Salate
Salata sanatoasa cu varza de Bruxelles, broccoli, merisoare si nuci de pin
Ingrediente pentru 4 persoane: 500 gr varza de Bruxelles 1 capatana de broccoli 1 ceapa rosie 2 catei de usturoi un pumn de seminte de pin un pumn merisoare uscate 1 lingura otet balsamic 1 lingura suc de ...Citeste »
Salata de capsuni si champignon
Ingrediente salata pentru 2 portii: 2 legaturi salata colorata (rosie, verde) 200 gr ciuperci champignon proaspete 300 gr capsuni 40 gr branza cheag tare 40 gr arahide crude Ingrediente dressing: 50 ml suc proaspat de portocale 1 lingurita ...Citeste »
Salata de castraveti cu germeni de grau incoltiti
Ingrediente: 2 castraveti 50 gr feta putin sarata 1-2 linguri ulei masline (extra-virgin) 1 pumn germeni de grau incoltiti Mod de preparare: Castravetii se dau pe razatoare cu gauri mari. Se aseaza intr-o salatiera. Feta se marunteste cu ...Citeste »
Salata cu rucola, kaki, telemea de capra
O reteta foarte usoara, nutritiva si rapida. Ingrediente: 1 fruct kaki copt 100 gr telemea de capra moale 20 gr seminte de pin ulei de masline 2-3 pumni de rucola sare dupa gust Mod de preparare: Kaki se spala, ...Citeste »
Ingrediente pentru 10 portii:
champignon marinate – 200 gr
cascaval cheag tare – 100 gr
oua fierte – 4 bucati
piept pui fiert/limba vita sau porc fiarta – 300-350 gr
verdeata (marar, patrunjel)
maioneza light – 150 gr
ulei de masline
sare, piper negru – dupa gust
Mod de preparare:
Se ia o farfurie adanca si se unge cu putin ulei de masline.
Se aseaza ciupercile ...Citeste »
Ingrediente pentru 10 portii:
piept de pui – 1 kg
salata – 2 capatani
ceapa verde – 1 legatura
ridiche – 4 bucati medii
ardei gras verde – 3 bucati
ceapa – 3-4 bucati medii
unt – 15-20 gr
rodie – 1/2 bucata medie
maioneza light (1 borcanel)
sare, piper negru – dupa gust
Mod de preparare:
Pieptul de pui se pune la fiert cu 1 lingurita ...Citeste »
Ingrediente pentru 10 portii:
ton in suc propriu – 1 conserva (200 gr)
oua fierte – 3 bucati
ceapa – 1 bucata
mar – 1 bucata
cascaval (cheag tare) – 100 gr
rodie – 1/2 bucata
sare, piper negru – dupa gust
maioneza light – 75 gr
iaurt natur (smantana) – 50 gr
Mod de preparare:
Se amesteca maioneza cu iaurt.
Ceapa se taie marunt, se pune ...Citeste »
Ingrediente pentru 12 portii:
ton in ulei sau suc propriu – 1 conserva (200 gr)
morcovi fierti – 2 bucati
cartofi medii fierti – 2 bucati
castravete proaspat – 1 bucata
oua fierte – 2 bucati
maioneza slaba
ceapa verde, rosii cherry si fasii de ridiche alba – pentru ornat
Mod de preparare:
Morcovii, cartofii date pe razatoare, ouale si castravetele taiate cubulete mici.
Pe ...Citeste »
Ingrediente pentru 4 portii
Pentru salata:
4 oua fierte
100 gr masline negre
100 gr fasole verde
50 gr porumb fiert
o ceapa rosie
1 conserva de ton
1 conserva ansoa
200 gr rosii
1 ardei gras rosu
1 salata verde
Pentru sos:
2-3 catei de usturoi
1/2 lingurita de sare
4 linguri de apa fierbinte
2-3 linguri de ulei de masline
1 lingura zeama de lamaie
Mod de preparare:
Intr-o cratita, se inabusa ...Citeste »