Panificatie
Paine din faina de porumb si faina integrala de grau
Ingrediente: 1 1/2 cana faina integrala de grau 1/2 cana faina de porumb 1 lingurita drojdie uscata 180 ml lapte 1 ou 25 gr unt/ulei de masline 1 lingurita sare 1 lingurita zahar brut Mod de preparare: Laptele se incalzeste ...Citeste »
Paine de casa, din faina macerata
In articolele anterioare (art. 1 si art. 2) am vorbit despre importanta pre-prepararii unor cereale, printre care este si faina de grau integrala. Macerarea are ca rol neutralizarea acidului fitic, ...Citeste »
Pesmeti dietetici
Pesmeti Ingrediente: 1 cana (250 ml) faina integrala - 140 gr 1 cana tarate fine - 90 gr 1 pliculet drojdie uscata - 7 gr 1 cana apa sare Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele. Se lasa deoparte ...Citeste »
Paine Montignac
Ingrediente: 410 gr faina integrala 1 plic drojdie uscata 300 ml apa calda 1 lingurita sare Mod de preparare: Drojdia se pune in apa calduta si se amesteca. Se lasa cam 15 minute. Apoi se adauga faina ...Citeste »
Paine neagra cu masline si ceapa
Ingrediente:
500 g faina
200 ml lapte
15 g drojdie proaspata
3 linguri de ulei
o jumatate de lingurita de sare
un praf de zahar
masline feliate
ceapa
Mod de preparare:
In mijlocul fainii, facem o adancitura in care punem drojdia, sarea si zaharul, laptele.
Dizolvam drojdia cu o furculita, apoi incorporam faina.
Cand ...Citeste »
Painici cu faina neagra
Ingrediente:
500 g faina
200 ml lapte
15 g drojdie proaspata
3 linguri de ulei
o jumatate de lingurita de sare
un praf de zahar
Mod de preparare:
In mijlocul fainii, facem o adancitura in care punem drojdia, sarea si zaharul, laptele.
Dizolvam drojdia cu o furculita, apoi incorporam faina.
Cand terminam de incorporat, punem uleiul si framantam cu mana.
Laptele e bine ...Citeste »