Rulada din curcan si fasole pastai, la abur
Ingrediente pentru rulada:
450 gr file de curcan
- 1 mar verde (~150 gr)
- 1 ceapa mare (~160 gr)
- sare, piper, condimente dupa gust
Ingrediente pentru umplutura:
- 100 gr fasole verde pastai
- 100 gr cascaval, cheag tare
- 50 gr nuci
Mod de preparare:
- Marul si ceapa se curata si se dau la robot impreuna cu fileul de curcan, la masa tocata obtinuta se adauga sarea si piperul.
- Amestecul tocat se rastoarna pe o folie alimentara, se niveleaza in forma de dreptunghi, iar deasupra se presara cascavalul razuit, fasolea pastai si nucile facute bucatele.
- Cu ajutorul foliei se formeaza rulada si impreuna cu folia se pune in aparatul de gatit cu abur pentru ~30 minute.
- Dupa ce este gata, folia se scoate, iar rulada se presara cu condimente, dupa gust.
- Rulada se taie, doar atunci cand s-a racit complet.
* Se poate folosi fasolea verde pastai congelata, doar ca inainte de folosire se decongeleaza.
Pofta buna!
Mai cititi si...
- Crap cu sos de rosii, ceapa verde si lime
O reteta foarte simpla, dar deosebit de gustoasa si sanatoasa. Ingrediente pentru 2 portii: un peste/crap intreg proaspat sare, piper ceapa verde, cat mai multa rosii pasata – 400 gr 1 ulei masline Mod de preparare: Pestele se curata si se spala. Se - Rulada de curcan cu fructe uscate
Ingrediente pentru 8 portii: suc de lamaie – de la 1 bucata sare, piper negru – dupa gust caise uscate – 78 gr stafide aurii mari – 30 gr nuca – 22 gr mustar boabe – 2 linguri miere de salcam – - Salata de fasole, de post
Salata de fasole, reteta de post Ingrediente pentru 4 portii: 250 gr fasole boabe (fiarta, cu morcovi, pastarnac si ceapa) 3 ridichi 1 ardei gras rosu 1 ceapa rosie, medie 1 legatura de patrunjel sare, piper, dupa gust 2-3 linguri de ulei de - Supa crema de dovleac
Ingrediente: 700 gr dovleac 1 ceapa 100 ml frisca 20% sare, piper, dupa gust 1 lingurita suc de lamaie (optional) sos de soia, dupa gust varf de cutit pudra/praf boia de ardei dulce cascaval cheag tare, dupa gust Mod de preparare: Dovleacul se portioneaza si - Pulpa de curcan cu legume, la cuptor
Ingrediente: pulpa superioara de curcan fara os si piele, 860g 1 conserva ciuperci intregi, 220g 1 cutie rosii decojite, 150g 1 ceapa rosie, 35g 1 morcov, 130g 1 ardei gras rosu, 195g 4-5 catei de usturoi, 18g vin alb sec, 100ml ulei de masline
Mai 14th, 2014 at 11:13
Draga Oana!este forba de folia de aluminiu …
August 30th, 2012 at 8:56
Arata foarte interesant, insa nu inteleg cum poti sa pui folia alimentara(e aceea transparenta din plastic subtire) la aburi si sa patrunda aburul prin folie a.i. sa se faca in interior carnea. E cam ambigua reteta… Dc ar fi poze cu fiecare pas cred ca as intelege mai bine.
August 23rd, 2012 at 0:48
*
August 23rd, 2012 at 0:48
Cat de bine arata !