Sos “mousseline” cu lamaie
17 Ianuarie, 2010 Sosuri |
Ingrediente pentru 1 portie:
- 1 ou
- 200g branza de vaci 0% grasimi
- 1 lingura de ulei masline
- suc de la 1/2 lamaie
- piper
Mod de preparare:
Se amesteca galbenusul cu branza.
Se adauga uleiul si sucul de lamaie.
Piperati.
Albusul se bate spuma si se adauga cu delicatete la sos.
Se serveste la peste rece sau cald.
Informatii nutritionale per portie: 260 kcal
Reteta recomandata de slabuta: Kathy
Mai cititi si...
- Somon cu anghinare
Ingrediente pentru 4 portii: 4 anghinare 300g somon fiert 200g branza 0% marar piper sos “mousseline” cu lamaie Mod de preparare: Inabusiti anghinarele, indepartati foile si pastrati miezurile. Frecati cu mixerul jumatate de somon, impreuna cu branza si cu partea carnoasa a foilor de - Ton cu iaurt
Reteta recomandata de slabuta Babi. Ton cu iaurt (pentru 1 portie) Ingrediente: 1 conserva ton (in suc propriu) 1 iaurt dietetic porumb dulce o legatura de marar Mod de preparare: Tonul se scurge de apa si se amesteca cu iaurtul pana se obtine - Salata verde cu portocale
Salata verde cu portocale Ingrediente: salata cantitate dorita 2 portocale mari bine coapte si dulci otet balsamic ulei de masline Mod preparare: Se spala salata si se usuca intr-un prosop, se taie o portocala rondele sau semiluna o parte se amesteca cu - Salata de oua cu ridichi
Salata de oua cu ridichi (270 kcal/portie) Ingrediente pentru 1 portie: 2 oua (crude sau fierte tari) 1/2 legatura de ridichi 1/2 legatura de patrunjel 1/2 legatura de arpagic 1 lingura crema de branza 2 linguri iaurt slab 1/2 lingurita suc de lamaie 1/2 - Ciorba de salata
Ingrediente: 40 ml ulei 100 g ceapa taiata marunt 10-15 g usturoi maruntit 5 g boia 250 ml lapte 10 g smantana 3 oua 750 ml zer (optional… eu am pus pentru ca e foarte gustoasa ciorba daca pui zer) 280 g salata Mod de