Retete Pasti
Ardei umpluti cu pate
Ardei umpluti cu pate Ingrediente pentru 6 portii: ficat de vita - 350 gr carne tocata de vita - 150 gr ardei gras - 3 bucati ceapa, marime mare - 1 bucata usturoi pisat - 2 ...Citeste »
Pate cu jeleu de rodie
Pate cu jeleu de rodie Ingrediente: ficat de pui - 500 gr ulei de masline - 2 linguri ceapa-salota - 4 bucati usturoi - 2 catei vin alb sec - 100 ml unt - 150 gr ienupar - ...Citeste »
Pate de Pasti
Pate de Pasti Ingrediente pentru 10 portii: file de porc - 250 gr ficat de porc - 350 gr pulpa de pui, dezosata, fara piele, fiarta - 350 gr ceapa, marime mica - 1 bucata usturoi ...Citeste »
Masa de Pasti – varianta ovo-lacto-vegetariana
Felul I Supa de verdeturi, de Pasti (~198 kcal/portie) Ingrediente pentru 6 portii: apa - 1500 ml oua de prepelita, fierte tare - 6 bucati frunze de coriandru - 4 legaturi patrunjel proaspat - 2 legaturi cascaval, ...Citeste »

Felul I
Supa de peste finlandeza
Ingrediente pentru 8 portii:
somon (de preferat cotlet, coada, dar nu file!) – 400 gr
cartofi, marime medie – 2 bucati
ceapa – 1 bucata
unt – 50 gr
frisca pentru gatit – 1 pahar
marar – 1/4 pahar
arpagic – 1/4 pahar
frunze de dafin
piper, boabe
cuisoare
sare
Mod de preparare:
Din somon, frunze de dafin, piper si cuisoare se prepara un ...Citeste »

Felul I
Ciorba de Pasti cu hrean (~220 kcal/portie)
Ingrediente pentru 8 portii:
carne de porc, cu os – 500 gr
bacon – 100 gr
radacina de patrunjel, uscat – 1 bucata
sfecla, marime medie – 2 bucati
rosii – 1 bucata
morcov, marime mare – 2 bucati
ceapa – 2 bucati
varza murata – 1 kg
hrean, pregatit, cumparat din magazin – 4 linguri
otet de ...Citeste »
Drob de Pasti cu caise uscate si nuci
5 Aprilie, 2012Mancaruri cu carne, Promo, Retete Pasti Comentarii
Ingrediente:
2 pulpe pui intregi, fara piele, dezosate (partea superioara + ciocanel)
1 pulpa curcan, dezosata, fara piele
6 oua
100 gr caise uscate
100 gr nuci curatate
50 ml coniac
felii de bacon
1 lingurita praf de mustar
3 linguri miere
2 catei usturoi
usturoi granule, varf de cutit
putina sare
2 bucati ceapa, dimensiune medie
1 lingura unt
piper negru
Mod de preparare:
4 oua se fierb tare.
Caisele uscate si ...Citeste »

Ingrediente:
200 gr mac
100 gr zahar brut
1 lingura esenta de vanilie
6 bucati oua
2 lingura faina integrala
25 gr unt
Mod de preparare:
Macul se spala, se acopera cu apa fiarta si se lasa la inabusit.
Se da prin sita, pana cand toata apa se va scurge.
Macul se amesteca cu zaharul brut. Treptat se adauga cate un galbenus si se amesteca ...Citeste »

Iata o variatiune interesanta, usoara, dietetica si originala pe tema “oua de Pasti”. Nu trebuie vopsite, nu trebuie incondeiate, ingredientele folosite sunt cele vor da culoare, contrast si aspect frumos.
Se pot folosi ingrediente dintre cele mai variate:
sunca
mazare fiarta
porumb
fasole verde
masline
verdeata
ardei gras
etc
Vei mai avea nevoie doar de gelatina care sa imite forma oului. Gelatina transparenta, intarire rapida, ...Citeste »