Salata de sparanghel alb
1 Martie, 2010 Promo, Retete South Beach faza II, Retete post, Retete vegetariene, Salate |
Salata de sparanghel alb (pentru 4 portii)
Ingrediente:
- 1 lingurita tarhon proaspat, maruntit
- 1/2 cana rosii nfara seminte, taiate marunt
- 1/3 cana ulei de masline extravirgin
- 1 catel de usturoi tocat
- 2 linguri otet de vin alb
- frunze de salata
- 1 conserva (350 gr) varfuri de sparanghel alb, bine scurse
Mod de preparare:
- Intr-un castron mic amestecati tarhonul, rosiile, uleiul, usturoiul si otetul.
- Pentru a servi asezati foile de salata pe 4 farfurii.
- Puneti desupra 4-6 varfuri de sparanghel si acoperiti-le cu circa 3 linguri de sos.
Informatii nutritionale per portie:
193 calorii, 2 gr proteine, 5 gr carbohidrati, 19 gr grasime, 3 gr grasimi saturate, 247 mg sodiu, 0 mg colesterol, 2 gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- Salata de crabi
Salata de crabi (pentru 2 portii) Ingrediente: 6 cani frunza de salata verde maruntite 1 conserva de crab (250 gr), din care s-a scurs lichidul 1 cana rosii coapte, taiate cubulete ¼ branza Camembert (sau o varietate similara) 2 linguri cubulete - Salata de ton, castraveti si ardei rosu cu sos de marar si lamaie
Salata de ton, castraveti si ardei rosu cu sos de marar si lamaie (pentru 4 portii) Ingrediente sosul de marar si lamaie: 1/4 cana ulei de masline extravirgin 3 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa 1-2 linguri marar - Somon inabusit cu sos de castraveti si marar
Somon inabusit cu sos de castraveti si marar (pentru 4 portii) Ingrediente somon inabusit: 2 cani de vin alb sec 2 cani apa ½ lingurita de condiment concentrate cu gust de pasare 6 boabe de piper 4 ramurele de marar - Salata de pui cu mere si nuci
Salata de pui cu mere si nuci (pentru 2 portii) Ingrediente: 150 g piept de pui fiert, taiat in cubulete 1/2 cana telina tocata 3/4 cana mar tocat 60 gr nuci tocate 1 lingura stafide 1/3 cana sos italian fara zahar salata verde Mod - Rosii la gratar cu sos pesto
Rosii la gratar cu sos pesto (pentru 6 portii) Ingrediente: 3 rosii proaspete 2 catei de usturoi 1 cana frunze de busuioc proaspat, maruntit 2 linguri ulei de masline extravirgin ½ cana parmezan ras 2 linguri seminte de pin (se gasesc in