Ce mananc la mic dejun?
10 Aprilie, 2011 Dieta, Promo, Sfaturi slabire |
In fiecare zi, dimineata incepe cu o masa extrem de importanta si peste care nu ai voie sa sari – micul dejun.
Mancand dimineata, te vei simti mult mai bine si mai plina de energie toata ziua. Mancand corect si sanatos la micul dejun, iti asiguri necesarul de nutrienti, castigi din plin energie si scazi riscul ingrasarii.
Atunci cand sari peste micul dejun, organismul si creierul ajung repede la oboseala, iar tu esti lipsita de energie ca o baterie descarcata. Cu siguranta, motive pentru a evita aceasta masa sunt multe: esti grabita, nu iti place sa iei micul dejun, nu stii ce sa mananci dimineata, te-ai obisnuit cu o cafeluta… chiar si gandul ca vei slabi daca nu vei manca, este unul dintre motivele de baza.
A manca la mic dejun inseamna a pastra un echilibru energetic intre mesele pe care le ai pe parcursul zilei. De obicei, persoanele care evita micul dejun, ajung sa manance extrem de mult in a doua parte a zilei, iar de aici este cale scurta spre kilograme in plus sau imposibilitatea de a slabi surplusul deja existent.
Uita de cereale comerciale, snacksuri si zaharuri, gandeste simplu, alege surse hranitoare si sanatoase pentru micul dejun.
Majoritatea studiilor in nutritie, cu referire la pierderea in greutate, recomanda un mic dejun sanatos care sa contina proteine si fibre – nu o masa incarcata cu zaharuri si calorii inutile.
Proteinele si fibrele iti vor da senzatia de satietate si iti vor furniza energie pana la prima gustare. Sursele de proteine pot fi: carne, peste, oua, leguminoase sau produse lacto-acide.
Fibrele le poti lua din legume, cereale integrale sau fructe.
Un exemplu simplu si sanatos de mic dejun poate fi: oua fierte tari, bacon slab, legume la abur sau sote.
Trebuie sa te feresti de cereale cu zahar, siropuri, produse de patiserie, paine alba, produse de brutarie, dulciuri si snacksuri de orice fel, nu iti vor tine de foame, vei fi lipsita de energie si vei creste in greutate.
Daca esti pe fuga poti manca niste alune sau nuci.
Nu uita, aceasta masa nu se evita!
Idei de mic dejun dietetic si sanatos
Mai cititi si...
- De ce nu slabesc…?
Motivele pentru care nu reusesti sa slabesti pot fi multe, iar unele dintre ele se pot afla doar cu o consultatie la doctor. Cele de “suprafata” sau mai exact cele care tin de tine se - Creaza-ti propria dieta si tine-te de ea
Vrei sa slabesti? Vrei sa slabesti sanatos? Vrei sa te mentii toata viata slabuta? Atunci acest articol este pentru tine. A manca sanatos nu este o “filosofie nutritionala”, nu inseamna sa stai nemancat si nicidecum sa - Ce mananc la pranz?
In articolul de aici am vorbit despre cum trebuie sa ne incepem ziua din punct de vedere alimentar, ce alimente trebuie sa includem sau sa evitam, precum si rolul micului dejun intr-o dieta sanatoasa si - Dieta Crono
Dieta Crono – principii de baza Nutritionistul elvetian Patrick Leconte a creat Dieta Crono, care are ca principiu de baza alimentatia echilibrata si sanatoasa. Conceptul de Dieta Crono are ca punct de plecare organizarea alimentatiei in functie - Slabeste sanatos!!!
Pentru a slabi sanatos si ecihilibrat, fara a ne infometa, fara a ne priva organismul de nutrientii necesari si fara a-l “chinui” cu alimente care doar ne ingrasa, am creat o lista cu niste reguli
Noiembrie 22nd, 2011 at 19:57
Buna Catalina,
Musli fara zahar si glazuri poate fi mancat in combinatie cu apa sau iaurt.
Noiembrie 22nd, 2011 at 0:50
“slabutelor” buna
o mica intrebare am, pot sa mananc la micul dejun musli cu fructe (cu lapte,iaurt light) ce contin fructe in proportie de 30% ..ma rog este un amestec de cereale integrale,seminte,alune:-s?
Iunie 22nd, 2011 at 20:50
Buna Daria,
Multumim pentru recomandare. Trebuie sa specific insa ca si ouale prajite in ulei, in tigaie speciala (ex: ceramica), sunt recomandate.
Legat de colesterol si galbenusuri, este o idee demult scoasa din nutritie. Galbenusul este chiar foarte bun pentru nivelul colesterolului.
Intr-adevar, influenteaza colesterolul, dar doar atunci cand este mancat in combinatii gresite (ou prajite cu paine, cartofi prajiti, etc)
Slabuta
Iunie 21st, 2011 at 8:47
O mica recomandare : articolul promoveaza consumul de oua fierte tari dar imaginea invata exact contrariul. Pe pincipiul “o imagine face cat 1000 de cuvinte” mi-ar placea ca pe viitor sa fie putin mai “legate” de text.
Da stiu! Am o problema cu alimentele prajite.
Consumati ouale numai FIERTE sau prajite in tigaie de teflon.
Pentru cei ce se tem de colesterol, consumati doar albusul (extrem, dar necesar in diverse cazuri)
Mai 8th, 2011 at 21:37
si eu la fel… si ma simt mult mai bine, … mai energica
Aprilie 15th, 2011 at 11:49
intradevar am vazut pe propria mea piele importanta micului dejun…acum m-am obisnuit si mananc in fiecare dimineata.