Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Ema – Un om cald, un suflet nobil

Lumea Slabute, Promo, Social


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Ema – Un om cald, un suflet nobil, articol scris de catre Slăbuţa

In articolul de prezentare “Oamenii care creeaza Lumea Slabute” va spuneam ca veti face cunostinta cu acei oameni speciali care mi-au fost alaturi pe parcursul ultimilor 4 ani de existenta a comunitatii Slabute. Imi doresc ca munca, inteligenta si dedicarea lor sa devina cunoscute. Imi doresc ca si oamenii deosebiti, cu un suflet curat, muncitori si gata sa ajute neconditionat un strain, sa fie cunoscuti.

Pe Ema si familia ei deosebita o cunoasteti, in primul rand, pentru participarea activa si demna de admiratia fiecaruia dintre noi in cadrul campaniei de strangere semnaturi pentru Prima Petitie Nationala pentru drepul la o viata sanatoasa in Romania. Impreuna au promovat Petitia, au impartit pliante si au reusit sa stranga foarte multe semnaturi de la locuitorii orasului Iasi. Pe aceasta cale, le multumesc inca o data pentru implicare, dedicare si responsabilitate sociala.

Ema a intrat in comunitatea Slabute pe data de 1 martie 2010. In prezent, Ema este o Slabuta cu Experienta si reprezinta cu succes acest titlu. Un om cald, un suflet nobil, un prieten care stie sa-ti fie alaturi cu un sfat atunci cand ai nevoie, o femeie frumoasa si o mama deosebita. Asa am cunoscut-o pe Ema…

Dragi cititori, va salut si va doresc doar bine!

Imi face placere sa ma prezint si sa va cunosc si eu pe voi, membrii ai acestei comunitati sau vizitatori curiosi, avizi de informatii pertinente si de mare ajutor in urmarea unui stil de viata sanatos, sper – viitori prieteni integrati in comunitatea “Slabute”.

Deci, sa ne cunoastem! Ce v-as putea spune despre mine? Sa vedem…
… Sunt Ema, am 43 de ani si locuiesc in Iasi, un oras incarcat de istorie, romantism si cu un farmec aparte. Va invit sa-l vizitati!
Sunt casatorita de 18 ani (am sarbatorit de curand majoratul uniunii noastre) si am un copil in varsta de 12 ani.

Am un sot iubitor, harnic si devotat, care munceste mult pentru binele familiei noastre, ca director in cadrul unei societati agricole (de aceea are cunostintele necesare, apreciaza si lupta pentru o alimentatie sanatoasa) si o fetita superba care reprezinta ratiunea mea de a fi si care urmeaza cursurile uneia dintre cele mai prestigioase unitati de invatamant din tara, “Colegiul National Emil Racovita” din Iasi, cu rezultate remarcabile.

Eu imi desfasor activitatea profesionala in cadrul unei institutii publice ale municipiului Iasi, ca functionar public. Desi am absolvit Facultatea de Administratie Publica din cadrul Universitatii “Al. I. Cuza” din Iasi si Masterul de Management al Resurselor Umane, din cadrul aceleiasi institutii de invatamant superior – surpriza!!!! – iubesc mult artele (poezia, teatrul, pictura, arhitectura, muzica, dansul) – drept pentru care am urmat numeroase cursuri de profil; si indragesc in mod special natura si mediul inconjurator.

impartire pliante prima petitie nationala dreptul la o viata sanatoasa Ema   Un om cald, un suflet nobil

Fiica Emei, implicata in campania de promovare a Petitiei

De aceea, am incercat sa insuflu si copilului meu aceste afinitati si sunt tare mandra de ea ca are inclinatii si este talentata in acest sens, obtinand numeroase premii in aceste domenii (a avut prima expozitie de pictura la varsta de 5 ani, a lansat primul volum de poeme la varsta de 10 ani, a avut aparitii televizate in doua filme de scurt metraj si in trei seriale pentru copii, activeaza in cadrul unei trupe de teatru si in cadrul unui club de dans sportiv, adora animalele, gazele, florile, padurea, marea, muntele). Nu mai incape indoiala ca, “gustul” pentru o viata sanatoasa face parte din viata ei.

Cele mai pretioase valori, pentru mine, sunt familia si prietenii, iar lucrurile care ma fac fericita si in lipsa carora nu pot fi implinita sufleteste pe deplin, sunt dedicarea si ajutorul oferite neconditionat. Ar putea parea bizar, la prima vedere, dar va asigur ca asa este. Bineinteles ca, grija si eforturile sustinute pentru mentinerea sanatii, a bunastarii si a fericirii in viata mea si a celor dragi mie sunt la fel de importante, dupa cum v-ati dat seama.

Descoperirea acestei a doua familiei a mele – comunitatea “Slabute”- se datoreaza colegei mele Iulia, membra a acestei comunitati, careia ii multumesc sincer pe aceasta cale si care mi-a prezentat cu mult drag acest site.

Treceam, in acel timp, prin grele momente de descumpanire privitoare la starea mea de sanatate si surplusul de kilograme acumulate. Suferisem trei interventii chirurgicale majore care imi dadusera cu totul viata peste cap, eram debusolata, confuza, dezamagita de felul in care aratam si aproape total neincrezatoare in faptul ca as mai fi putut schimba ceva in acest sens. Incercasem sa urmez mai multe regimuri alimentare care mi-au facut mai mult rau decat bine, unele dintre ele agravandu-mi mai mult sanatatea si asa subreda.

ema55 slabuta cu experienta oameni care au creat lumea slabute Ema   Un om cald, un suflet nobil

Ema, Slabuta cu Experienta

Din acea zi, acest spectru luminos, “Slabute”, nu m-a parasit niciodata. Stiu sigur si am credinta ca, atat timp cat il voi iubi, il voi aprecia si il voi tine aproape de inima mea, acesta nu ma va lasa la greu si ma va ajuta ori de cate ori voi avea nevoie. Este un fapt confirmat.

Acest vis implinit – “Slabute” – mi-a fost alaturi mereu. Din acel moment de constientizare, noul stil de viata m-a ajutat sa pierd din kilogramele in surplus, mi-a redat sanatatea si increderea in mine, mi-a oferit posibilitatea de a ma simti implinita prin dedicare si ajutor neconditionat, m-a ajutat sa-mi fac prieteni adevarati – unii m-au sustinut si m-au incurajat in situatiile critice din viata mea, cum sunt: Marina (Slabuta), d-nul Sirbu, Andreea (bzzz), Sherpika, Loralin – iar altii mi-au fost un adevarat exemplu de vointa, consecventa si dedicare, precum: Rozica, Vera, Kisa, Nana, Nemo.

Le transmit, pe aceasta cale, recunostinta mea. Si le multumesc tuturor membrilor acestei minunate familii “Slabute” pentru faptul ca au fost “aici” ori de cate ori i-am “cautat”.

Multumesc, de asemenea, coordonatorilor acestui site pentru titlul acordat de “Slabuta cu experienta”. Ma voi stradui sa fac cinste acestei titulaturi care ma onoreaza, dar ma si responsabilizeaza in acelasi timp.
Spuneti voi, acum! E putin lucru? Dimpotriva! Integrarea si participarea activa in viata comunitatii “Slabute”, mi-au adus unele din cele mai pretioase daruri din viata mea – sanatate, silueta frumoasa, prieteni, implinire de sine.

Din propria-mi experienta, va spun ca a meritat! Nu sunt perfecta. Mai am multe de asimilat, de ajustat, de perfectionat. Dar sunt o “cu totul alta persoana” – una noua, mai sanatoasa, mai frumoasa, mai luminoasa. Sunt un om “Slabute”.

Va invit si pe voi sa va informati, sa va implicati activ, sa ajutati aceasta comunitate si sa va transformati intr-un “om nou” – un om mai bun din toate punctele de vedere, mai sanatos, mai slabut, mai aproape de semeni – un om “Slabute”.

Pentru toti acei care trec prin momente de neimplinire in relatia cu aspectul propriei persoane si a starii de sanatate recomand luarea unei decizii sigure si pe termen lung, prin informare constienta si participare activa in cadrul acestei comunitati. Daca ati luat aceasta hotarare, vin sa va spun ca drumul pe care veti merge este prevazut cu indicatorul “Sens unic”. Drept urmare, puteti stationa uneori in calatoria voastra, dar nu puteti face cale intoarsa pentru ca circulatia pe contrasens se sanctioneaza, conform legilor in vigoare. Asadar, in acord cu dispozitiile legale, nu aveti alta solutie decat sa va continuati calatoria informati si in deplina cunostinta de cauza. Urmati-va calea pe autostrada “Slabute” cu entuziasm si rabdare, in acelasi timp, spre destinatia finala numita “implinire”!

Daca sunteti la inceputul drumului, ridicati mana la tample si priviti in zare. Ce vedeti? Cu siguranta, intrezariti la capatul soselei o silueta minunata si plina de sanatate care va face din mana, asigurandu-va ca va asteapta la sosire. Daca veti respecta intocmai indicatoarele prevazute de-a lungul autostrazii “Slabute” veti ajunge in siguranta la destinatia mult dorita, identificandu-va cu silueta care va asteapta.

Drum bun si calatorie frumoasa, dragii mei!

Mai cititi si...

  • Alynacrystyna – Un om vesel, plin de viata
    In articolul de prezentare “Oamenii care creeaza Lumea Slabute” va spuneam ca veti face cunostinta cu acei oameni speciali care mi-au fost alaturi pe parcursul ultimilor 4 ani de existenta a comunitatii Slabute. Imi doresc
  • Andra – Un om deosebit, de incredere si cu suflet curat
    In articolul de prezentare “Oamenii care creeaza Lumea Slabute” va spuneam ca veti face cunostinta cu acei oameni speciali care mi-au fost alaturi pe parcursul ultimilor 4 ani de existenta a comunitatii Slabute. Imi doresc
  • Romanii semneaza Prima Petitie Nationala pentru dreptul la o viata sanatoasa
    La scurt timp dupa ce am anuntat ca s-au strans 1.000 de semnaturi pentru Prima Petitie Nationala pentru dreptul la o viata sanatoasa, astazi avem deja peste 3.000 de semnaturi. Am observat ca majoritatea oamenilor doresc
  • Kamyy – Slabuta 2011
    Kamyy este o slabuta cu vechime in comunitate, o mamica deosebit de ambitioasa, care a reusit sa slabeasca un numar foarte mare de kilograme – 32.5. De asemenea, este a cincea slabuta din Generatia
  • Dieta Okinawa
    Denumirea acestei diete vine de la numele insulei din Arhipelagul Japonez. Aceasta insula este cunoscuta in lume ca fiind locul cu cea mai longeviva populatie – oameni care au atins varsta de 100 ani. Localnicii nu

15 păreri despre “Ema – Un om cald, un suflet nobil”

Pagini: [2] 1 » Toate părerile

  1. 15
    ciobanu gabriela

    sunt o mamica cu 3 copii un am timp de sport ,dar as dori din tot sufletul meu sa fiu si eu slabuta.nu stiu cum sa reusesc .imi puteti da un sfat???va rog???

  2. 14
    Ema

    Si mie mi-a facut placere sa te cunosc, Valeria!
    Esti un om bun, harnic si saritor. Sa fi sanatoasa si fericita!

  3. 13
    Valeria Heres

    Ma bucur sa te cunosc draga Ema! intradevar in comunitatea de pe Slabute si eu ma regasesc si ai perfecta dreptate in tot ce ai scris…nu avem drum de intoarcere , am simtit-o pe pielea mea de cateva ori…
    Sunt onorata sa fac parte din aceasta frumoasa comunitate! Mult succes tuturor!

  4. 12
    Ema

    Multumesc dragelor pentru cuvintele deosebit de frumoase pe care le-ati asternut in parerile voastre.
    Multumesc, Vio! Si tu esti o doamna minunata!
    Multumesc, Tinutza! Tu mi-ai fost aproape mereu!
    Parerile voastre conteaza!

  5. 11
    Tina

    Ema este un om special, o femeie frumoasa din toate privintele, dar mai ales sufleteste.
    Ma bucur foarte mult ca te cunosc draga Ema.
    Pupici si felicitari
    (Geanynna )

Pagini: [2] 1 » Toate părerile

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Lumea Slabute, Promo, Social (9 / 414)


IMC (Indice de masa corporala) IMC-ul sau Indicele de masa corporala masoara doar raportul dintre greutate si inaltime pentru a estima in ce categorie se incadreaza greutatea unui om (subponderala, normala, supraponderala, obezitate clasa I, ...