Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Detoxifierea organismului

Detoxifiere, Hepatita, Promo, Sanatatea in familie


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Detoxifierea organismului, articol scris de catre Slăbuţa

Continuam cu un alt articol din capitolul detoxifiere. :)

Detoxifierea organismului inseama curatarea de toxine in interiorul corpului prin mijloace naturale. Naturale si nu artificiale (chimice)!!!

Exista foarte multe produse pe piata, care sunt comercializate sub titulatura “pentru detoxifierea organismului” , daca ai de gand sa cumperi un produs de detoxifiere, asigura-te ca ingredientele continute in acesta sunt chiar naturale si nu sunt, de fapt, substante chimice (sintetice). Produsele de detoxifiere chimice (sintetice) pot face rau pe termen lung, deoarece acestea pot crea metaboliti care sunt daunatori pentru organismul uman.

Detoxifiere organismului – planul de baza

  1. stridii Detoxifierea organismuluiInclude, in alimentatia zilnica / in dieta ta, o cantitate mai mare de fibre. Exemple de alimente cu continut ridicat de fibre alimentare: orezul brun, fructe / legume ecologice si proaspete, varza, broccoli, spirulina, sfecla, ridichi, anghinare, si algele.
  2. Detoxifica si protejeaza ficatul prin folosirea de plante ca: brusture, lapte de ciulini, radacina de papadie si consumul de ceai verde.
  3. 2 grame de vitamina C, care permite si ajuta organismului sa produca glutation. Glutationul este un  compus al ficatului, care ajuta la eliminarea toxinelor.
  4. Consum regulat de apa proaspata.
  5. Respira profund, pentru patrunderea a mai mult oxigen in organism.
  6. Inlocuieste stresul si emotiile negative cu emotii sau sentimente pozitive.
  7. Mergi la sauna. Prin transpiratie se elimina toxine, in special, metale grele.
  8. Cand faci baie, foloseste o perie  cu care sa te sapunesti, acest procedeu deschide porii infundati.
  9. Exercitiile si, in general, sportul, imbunatatesc circulatia sanguina, ceea ce ajuta la eliminarea rapida a toxinelor din organism.

Detoxifierea organismului completa folosind minerale

Seleniu. Ajuta la producerea de glutation-peroxidaza, care detoxifica organismul. O molecula de glutation-peroxidaza este compusa din 4 atomi de seleniu. Studiile arata ca seleniul protejeaza ficatul, acest lucru este important mai ales pentru persoanele care sufera de ciroza din cauza alcoolului.

Fumatul poate reduce nivelul de seleniu din organism, astfel, fumatorii necesita cresterea aportului de seleniu.

Alimente bogate in seleniu sunt: orezul brun, carnea de pui, usturoiul, broccoli, ceapa, cerealele integrale si legumele.

Zinc. Acest mineral este esential pentru reducerea radicalilor liberi din organism.

Radicalii liberi sunt substante nocive care, s-a dovedit ca, au o contributie majora in procesul de imbatranire. Radicalii liberi se formeaza din cauza toxinelor, radiatiilor, luminii ultraviolete si poluantilor atmosferici.

Zincul este, de asemenea, o “conditie” necesara pentru absorbtia adecvata de vitamina E.

Surse naturale de zinc sunt: stridiile, pestele, nucile pecan, boabele de soia, semintele de floarea soarelui si patrunjelul.

Acid ascorbic. Doze mari de acid ascorbic pot fi folosite pentru detoxifierea organismului. Cantitatea de acid ascorbic utilizata in detoxifiere este de la 5 grame la 10 grame pe zi timp de 1 saptamana.

Acidul ascorbic creste rata de detoxifiere a diferitelor organe si ajuta la eliminarea mai rapida a toxinelor. Acidul ascorbic “dezactiveaza” formatiunile de radicali liberi din organism.

Pentru efect maxim, acidul ascorbic ar trebui sa fie luat in doze divizate, repartizate pe parcursul zilei.

De exemplu, daca vrei sa iei 5 grame de acid ascorbic intr-o zi, imparte dozele asa: 1 gram in timpul micului dejun, 2 grame in timpul pranzului, 1 gram la cina, si 1 gram inainte de a merge la culcare (luat cu lapte).

Daca aveti un stomac sensibil, luati minerale non-acide, cum ar fi ascorbatul de sodiu, ascorbatul de calciu sau ascorbatul de magneziu.

Mai cititi si...

  • Detoxifierea ficatului
    Ficatul are un rol major in eliminarea toxinelor din organism si substantelor care provoaca alergii. Pentru a avea un ficat sanatos trebuie sa ii “furnizam” antioxidantii necesari, pe care ii foloseste in procesul de detoxifiere. Nutrienti Extract de
  • Detoxifierea colonului
    Pentru o mai buna functionare a organismului, si tractul gastrointestinal trebuie sa fie curatat in mod corespunzator, astfel incat sa poata elimina deseurile din organism mai eficient. Daca tractul gastrointestinal nu isi face bine treaba, se
  • Ce este detoxifierea?
    Acest articol deschide capitolul “Detoxifiere“, care va fi abordat in detaliu in articolele ce vor urma. O dieta de detoxifiere sanatoasa poate avea un impact foarte pozitiv asupra sanatatii tale, dar daca nu ai mai detoxifiat
  • Detoxifierea pielii
    Toxicitatea cutanata este o afectiune in care pielea nu este in masura sa indeplineasca functiile sale la nivel optim. Functiile pielii sunt legate de reglarea temperaturii, secretia unei substante acide care inhiba bacteriile si eliminarea deseurilor
  • Glutation
    Glutationul este o peptida compusa din aminoacizii cisteina, glicina si acid glutamic. Are functie de coenzima si actioneaza ca antioxidant, reactionand cu agentii oxidanti potential periculosi, oxidandu-i, lucru, cu importanta majora in functionarea normala a proteinelor,

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
  • Călătoria mea
    RenataDaniela, 03 iul 2016 16:10:46
    Heii >:D< ! Eu sunt Renata şi am 16 ani. Sunt membră ...
  • Jurnal de nou inceput
    miaumiau, 11 iun 2016 12:10:28
    Salut Nou Jurnal si dragi Slabute! Am deschis un nou subiect, cum vechiul ...
  • Iubitori de flori/plante
    roxy04, 30 mai 2016 17:45:49
    Daca iubesti florile, plantele hai aici sa discutam despre acest subiect>:D
  • Jurnal VOINTA
    crina38, 19 mai 2016 16:20:41
    Buna fetelor, Revin dupa o lunga perioada pe forum ....si ...
  • Gastric sleeve
    AlinaRT, 08 mai 2016 19:12:16
    Bună, am dat cautare pe forum după gastric sleeve si nu am ...
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Detoxifiere, Hepatita, Promo, Sanatatea in familie (303 / 429)


Acest articol deschide capitolul "Detoxifiere", care va fi abordat in detaliu in articolele ce vor urma. O dieta de detoxifiere sanatoasa poate avea un impact foarte pozitiv asupra sanatatii tale, dar daca nu ai mai ...