohidratii simpli au tendinta de a ridica rapid nivelul glucozei in sange si apoi de a scadea brusc aceste niveluri. Astfel de fluctuatii in nivelurile de glucoza cauzeaza poftele.

Dieta cu incarcatura glicemica include alimente care ajuta la incetinirea digestiei si scaderea glucozei din sange, pentru a elimina aparitia foamei intense (puternice) deseori asociata cu scaderea rapida a nivelului de glucoza.

Dieta cu incarcatura glicemica, in general, include portii de alimente cantarite/masurate, iar alimentele cu incarcatura glicemica mare sunt restrictionate sau ingerate in portii foarte mici si ocazional.

Sunt permise proteinele slabe (carnuri degresate, branzeturi slabe, etc). Ca urmare a stabilirii unor portii de alimente sunt permise produse cu incarcatura glicemica mica si medie. Astfel, la o masa, incarcatura glicemica trebuie sa fie intre mica si medie, dar nu mare (mai jos vei gasi un model de repartizare pe mese).

Dieta cu incarcatura glicemica nu restrictioneaza total carbohidratii, deci nu poate fi considerata o dieta low-carb, dar “controleaza” cantitatea de carbohidrati ingerata.

Intr-o zi, total meselor tale nu trebuie sa depaseasca incarcatura glicemica 80.

  • Dieta cu incarcatura glicemica scazuta: <80/zi
  • Dieta cu incarcatura glicemica medie: 81 – 119/zi
  • Dieta cu incarcatura glicemica mare: >120/zi

Mod de repartizare incarcatura glicemica pe mese:

  • Mic dejun: 10-15
  • Pranz: 15-20
  • Cina: 10-15
  • Gustari: 5-8/per gustare

Discutii in forum despre Dieta cu Incarcatura Glicemica

Retete cu Incarcatura Glicemica calculata

Mai cititi si...

  • Indice glicemic
    Nu toate produsele alimentare care contin carbohidrati sunt create egal, de fapt, ele se comporta destul de diferit in corpul nostru. Indicele glicemic sau IG arata aceasta diferenta prin clasificarea carbohidratilor in functie de influenta lor
  • Incarcatura glicemica
    Atat cantitatea cat si calitatea carbohidratilor continuti intr-un aliment influenteaza raspunsul glicemic. Prin definitie, Incarcatura glicemica permite descrierea calitativa (prin indicele glicemic) si cantitativa a glucidelor ingerate la o masa. Conceptul de Incarcatura glicemica a fost
  • Dieta potrivita in Sindromul ovarelor polichistice si Rezistenta la insulina
    Documentare. Ce este Rezistenta la Insulina? In articolul anterior, despre Sindromul Ovarelor Polichistice, ai aflat despre hormonul secretat de pancreas – insulina. Dupa ingestia de alimente care contin carbohidrati, in intestinul subtire carbohidratii sunt defalcati in glucoza.
  • Diete low carb extreme
    Anumite diete low-carb promit o scadere in greutate intr-un termen scurt, dar sunt insotite si de unele pericole grave. Ce trebuie sa stii despre dietele low carb? Folosirea unui regim alimentar extrem de scazut in carbohidrati (sub
  • Indice glicemic si Incarcatura glicemica
    A mai aparut inca o noutate in comunitatea slabutelor! Un ajutor pentru adeptii dietei Michel Montignac, dar si pentru cei care au probleme cu glicemia, si nu numai, mai exact, pentru oricine care vrea sa

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Incarcatura glicemica, Promo (200 / 407)


Nu stii cate calorii au retetele/mancarurile gatite in casa?! Atunci acest articol este pentru tine. Ne vom folosi de un exemplu pentru a intelege mecanismul de calcul. Pentru a usura calcularea vom folosi calculatorul nutritional ...