Aditivi alimentari
E161g - Cantaxantin (galbenus de ou portocaliu, somon rosu)
Denumire: E161g – Cantaxantin (cantaxantina) Tip: aditiv alimentar Functia: coloranti alimentari Doza maxima recomandata: 0-0.3 mg/kg corp; 80 mg/kg produs Aprobare: aprobat in UE si SUA; interzis in Australia si Noua Zeelanda Reactii organism: pastilele ...Citeste »
Informare: Glutamat monosodic - E621
Acest articol face parte din seria "Informare despre glutamat monosodic (E621)": E621 – Glutamat Monosodic (20.02.2009) Glutamat – E621 sau “deliciul alimentelor” (8.06.2010) De ce este Glutamatul Monosodic periculos pentru mine si familia ...Citeste »
Branzeturi. Adevarul despre branza topita
Articolul face parte din seria Branzeturi: Branzeturi. Motive si beneficii Branzeturi. Ce alegem? Branzeturi. Sarcina, Tensiune arteriala, Intoleranta, Efect insulinogenic Adevarul despre branza de topita Branza topita a aparut din necesitatea valorificarii branzeturilor fermentate si ...Citeste »
Bauturi energizante
Ce sunt bauturile energizante? Bauturile energizante le putem incadra la acelasi capitol cu bauturile racoritoare, adica alimente interzise atunci cand alegem sa traim sanatos. Bauturile energizante iti dau o stare de agitatie ...Citeste »
E-uri inofensive
E1103 - Invertaza
- E100 - Curcumina
Denumire: E100 - Curcumina Tip: aditiv alimentar Functia: colorant alimentar nat...
- E101 - Riboflavina
Denumire: E101 - Riboflavina Tip: aditiv alimentar Functia: colorant alimentar n...
E-uri periculoase
Informare: Glutamat monosodic - E...
- Branzeturi. Adevarul despre branza topit...
Articolul face parte din seria Branzeturi: Branzeturi. Motive si beneficii Branze...
- Bauturi energizante
Ce sunt bauturile energizante? Bauturile energizante le putem incadra la acelasi capit...
E-uri suspecte
E161g - Cantaxantin (galbenus de ...
- Branzeturi. Adevarul despre branza topit...
Articolul face parte din seria Branzeturi: Branzeturi. Motive si beneficii Branze...
- Bauturi energizante
Ce sunt bauturile energizante? Bauturile energizante le putem incadra la acelasi capit...
Exista mai multe metode de a obtine culori naturale pentru ouale de Pasti, fara a folosi “colorantii-vopsea” (e-uri) din comert (E102 – galben, E133 – albastru, E122 – rosu sau E110 – portocaliu).
Coji de ceapa (rosu-maroniu, galben)
Cojile de ceapa sunt o varianta usoara si naturala de vopsire. Ouale vopsite cu coji de ceapa au o ...Citeste »
Se pare ca Romania este singura tara care a autorizat si va folosi o substanta noua, foarte toxica, pentru culturile de rosii, castraveti, cartofi, ceapa, cat si pentru vita de vie, numita Initium.
Compania BASF sustine ca “produsul fungicid va ajuta viticultorii sa treaca mai repede la o productie de inalta calitate”… “acest produs a fost ...Citeste »
Aditivii alimentari
Categorii de aditivi alimentari
Indulcitori: substante care dau un gust dulce produselor alimentare;
Coloranti: substante care redau sau intensifica culoarea produselor alimentare;
Conservanti: substante care prelungesc durata de pastrare a produselor alimentare;
Antioxidanti: protejeaza impotriva deteriorarii cauzate de oxidare;
Substantele suport: adaugate in scopuri nutritionale sau fiziologice;
Acidifianti: maresc aciditatea unui produs alimentar si/sau ii confera un gust acru;
Corectori de ...Citeste »