Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Jogging – dragostea mea

Promo, Sport


Jogging – dragostea mea, articol scris de catre Mishutza

Planuiesc de mult sa scriu despre  jogging si am tot amanat…

Poate ar trebui sa va spun mai intai despre experienta mea personala cu jogging-ul si apoi teoria. :)

Cea mai mare greseala, pe care o faceam in vremurile in care mi se pareau nebuni cei care alergau, era ca… alergam. Joggingul nu e alergat sau cel putin nu la inceput. Trebuie sa iti gasesti ritmul tau, lent, care sa iti permita sa respiri si sa mentii efortul cat mai mult timp.

Joggingul e un cardio, deci ideea e sa facem efortul cat mai mult timp, sa mentinem inima batand cat mai mult.

Eu alerg destul de incet.

Daca vreti sa va apucati de alergat trebuie mai intai sa consultati un medic, ca sa fiti siguri ca aveti voie sa faceti astfel de sport.

Si sa aveti rabdare… Incepeti prin a merge intai in ritm cat mai rapid. Daca kilogramele sunt multe o sa fie mai greu la inceput. Eu cand m-am apucat de alergat mi-a fost destul de usor pentru ca aveam deja experienta zilnica cu tae-bo.

jogging Jogging   dragostea meaNu fiti vitezomane ca in 5 minute nu o sa mai puteti alerga.

Si aveti rabdare… Eu inca invat sa am si inca ma enervez cand trece cate unul pe langa mine cu viteza si pe urma ma mai intalnesc odata cu el si descopar ca are pe putin 60 de ani. Si atunci prind speranta ca la 60 de ani o sa am si eu asa viteza. Traiesc intr-o tara de alergatori si asta ma face fericita. :)

Foarte importanti sunt papucii de alergat. Cumparati-va incaltaminte pentru jogging.

Incercati sa evitati alergatul pe beton chiar daca aveti papuci de alergat pe beton. Ai mei sunt pentru pamant si am alergat intr-o zi pe trotuar. A fost groaznic, simteam impactul cu asfaltul direct in genunchi. Cand o sa aveti cat de cat experienta la alergat sunt sigura ca o sa puteti face diferenta intre un alergat pe beton si unul pe pamant.

Pentru noi fetele, sutienul e sfant. Impactul asupra sanilor e foarte mare, de aceea daca va decideti sa va apucati serios de jogging investiti bani intr-un sutien bun, care sa sustina bine.

Eu mai am si protectoare pentru genunchi, care atat protejeaza in caz de cazatura, dar protejeaza si rotula. Sunt destul de faine si imi simt genunchii foarte calzi destul de repede.

Incalzirea e sfanta

Asta am descoperit-o singura. Eu incep cam cu 10-15 minute de mers rapid, pana la alergat. Si la urma tot asa, merg cam 10 minute, sa ma racesc.

Febra musculara

Prima febra musculara a fost crunta. Dar mi-a deschis ochii. La jogging se folosesc cam 70% din muschii corpului… ma dureau muschii dintre sani si spate.

Din pacate eu cred ca am facut ceva fals. Sau poate sunt doar kiloramele in plus de vina. De fapt pentru noi, mai supraponderale, joggingul nu e prea recomandat, pentru ca presiunea asupra oaselor este destul de mare doar de la kilograme.

Asa ca eu m-am ales cu dureri destul de mari de genunchi. E adevarat ca pe parcurs am invatat cum sa ma protejez, ce papuci sa aleg, cum sa alerg si pe unde, si la inceput nici nu faceam incalzirea. Asa ca genunchii au inceput sa ma doara din ce in ce mai tare. Spre sfarsit am inceput sa iau un supliment pentru cartilaje.

Hidratarea

Luati-va apa cu voi, eu am o curea cu 2 sticlute, e speciala pentru alergat. E o minune, pentru ca la inceput trebuia sa alerg doar pe langa cimitir unde gaseam apa sa beau. Apoi am cumparat cureau si sunt libera. Nu veti putea duce la sfarsit o ora de cardio fara apa, deci beti cand simtiti nevoia.

Crampe musculare

Eu in vara am mai avut o problema. Incepusem sa am crampe musculare… am spus ca de la alergat. Asa si era, doar ca nu de la ce credeam eu.

Crampele musculare sunt un semn al demineralizarii, la jogging transpiram destul de tare, adica foarte tare, mai ales vara. Si prin transpiratie se pierd destul de multe minerale. Asa ca trebuie sa aveti grija. Vara e recomandata apa minerala pentru mineralizarea corpului si noi avem aici si un suc de mere la sticla care e folosit de cei ce alearga la maraton.

La ce vreau sa va mai atentionez. Cantarul… Deci, eu in 2 luni am slabit un kilogram jumatate. Asa arata cantarul. M-a apucat depresia dupa prima luna. Atata sport si totusi asa putine kilograme.

La inceputul primei luni probasem niste haine care nu imi erau bune, abia ma incheiam la ele, sub nici o forma nu puteam iesi cu ele. Pentru ca stiti si voi, cu cat sunt hainele mai stramte, cu atat ies suncile mai tare.

Dupa prima luna am imbracat hainele respective la un spectacol de la scoala. Incredibil, nu? Pierdusem extrem de bine in centimetri si se vedea foarte tare. Deci corpul meu a crescut muschi multi si grei si a scapat de grasime. Deci la cantar nu se vedea nici o schimbare, dar la corp era o schimbare enorma. Deci daca patiti asa, nu va panicati, e de bine. ;)

Cand si cat facem jogging?

Oricand, eu am alergat de foarte putine ori in prima parte a zilei, si niciodata dimineata. Doar dupa amiaza ca atunci aveam timp, de cele mai multe ori spre 19-20 seara in timpul verii ca atunci se mai racorea.

Teoria spune la fel, oricand, e adevarat ca dimineata corpul foloseste direct din rezervele de grasime. Si sa fiti sigura ca sunteti in stare sa alergati pestomacul gol, pentru mine sa alerg pe stomacl gol ar fi o vizita sigura la urgenta.

Nu alergati niciodata cand sunteti racite sau aveti viroze respiratorii. Riscati un mare stop cardiac pentru ca, corpul nostru nu mai este in stare sa pastreze temperatura corpului. Deci aveti iarasi grija si mai bine stati linistite in casa.

Fiti atente sa nu va impiedecati de crengi. :D Eu ma impiedic constant in padurea unde alerg.

Incercati sa nu alergati mai mult de o ora. Dupa o ora corpul nu mai consuma din grasime, chiar daca grasimea e acolo. Incepe sa consume din muschi si muschii sunt sfinti pentru slabit. Asa ca rezumati-va la o ora de jogging. :)

Mai cititi si...

  • De vorba cu Mishutza – “… de data asta, vreau sa fie pe viata slabitul”
    Spune-ne cateva cuvinte despre tine si ce iti place sa faci in timpul liber? Pai sunt o slabuta in devenire, imi place sa mananc si sa fac prajiturele. Hmm, in timpul liber, imi plac atatea chestii
  • Calorii sau kcal?
    Pentru multi dintre noi calorii este egal cu kcal. In intreaga lume s-a ajuns la aceasta simplificare, intrucat este mai usor de pronuntat. Dar nu v-ati intrebat niciodata care este diferenta dintre cele doua?! Daca ar fi sa
  • Primele rezultate la Petitie
    Am constatat cu bucurie in suflet ca Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa are deja rezultate, chiar si pana la strangerea numarului necesar de semnaturi. Aceste rezultate se datoreaza presiunii care se creeaza
  • Alina82 – Slabuta 2011
    Alina82 este prima slabuta cunoscator, dedicata din comunitate, dar si prima din Generatia Slabute 2011. Slabutele, care lupta cu kilogramele alaturi de ea, o caracterizeaza ca fiind o persoana foarte ambitioasa, constiincioasa, frumoasa si un
  • Sanatatea pe locul 1!!! – Cand dorinta de a slabi devine obsesie…
    In ultimul timp, am vazut multe fete noi (si nu numai) care nu mananca sanatos… Stau si ma intreb acum, de ce aleg calea cea mai scurta? e adevarat, corpul nostru poate slabi mai mult de

3 păreri despre “Jogging – dragostea mea”

  1. 3
    Alexandra

    Multumim mult ca ai impartasit experienta asta cu noi :) Si eu voiam de foarte mult timp sa ma apuc de jogging si chiar am reusit putin vara trecuta, dar am facut gafe si am renuntat rapid..cred totusi ca de acum o sa ma apuc de treaba! Sfaturile tale sunt foarte utile(pt cei ca mine, cel putin) Sper sa mearga mai bine, acum ca mi-am dat seama ce nu faceam bine. E bun ca e gratis, relaxant si in aer liber

  2. 2
    otiliaion

    multumim de sfaturi. la 1.70 si 72 de kg + sani mari e recomandat oare sa fac jogging sau mai bine sa stau cuminte?

  3. 1
    Alessandra_Leon

    Fooarte tare acest articol si sustin fiecare cuvintel si il aprob.Si eu alerg si sunt foarte fericita datorita acestui lucru, pentru ca la inceput eram ignoranta si nu doream nici macar sa incerc.Intr-un an mi s-a schimbat foarte mult corpul, e mult mai armonios si ma simt extraordinar. Recomand! Nu va descurajati!

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Promo, Sport (391 / 418)


Planuieste-ti cu grija meniul De obicei, gustarile dintre mesele principale sunt principalele vinovate pentru un adaos mare de calorii. Cel mai bine este sa manaci la ore bine stabilite pentru a preveni eventualele pofte. Fructele ...