Deserturi, Dulciuri
Bomboane sanatoase din fructe uscate
Ingrediente pentru 28 bucati (~57 kcal/bomboana): prune uscate - 165 gr nuci - 100 gr merisoare uscate - 125 gr pentru invelis: nuci - 25 gr cacao - 8 gr zahar brut/sirop de agave - 15 gr Mod ...Citeste »
Inghetata verde racoritoare de avocado si ruccola
Ingrediente pentru 4 portii: 1 banana mare 1 avocado mediu 1/2 legatura de ruccola 1-2 lingurite suc de lamaie sirop de agave Mod de preparare: Toate ingredientele, in afara de siropul de agave, se aseaza in blender ...Citeste »
Desert colorat de vara cu branza quarc, visine si ciocolata neagra
Ingrediente pentru 4 portii: 400 gr visine (se poate si visine in suc propriu, 1 borcan) 75 gr ciocolata neagra 150 gr biscuiti digestivi cu cacao 3-4 linguri zahar brut 500 gr branza quarc 7 linguri ...Citeste »
Bomboane de capsuni-banane, 56 kcal/100 gr
Ingrediente pentru 10 portii: 3 pahare iaurt natural semidegresat 2 pahare capsuni congelate/proaspete 1 banana foarte coapta, marime medie 2 lingurite extract natural de vanilie 2 linguri miere sau sirop de agave Mod de preparare: Capsunile se ...Citeste »

Ingrediente pentru blat:
4 oua
100 gr zahar brut
150 gr faina de migdale
90 gr faina integrala
250 gr morcovi
1 portocala pentru ornat
coaja rasa de la o portocala
15 gr praf de copt
esenta naturala de vanilie
Ingrediente pentru crema:
300 ml frisca 35%
25 gr zahar brut
400 gr branza quark
intaritor de frisca (conform instructiunilor de pe plic)
Mod de preparare blat:
Morcovii se dau pe ...Citeste »

Ingrediente:
200 gr mac
100 gr zahar brut
1 lingura esenta de vanilie
6 bucati oua
2 lingura faina integrala
25 gr unt
Mod de preparare:
Macul se spala, se acopera cu apa fiarta si se lasa la inabusit.
Se da prin sita, pana cand toata apa se va scurge.
Macul se amesteca cu zaharul brut. Treptat se adauga cate un galbenus si se amesteca ...Citeste »
Pasca fara aluat, III
4 Aprilie, 2012Deserturi, Dulciuri, Promo, Retete Pasti, Retete RAW 1 Commentariu
Ingrediente (~240 kcal/100 gr):
350 gr branza de vaci 9%
150 gr smantana 15%
100 gr unt
2 bucati oua (galbenusuri)
65 gr zahar brut/sirop de agave/miere
esenta de vanilie
stafide
fructe uscate
Mod de preparare:
Branza de vaci se trece prin sita.
Galbenusurile se separa de albusuri.
In castronelul cu galbenusuri se adauga zaharul brut/siropul de agave/mierea si untul.
Se adauga si smantana. Se mixeaza bine, pana ...Citeste »

Ingrediente:
2 pere (cate vreti voi, eu de data aceasta le-am lasat intregi, data viitoare nu le mai las intregi)
350 ml apa
3 linguri fructoza
70 gr ciocolata 85% cacao
Mod de preparare:
Perele le-am curatat de coaja si le-am dat in clocot in apa cu fructoza care fierbea.
Am lasat sa dea 2-3 clocote, apoi le-am scos pe rand si ...Citeste »

Ingrediente:
300 ml lapte
20 gr fructoza
3 linguri cafea instant decofeinizata
4 foi de gelatina dr. oetker
400 ciocolata neagra (eu am pus 200 gr 70% cacao si 200 gr 90% cacao, gustul este foarte puternic)
200 ml frisca (am mai batut 200 ml frisca in plus pentru decor)
Mod de preparare:
Gelatina se pune la inmuiat in apa.
Laptele, fructoza, cafeaua se ...Citeste »