20 Februarie, 2009E-uri inofensive
Denumire: E100 – Curcumina
Tip: aditiv alimentar
Functia: colorant alimentar natural
Reactii organism: inofensiv
E100 da alimentelor o culoare portocalie sau galbena. Este un aditiv admis spre folosire in industria alimentara.
Obtinere
Curcumina este un colorant natural izolat din radacinile si tulpinile Curcuma longa (se gaseste in procent de 1.2-5.4) si Curcuma domestica. Curcumina nu se dizolva in apa, in ulei ...Citeste »
20 Februarie, 2009E-uri inofensive
Denumire: E101 – Riboflavina
Tip: aditiv alimentar
Functia: colorant alimentar natural, vitamina
Reactii organism: inofensiv
Riboflavina (aditivul alimentar E101) se imparte in 2 tipuri:
E101i – riboflavina simpla
E101ii – riboflavina 5-fosfat
E101 este greu dizolvabil in apa. In organism, vitamina B2 (riboflavina) influenteaza asimilarea proteinelor si carbohidratilor, participa in sinteza mai multor enzime, care asigura transportul de oxigen in organism.
Obtinere
Se gaseste ...Citeste »