Pate cu jeleu de rodie
10 Aprilie, 2012 Mancaruri cu carne, Retete Pasti |
Pate cu jeleu de rodie
Ingrediente:
- ficat de pui – 500 gr
- ulei de masline – 2 linguri
- ceapa-salota – 4 bucati
- usturoi – 2 catei
- vin alb sec – 100 ml
- unt – 150 gr
- ienupar – 7 boabe
- suc proaspat de rodie – 1 pahar
- miere – 1 lingura
- otet balsamic – 4 linguri
- gelatina in granule – 15 gr
- sare, piper – dupa gust
Mod de preparare:
- Ceapa se taie inele, usturoiul se toaca marunt si se innabusa in 2 linguri de ulei de masline, pana devin rumene, nu arse!
- Ficatul se curata de pelicula, se taie in bucati si se pune deasupra cepei si usturoiului, se face ~5 minute sub capac pe foc mic.
- Ienuparul se piseaza cu o furculita.
- Ficatul se amesteca bine cu ceapa si usturoiul, se adauga vinul, sarea, piperul si ienuparul pisat. Se tine pe foc mic, sub capac, inca 5 minute.
- Se lasa deoparte pentru ~1 ora, pana cand este complet racit. Toata compozitia se pune intr-un blender si se mixeaza, se adauga si untul. Se imparte in forme, se niveleaza si se da la frigider.
- Sucul de rodie se amesteca cu otetul balsamic si miere, se pune pe foc si se aduce la fierbere, se fierbe la foc mic pana cand masa se va micsora in jumatate.
- Gelatina se pune la inmuiat, conform instructiunilor de pe ambalaj. Gelatina se amesteca cu sucul de rodii luat de pe foc, se toarna deasupra pateului si se da la frigider pentru minimum 24 ore.
Pofta buna!
Mai cititi si...
- Salata de Craciun “Glob brad”
Ingrediente pentru 10 portii: ton in suc propriu – 1 conserva (200 gr) oua fierte – 3 bucati ceapa – 1 bucata mar – 1 bucata cascaval (cheag tare) – 100 gr rodie – 1/2 bucata sare, piper negru – dupa gust maioneza - Cheesecake cu fructe
Ingrediente: 150 gr biscuiti de ovaz, fara zahar 50 gr ciocolata amara 50 gr unt 450 gr crema de branza (cream cheese) 200 ml frisca 35% 4 linguri zahar brut suc din 1/2 de lamaie 1 lingurita coaja de lamaie rasa 1 lingurita gelatina - Salata de Craciun cu pui
Ingrediente pentru 10 portii: piept de pui – 1 kg salata – 2 capatani ceapa verde – 1 legatura ridiche – 4 bucati medii ardei gras verde – 3 bucati ceapa – 3-4 bucati medii unt – 15-20 gr rodie – 1/2 bucata - Pate de Pasti
Pate de Pasti Ingrediente pentru 10 portii: file de porc – 250 gr ficat de porc – 350 gr pulpa de pui, dezosata, fara piele, fiarta – 350 gr ceapa, marime mica – 1 bucata usturoi – 3 catei ardei gras verde, - Pulpa de porc cu legume trasa la tigaie
Ingrediente: pulpa de porc dezosata si degresata, 1045g ciuperci, 575g ceapa rosie, 170g morcov, 145g telina, 60g ardei gras rosu, 108g usturoi, 50g vin rosu sec, 50ml sare, piper, busuioc, cimbru si oregano Mod de preparare: Se curata legumele. Ceapa se taie fasii, ciupercile se pastreaza