Sos pesto
15 Februarie, 2010 Retete South Beach faza I, Retete lacto vegetariene, Sosuri |
Ingrediente:
- 2 catei de usturoi
- 1 cana frunze de busuioc proaspat, maruntit
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- ½ cana parmezan ras
- 2 linguri seminte de pin (se gasesc in comert; pot fi inlocuite cu nuci sau alune)
Mod de preparare:
- Amestecati cu mixerul usturoiul, busuiocul, uleiul de masline, parmezanul si semintele de pin, pana cand obtineti o pasta uniforma.
Mai cititi si...
- Rosii la gratar cu sos pesto
Rosii la gratar cu sos pesto (pentru 6 portii) Ingrediente: 3 rosii proaspete 2 catei de usturoi 1 cana frunze de busuioc proaspat, maruntit 2 linguri ulei de masline extravirgin ½ cana parmezan ras 2 linguri seminte de pin (se gasesc in - Salata de crevete cu sos de marar
Salata de crevete cu sos de marar (pentru 4 portii) Ingrediente salata de crevete: 1 cana vin alb sec 1 lingurita seminte de mustar ¼ lingurita boia de ardei iute 2 foi de dafin 1 lamaie taiata felii 750 gr crevete - Sos vinegreta cu otet balsamic
Sos vinegreta cu otet balsamic (pentru 2/3 cana de sos) Ingrediente: 1/3 cana ulei de masline extravirgin 1/3 cana otet balsamic 2 lingurite cimbru proaspat, maruntit 1/4 lingurita sare 1/8 lingurita piper alb 1 lingura busuioc proaspta, maruntit Mod de preparare: Puneti uleiul de - Humus
Humus (pentru 5 portii) Ingrediente: 1 conserva de naut (450 gr) 2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa ½ cana tahini (pasta de susan) ¼ cana ceapa tocata 3 catei de usturoi tocati 2 lingurite ulei de masline extravirgin ¼ lingurita piper rosu - Salata de sparanghel alb
Salata de sparanghel alb (pentru 4 portii) Ingrediente: 1 lingurita tarhon proaspat, maruntit 1/2 cana rosii nfara seminte, taiate marunt 1/3 cana ulei de masline extravirgin 1 catel de usturoi tocat 2 linguri otet de vin alb frunze de salata 1 conserva (350